- Motosikleti
- Forza 250
- Konu Yazar
Merhaba, Hem forumda hemde motorda yeniyim. Önceden tek tük motor kullanmışlığım yada GoSharing yada Martı gibi Moped sürmüşlüğüm vardı ancak profesyonel değildim haliyle. Geçen sonbahar 2.300km'de Cappucino 50 aldım. CC'yi düşük tutmamın sebebi, hem motor sürmeyi öğrenmek hemde B ehliyeti ile kullanabiliyor olmamdı. Olur da anlık bir hevesse çok masrafa girmemekti. Ancak yeni yeni fark ediyorum ki yavaş yavaş hem bir yaşam tarzı olmaya başladı hemde motor sürmekten oldukça keyif alıyorum ve bunu ilerletmek istiyorum. Aradan geçen süre zarfı içerisinde motorum güçten düşmeye ve yokuş çıkamamaya başladı. Yani şöyle, yokuş çıkarken 4000 devirin üstünü görmüyor. Düz yolda 8-9 bin devir yapıyor maks gazda. Ayrı olarak motorda sürekli bir titreme başladı ve bazen bir tekleme sesi geliyor. Servisi arayıp sorunu anlattığımda, 'abi biraz daha sür 4.000 bakımına geldiğinde hallederiz' diyolar. Güncel KM : 3600 civarı.
Motorun aksam ve parçalarından anlamayan biri olarak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Ayrı olarak, motorumu yükseltmeli miyim? Dediğim gibi motor sürmekten oldukça keyif alıyorum, 125 veya 250'lik bir modele çıkmalı mıyım? Çıkacaksam, önereceğiniz (vitesli çok beceremiyorum) bir model varmı?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Motorun aksam ve parçalarından anlamayan biri olarak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Ayrı olarak, motorumu yükseltmeli miyim? Dediğim gibi motor sürmekten oldukça keyif alıyorum, 125 veya 250'lik bir modele çıkmalı mıyım? Çıkacaksam, önereceğiniz (vitesli çok beceremiyorum) bir model varmı?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.