çamur ön tekeri kilitledi.

merhabalar. dün sabah garajdan motoru alıp çıkarayım dedim. garajın çıkışı full toprak olduğu için, biraz yağmur yağdıgında hemen bataklığa dönmüş.

neyse geçebilirim diye düşünüyordum fakat yarı yolda bataklığa saplandım. çıkmaya çalıştım ama ön teker kendini kitlemişti. neyse sürükleye sürükleye garaja geri götürdüm.

bütün tekerle çamurluk arası çamur-toprak dolmuştu. bu gün yıkadım temizledim. çalıştırınca motor zor gidiyor, hala ön fren %80 sıkılı gibi davranıyor. orta ayağa alıp ön tekeri çevirmeye çalıştığımda kuvvetli bir sürtünme var. ön freni sıkmaya çalışınca da ön fren sıkılmıyor(fren kolu anca 1-2 cm basılıyor. sonuna kadar inmiyor)

sanırım ne kadar yıkamaya çalışsam da ön frenin ön lastiğe temas eden parça(balata oluyor herhalde) sıkışmış yada çamurdan sertleşmiş ne yapabilirim?

Kurumasını bekle ya da tazyiği disk ile balatanın arasına denk getir.

benimde başıma gelmişti çamurluğun her yerini temizlediğinden emin ol benim lastiğimi yemişti ve kuma girince düşürmüştü kitleyip

Çamurluğu söküp temizlemeni tavsiye ederim. Tekere basınçlı su tutmak gibi yöntemlerle tamamen temizlenmez. Zaman zaman kurumuş çamur parçaları lastiğe sürter ve lastiğini yakar.

neresi sıkıştı disk ile fren kaliperi arasından mı?

elimle tekeri çevirdiğimde çamurluğun tam alt orta kısmından sürtünme yapıyor. tam olarak göremiyorum çamurluğun altında kaldığı için.
çamurluğu çıkarmasını bilsem rahat temizlerim ama pozisyonu çok kötü oldugundan çamurluk takılıyken su ile temizlemek çok zor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar