Castrol yağa iPone yag eklemek!?

Arkadaslar motorumun yagi eskidi
10 w 40 kullanyom içinde castrol var ve şimdi ipone 10 w 40 eklemek istiyorum sizce sakıncası olur mu?

zaten istesen'de tamamen motorun yağını boşaltamıyorsun yine ufak bir miktar motorda kalıyor o yüzden bir şey olacağını düşünmüyorum

eski yağını boşaltıp sonra dolduracağını varsayıp bunu yazıyorum

Motorunuz yağ eksiltti de eksilen kısmı İpone ile mi tamamlamayı düşünüyorsunuz ? Yoksa içinde ki bulunan Castrol yağı boşaltıp İpone koymayı mı ? Soruyu tam olarak anlayamadım.

• Eğer motosikletiniz yağ eksiltti ise en sağlıklı yöntem içinde bulunan yağın aynısı ile eksilen miktar kadar ekleme yapmaktır.
  • Eğer motosikletinizin yağ değişim süresi geldi ise içinde ki yağı boşalttıktan sonra İpone kullanmanızda hiç bir problem yoktur. Belki İpone'den daha memnun kalırsınız :)

Son düzenleme:
Motorunuz yağ eksiltti de eksilen kısmı İpone ile mi tamamlamayı düşünüyorsunuz ?
Yoksa içinde ki bulunan Castrol yağı boşaltıp İpone koymayı mı ? Soruyu tam olarak anlayamadım.
Sadece Yag EKLEYECEĞİM içindekini bosaltmayacam.

Ben 1 lt. İpone siparişi verdim, sonradan aklıma geldi 1 litre yetmeyeceği. Üzerini castrol ile tamamlayacağım. İkisi de 10/40 ve sonuçta belirli kalitede yağlar bir sorun olacağını sanmıyorum şahsen. Deneyimli veya bilgili arkadaşlar olabilecek farkı yazabilir.

ikisi de sentetik yağ ise hiçbir zararı yok..

mineral yağlarla sentetik yağları karıştırmamak lazım..

Aynı özellikte yağlar ile ekleme yapabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse: 10w-40 tam sentetik yağa 10w-40 tam sentetik başka bir marka yağ ile ekleme yapabilirsiniz. Ama yine de en sağlıklısı eğer bulabiliyorsanız aynı yağ ile ekleme yapmaktır,bulamıyorsanız kalite olarak denk olan ürünler ile ekleme yapmanızda bir sakınca yoktur :cat:

10w40 sentekik üzerine başka bir marka 10w40 sentetik koyabilirsin. marka farkı vardır. içerikler akışkanlıklar aynıdır. ama 20w50 içine 10w40 koyman mineral yağ, yarı sentetik, sentetik karıştırmak pek önerilmez.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:31 ----------

Aynı özellikte yağlar ile ekleme yapabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse: 10w-40 tam sentetik yağa 10w-40 tam sentetik başka bir marka yağ ile ekleme yapabilirsiniz. Ama yine de en sağlıklısı eğer bulabiliyorsanız aynı yağ ile ekleme yapmaktır,bulamıyorsanız kalite olarak denk olan ürünler ile ekleme yapmanızda bir sakınca yoktur :cat:

kimse yazmış mı diye baktım da atlamışım kusura bakmayın hocam :)

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
ben yıllardır 4t 10-40 ile yazları 20-50 dizel kamyon yağı (ucuz oluyor :thumleft:)...
kışları ise gene 10-40 4t ile 15-40 ne olduğu fark etmez karıştırıyorum... 2000-2500 km de bir yağı değiştiriyorum... genelde ikisi de castrol marka oluyor...
daha sorun yaşamadım...
15 tl lik debriyaj balatasını 20.000 km kullanıp eskimiştir diye söktüğümde daha yepis yeni duruyordu...
motorlarım hep çin malı idi... capon motur alınca üstünde ne yazıyorsa harmansız koyarım sanırım...:)

Aynı özellikte yağ koyabilecekken sakın macera peşine düşmeyin 3 kuruşun yağ uğruna çok pişman olursunuz bazı yağlar birbiri ile karıştığı anda tüm özelliğini kaybeder, detayını bende bilmiyorum ama dediğim gibi 3 kuruştan kaçmamalı

Aynı özellikte yağ koyabilecekken sakın macera peşine düşmeyin 3 kuruşun yağ uğruna çok pişman olursunuz bazı yağlar birbiri ile karıştığı anda tüm özelliğini kaybeder, detayını bende bilmiyorum ama dediğim gibi 3 kuruştan kaçmamalı

evet genel olarak sıkıntı yaratacağını ben de düşünmüyorum fakat iki farklı yap içerisindeki farklı maddelerin birbirleriyle karıştıklarında nasıl sonuç vereceklerini bilemeyiz.

en sağlıklısı 1-2 litra daha castrol al yağ değişimi yap :)

Üreticiler normalde önermez. Ben defalarca kez sentetik-yarı sentetik yağlara başka marka sentetik-yarı sentetik yağlar ekledim bir sıkıntı olmadı hiç. Yalnız bir defasında yanlışlıkla mineral yağ eklemiştim ve hissedilir derecede fark oldu, hemen sonrasında yağı değiştirmek zorunda kaldım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar