çapraz bağ kopması:(

arkadaşlar küçük bi kaza sonucu sağ dizimdeki içyanbağ,ve büyük bi ihtimal çapraz baglarımda kopmuş.20 gündür yatıyorum ayagım alcıda. daha önce başına bu şekilde bi olay gelen varmı iyileşmesi ne kadar sürer ve iyilestikten sonra da hayat boyu agrı yaparmı.bağları kopmuş kimseye denk gelmedimde buralada:)

işte benim konuuuum :p

19 ay önce koparttık bağı. sol diz ön çapraz bağ (ACL)
operasyonsuz iyileşmiyor.
kendi kendine tamir olabilen bir doku değil.
2 ay önce ameliyat oldum.
35 gün koltuk değnekleriyle gezdim üzerinee basmadan.
şimdi basıyorum, değnekleri bıraktım, devrek işi baston kullanıyorum, haftaya onuda bırakıcam.
yaklaşık 2 hafta sonra düz koşu yapabilirsin dedi doctor.
ameliyat sonrası sıkı bir fizik tedavi ve rehabilitasyon dönemi var.
hergün egzersiz yapmak durumundasın.
sen sor ben söyleyim.

işte benim konuuuum :p

19 ay önce koparttık bağı. sol diz ön çapraz bağ (ACL)
operasyonsuz iyileşmiyor.
kendi kendine tamir olabilen bir doku değil.
2 ay önce ameliyat oldum.
35 gün koltuk değnekleriyle gezdim üzerinee basmadan.
şimdi basıyorum, değnekleri bıraktım, devrek işi baston kullanıyorum, haftaya onuda bırakıcam.
yaklaşık 2 hafta sonra düz koşu yapabilirsin dedi doctor.
ameliyat sonrası sıkı bir fizik tedavi ve rehabilitasyon dönemi var.
hergün egzersiz yapmak durumundasın.
sen sor ben söyleyim.

yapma yaa moralim iyice bozuldu vallaa:( ya 20 gündür yatıyorum ve bi 15-20 gün daha yatmamı söyledi doktor. ondan sonra gidecek ve kontrol edecekler eger iyileşme varsa ilk önce ameliyat düşünmüyoruz ama gerekebilirde bu verdiğimiz günün sonunda konrtrolde belli olur dediler hala yatıyorum. yani 20 + 20 = 40 gün yatacam ve bide ameliyat derlerse bide 3 gün daha mı yatacam yaniii:pale: allah yardım etsin bana yazık valla
sizede geçmiş olsun.

saol ressam.
mr çekimi için bi süre bekliyolardı, bölgedeki sıvı birikimi dağılmasını müteakip net görüntü alabilmek için. eger ön çaprazın koptu ise yatmayla terlemeyle maden suyuna limon sıkmayla iyileşmiyor, operation şart. hastanede 1 gün kalırsın, sonra koltuk değneğiyle kalkar gidersin.
geçmiş olsun.

saol ressam.
mr çekimi için bi süre bekliyolardı, bölgedeki sıvı birikimi dağılmasını müteakip net görüntü alabilmek için. eger ön çaprazın koptu ise yatmayla terlemeyle maden suyuna limon sıkmayla iyileşmiyor, operation şart. hastanede 1 gün kalırsın, sonra koltuk değneğiyle kalkar gidersin.
geçmiş olsun.

dostum bu ameliyat acık olarakmı yapılıyor yoksa yeni bisistem varmıs küçük bi delikten kamerayla falan filan girip hallediolarmış??* ya sagol inan baya bi aydınlandım:) damdan düşenin halini damdan düşen anlarmış derler ya:mrgreen:

dostum bu ameliyat acık olarakmı yapılıyor yoksa yeni bisistem varmıs küçük bi delikten kamerayla falan filan girip hallediolarmış??* ya sagol inan baya bi aydınlandım:) damdan düşenin halini damdan düşen anlarmış derler ya:mrgreen:

artroskopik (kapalı) ameliyat yaygın. genelde kapalı yapılıyor. ama uzmanlık isteyen bi operasyon. bağın gevşek olması, kemikte açılan yolun açısının yanlış olması gibi bi takım riskleri var, okuduğum kadarıyla başarısızlık oranı %10 civarında. bu yüzden spor yaralanmaları ve özellikle ön çapraz bağ rekonstrüksiyonu konusunda uzman bi ekibi bulup onlara yaptırmak lazım. geçmiş olsun.

geçmiş olsun kardeş benim de ön ve çapraz bağlar kopmuştu büyük kaza geçirmiştik 12.13 sene oldu hala aynı :) arkadaşta yazmış ciddi bir ameliyat lazım ama bende platin olduğundan ellemiyor doktorlar ara ara fizik tedavi ve egsersizle takılıyorum dikkat edince sorun yok sen iyi düşün ameliyat uyarsa yaptır ama işnin ehli doktorlara git sorun olan bacağa yüklenmediğimden diger bacağımında arka bağlarda zedelenme oldu uygun zamanı bekliyorum servise giricez artık :)

xterkan;1743:cyclopsan497' Alıntı:
geçmiş olsun kardeş benim de ön ve çapraz bağlar kopmuştu büyük kaza geçirmiştik 12.13 sene oldu hala aynı :) arkadaşta yazmış ciddi bir ameliyat lazım ama bende platin olduğundan ellemiyor doktorlar ara ara fizik tedavi ve egsersizle takılıyorum dikkat edince sorun yok sen iyi düşün ameliyat uyarsa yaptır ama işnin ehli doktorlara git sorun olan bacağa yüklenmediğimden diger bacağımında arka bağlarda zedelenme oldu uygun zamanı bekliyorum servise giricez artık :)

halaa aynı derken???? :cyclopsan

geçmiş olsun.başına gelen anlar.benimde 4.5 ay önce çapraz yan bağlar ve arka bağlar kopmuştu.emar da öyle görünüyordu.doktor üzerine basma ve çelik korse kullan dedi.1 ay çelik korse kullandım,hareketleri fena kısıtlıyor ağrıda cabası.başka bir tedavi olmadım ama hayla ayagımı tam kıramıyorum.ayakkabı bile giyerken zorlanıyorum .ama tekrar bir doktora görünmekte fayda var gibime geliyor.gerçi doktor en az 6 ay sürer demişti ama.

alçıya alındığına göre en az 2. derece yırtılmadır. minimum 30 gün alçı sonra özel bandaz en az 6 ay acı ve ömür boyu varlığından kurtuamayacağın bir sızlama 3 sene oldu halen devam ediyor. tabi ben motora bineceğim diye alçıyı kestim :)

büyük geçmiş olsun .

geçmiş olsun.başına gelen anlar.benimde 4.5 ay önce çapraz yan bağlar ve arka bağlar kopmuştu.emar da öyle görünüyordu.doktor üzerine basma ve çelik korse kullan dedi.1 ay çelik korse kullandım,hareketleri fena kısıtlıyor ağrıda cabası.başka bir tedavi olmadım ama hayla ayagımı tam kıramıyorum.ayakkabı bile giyerken zorlanıyorum .ama tekrar bir doktora görünmekte fayda var gibime geliyor.gerçi doktor en az 6 ay sürer demişti ama.

dostum . bikaç kişiden duyduguma göre çapraz bağ kopmalarında kesinlikle ameliyat gerekir dediler.sen nasıl ameliyat olmadan kurtuldun :cyclopsan

dostum . bikaç kişiden duyduguma göre çapraz bağ kopmalarında kesinlikle ameliyat gerekir dediler.sen nasıl ameliyat olmadan kurtuldun :cyclopsan

ya zaten sorun orda.emar ları bir doktara gösterdim baktı resimlere.sonra sonucu okudu senin dedi istirahat etmen ayagının üstüne basmaman lazım dedi.e çalışıyorum nasıl olucak,çelik korsesiz basma o zaman dedi.1 ay sonra çıkartım korseyi çok rahatsız etti.ama burdaki yazıları okuyunca tekrar doktora gidip bir muayene olayım tırsttım dogrusu ne olur ne olmaz.zaten hayla ağrı devam.

bende bisikletten takla atarak düşmüştüm geçen eylülde, tam 5 ay dizimi tam olarak kıramadım, dizlerimin üzerine tam olarak oturamadım, eskiden çok ağırlık çalışmış olduğum için bu olayı sporla aşacağıma inanıyordum, ağrının üzerine gittim, yürüyüş, az ağırlık kaldırma, bir nevi fizik tedavi, yalnız olay çok uzun sürüyor, hareket özürlü olmak adeta kahrediyor, allah özürlülere sabır versin ...

amin amin.... 2 ay olacak ben halaa yatıyorum. arjantinli ne yaptın son durum ne

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar