çamur ve fren sorunu

arkadaşlar iyi akşamlar öncelikle bizim burada geçen yazdan beri alt yapı çalışmaları mevcut ve hala bitmedi gitti yağmurlarda olunca heryer inanılmaz çamur ön fren disk olunca çamur yüzünden ayda bir balata atıyorum gene yakında biticek gibi gözüküyor bu sefer prinç balatamı taktırmalıyım çamurda yada ne tür bi balata bakmalıyım gerçekten canımı sıkmaya başladı bu yollar

çıkan balatalar şunlar

Motosikleti
Bajaj Dominar 250
Yağmur çamur değilde balatanın kalitesiyle alakalı birazda bu.. 15bin kmdir aynı balatayı kullanıyorum bi sıkıntısı yok.. iyi bişey takmayı dene..

alt yapı çalışması başlamadan önce benimde balatalarım 10 bin küsür km deydi çamur başladı 2 hafta sonra balataları attım tekrar aynı balatayı aldım gene 1 ay dayandı başka bir abi arka disk frenin balatasını 1 haftada atıyor hatta bi konuda yazdım adam arka tekerleği kampanaya çeviriyor

bencede sorun balatada
cross motor kullaniyorum
camuru eksik olmaz
motoru bile nadir yikarim
hic balata sorunum olmadi

allah allah deltaforce ve rialli marka balata bulabildim benim motora göre başka balata varmı bilmiyorum bu iki markada neredeyse aynı zamanlarda bitiyor

benim bildigim en dandik markalar
uzgunum
riallinin zinciri daha takarken yamuldu

hmm deltaforce mondialin yedek parça üretici onu servisimden aldım riallide başka bir yerden burada imkan kısıtlı 3-4 tane motosiklet parçası satan yer var onlarda dandik şeyler satıyor yada bana göre balata yok internetten alayım diyorum mondial drift ön fren balatası yazıyorum ya yine riali yada markası yazmayan yada deltaforce çıkıyor karşıma sanırım ayda bir balata değiştircez halbuki yollar asfalt iken 10 bin küsür km de hiç sıkıntım yoktu çamur +dandik balata sıkıntı sanırım

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:31 ----------

birde şimdi aklıma geldi pistonun olduğu kısım değil karşısındaki hani piston balataya basıp sıkıştıktan sonra karşısındaki kısım kendini diske doğru çeker orası çamur tutup kendini salmayabiliyor bu sefer balatam hep tek taraflı bitiyor en son söktüğümde farkettim piston itiyor balatalar sıkışıyor ama karşı taraf kendini geri salmıyordu arası çamur pislik dolmuş suyla temizledim kendini geri salmaya başladı acaba bü yüzdenmi balata erken aşınıryor

orjinallerin emin ol cok daha iyi idi
deltaforce mondialin ama ben negenmiyorum
benim taktiklarim kanuni ambalajli idi
parcacida uygun tip onlar vardi bende aldim idi

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:41 ----------

muhtemelen ondanda olur ama balata kaliteside cok onemli

haklisiniz bunlar bitince gene bi balata arayisina gireyim en iyisi yardimin icin tesekkur ederim :)

........piston itiyor balatalar sıkışıyor ama karşı taraf kendini geri salmıyordu arası çamur pislik dolmuş suyla temizledim kendini geri salmaya başladı acaba bü yüzdenmi balata erken aşınıryor

pistonu geri çeken kaliperle arasındaki sızdırmazlık oringidir..

elcikten gönderilen hidrolik basıncı azaldığında bu oring özel şekli sayesinde pistonu geri çeker..

balçık çamur oringin üzerini kaplayıp kurumuşsa pistonu tam geri çekemez,balatalar diske dokunur,kaliperi çıkarıp içine giren çamuru temizle

kros motorlarda aynı amortisördeki gibi körük ile korunur çamur girmesin diye,kaliperin üzerine uygun bir körük bulabilirsen takmayı dene..

kuruyan çamur keçelerin,rulmanların düşmanıdır,amortisörün parlak borusunu da çamurlu bırakırsanız kuruyup keçesini bozar..

Son düzenleme:
Balatalar muhakkak salıyordur kendini,salmasa fren yapmış olur sende bunu hissedersin,hafif sürtme ilede balatanın aşınacağını sanmıyorum
Benim orjinal ön balatam bitince arkadaşımın vermiş olduğu ham balatayı (demirsiz) sunfix yardımı ile diğer balatayı kazıyıp onun yerine yapıştırdım,oda senin dediğin gibi bir ayda bitti,Baskı balatasıymış :)

Bende prçacıya gidip bir takım traktörlere çakılan cinsten balata aldım,(4 adet balata 25tl :))
uzun süredirde bitmedi kullanıyorum,bitsede farketmez bu dört balatadan daha 10 çift disk balatası çıkar:)

Son düzenleme:
sanirim haklisiniz tek tarafli bitmesi suphelendirdi beni traktor balatasibiyi hosta ya fren yaparken yapiatigi yerden cikarsa girmeyelim bi yere pek guven vermedi bana

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar