Canlı canlı 4 zamanlı motorun çalışmasını izleyin

yavaşlatılmış şekilde 4 zamanlı bir motor nasıl çalışıyor görün

Ateşlemede sente kayması var :p
Piston yukarı çıkarken buji ateşleme yapıyor videoda
Aslında aşağıya inerken ateşlemesi lazım :)

abi bu videoda rolanti çalışması değil bence redlinede kesin :D

Olsun bikere boşa çıkması lazım pistonun
Bunda habire patlama yapıyor 2 zamanlı gibi :p

abi süper ya.. hayran kaldım :mrgreen:

Erhan kanka nerden bulursun böyle acayip şeyleri bilmem ki :p

Son düzenleme:
video agır çekim rolanti... her izledigimde tutuluyorum :p hayatımın en güzel 1.17 sn si :) düşünün arkadaşlar . siz motora gaz verdiginiz zaman dakikada 17.500 devirle o pistonlar dönüyor .. yani anlıyacagınız ne fırtınalar kopuyor o motorun içinde :D :D :D

video agır çekim rolanti... her izledigimde tutuluyorum :p hayatımın en güzel 1.17 sn si :) düşünün arkadaşlar . siz motora gaz verdiginiz zaman dakikada 17.500 devirle o pistonlar dönüyor .. yani anlıyacagınız ne fırtınalar kopuyor o motorun içinde :D :D :D

ama çok duygulandırdın beni :salut:

emin misin ??? video gayet doğru :cat:

Eğer eski jawaların falan platinlerine dikkat ederseniz piston tam tepe noktasından aşağıya inerken kapatır kendisini.
Bunu tepe noktasına yaklaştırırsanız avans vermiş olursunuz ki motor daha üstte ateşleme yapar vede sıkıştırma oranı arttığı için motorun gücünde belirli bir artış olur
Fakaaaatttt kimse bunu tercih etmez ki motorun ömrünü kısaltır pistona ve kranka binen yük fazlalaştığı için :p

herşeyi geçtimde nasıl çekmişler onu anlayamadım, yanma odasına kameramı sokmuşlar? yanma esnasında odanın ısısı kaç bin derece oluyor yav nası dayanmış, heralde odanın dışına bi delik açıp koymuşlar ama bu seferde o basınca nasıl dayanıyor çözemedim..

Eğer eski jawaların falan platinlerine dikkat ederseniz piston tam tepe noktasından aşağıya inerken kapatır kendisini.
Bunu tepe noktasına yaklaştırırsanız avans vermiş olursunuz ki motor daha üstte ateşleme yapar vede sıkıştırma oranı arttığı için motorun gücünde belirli bir artış olur
Fakaaaatttt kimse bunu tercih etmez ki motorun ömrünü kısaltır pistona ve kranka binen yük fazlalaştığı için :p

yani videoda gösterilen, mantıklı olan mı?
işin aslı senin dediğin gibi mi?

avans

motorda piston tam ÜÖN geldiğinde değil gegil gelmeden ateşleme yapılır ve buna Avans denir yani şu distribitörü sola ve sağa çevirerek yapılan ayar ve videoda açıkça görünüyor (5-25 derece ) ayrıca videoda supap bindirmesi de açıkça gözüküyor.

yani videoda gösterilen, mantıklı olan mı?
işin aslı senin dediğin gibi mi?

Videodakisi biraz avanslı :)

motorda piston tam ÜÖN geldiğinde değil gegil gelmeden ateşleme yapılır ve buna Avans denir yani şu distribitörü sola ve sağa çevirerek yapılan ayar ve videoda açıkça görünüyor (5-25 derece ) ayrıca videoda supap bindirmesi de açıkça gözüküyor.

Evet subaplara bişey demiyorum zaten ama düşünsenize piston yukarı çıkarken yaparken patlama ve sıkıştırma pistonun yukarı çıkışını zayıflatır
Biraz düz mantıklada bu çözülebilir zaten
Asıl patlama zamanı üst ölü noktadatır veya üst ölü noktadan hemen aşağıya iniştekisidir :)
İsterseniz bi deneyin avansı fazla verin bakalım motoru nasıl çalışıcak
Ben ters çalışan COBA veya Jawaları biliyorum :queen:

Son düzenleme:
Videodakisi biraz avanslı :)

Evet subaplara bişey demiyorum zaten ama düşünsenize piston yukarı çıkarken yaparken patlama ve sıkıştırma pistonun yukarı çıkışını zayıflatır
Biraz düz mantıklada bu çözülebilir zaten
Asıl patlama zamanı üst ölü noktadatır veya üst ölü noktadan hemen aşağıya iniştekisidir :)
İsterseniz bi deneyin avansı fazla verin bakalım motoru nasıl çalışıcak
Ben ters çalışan COBA veya Jawaları biliyorum :queen:

Yakıtta tutuşma gecikmesi denen bir olay vardır. Bu yüzden ateşleme, üst ölü noktadan hemen önce yapılır ki piston tam üstteyken iç basınç yükselmeye başlasın. Avans ayarı diye tabir edilen avans budur işte.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar