Çamaşır Makinesi Motorundan Motorsiklet Yaptılar

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
ben sana kızmadım ki abi.aksine senden özür diledim mantıksız bi haber için..ayrıca bilgiler içinde saol...

Yanlış anlamışım, özür dilerim.:)

İnternetin kötü yanıda bu, karşımızdaki insanın yüzünü mimiklerini görmediğimiz için böyle yanlış anlamalar olabiliyor, ben anlayana kadar açıklama yaptığın için teşekkürler.:)

Yanlış anlamışım, özür dilerim.:)

İnternetin kötü yanıda bu, karşımızdaki insanın yüzünü mimiklerini görmediğimiz için böyle yanlış anlamalar olabiliyor, ben anlayana kadar açıklama yaptığın için teşekkürler.:)

evet netin kötü yani o.birbirimizi doğru anlayabilmek güzel.Rica ederim...

Arkadaşlar detaylarına değinmeyeceğim ama çamaşır makinesi motoru dediğiniz motor 3 faz AC motordur(atık su pompasında 1 faz olabilir), öyle aküyle pille kabloyu bağlayıp çalışmazlar.

Bir sürücü devreye ihtiyaç duyarlar ki bu devrelerin yazılımları öyle her programcıyım elektronikçiyim diyen adamında harcı değildir.

Başarabilen direct drive direct drivee diye şarkılı reklamını bile yapar.

Yine cahil medyamın cahil sallaması, çok fazla kaale almayın.

senin evindeki çamasır makınası 3faz(380volt) lamı calısıyoo dogru demişin ama yanlışların var ayrıntıya giriyim yoksa herkez çamasır makinalarını parcalama kalkcak çamasır makınası motoru 3 sekilde doner saga sola ve hızlı saga şimdi eger bu arkadaş bi şekilde 220 voltu bulduy sa ki MÜMKUN DEYİL akuyle felan bulamaz hadı buldu diyelim motorun hızlı donen bobin uçlarını bulduysa buda imkansız hadi onude becerdi MÜÇİT YA direk hızlı bi devirde donen bi motoru nası yürütcen .....

nediyim saat parçasından yapıldı,odundan yapıldı,araba parçalarından yapıldı,buzdolabı eksikti oda yapıldı...görüldüğü gibi hayatımızın her yerinde saklı motorsiklet tabi bizim milletimize sordunmu motoru laaa olum neişin varya kocaman adam oldun albir araba bingit motor neymiş allah korusun düşecen bir yerini kıracan parayı fuzuli yerlere harcama bide bunu görseler demekki her halde şöyle derler(yaww bunlar ice contayı yakmış sen tut canım buzdolabının içine et tut bir bisiklete monte et neymiş motor yapacakmış manyakmısınız olumya)

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
senin evindeki çamasır makınası 3faz(380volt) lamı calısıyoo dogru demişin ama yanlışların var ayrıntıya giriyim yoksa herkez çamasır makinalarını parcalama kalkcak çamasır makınası motoru 3 sekilde doner saga sola ve hızlı saga şimdi eger bu arkadaş bi şekilde 220 voltu bulduy sa ki MÜMKUN DEYİL akuyle felan bulamaz hadı buldu diyelim motorun hızlı donen bobin uçlarını bulduysa buda imkansız hadi onude becerdi MÜÇİT YA direk hızlı bi devirde donen bi motoru nası yürütcen .....

Yok zaten sürücü gerekir dedim. Detay girmek istemiyorum çünkü zaten anlaşılmaz.

Ama madem sen işi biliyorsun, biraz daha detaylı anlatırsam blok olarak bu sürücü sırasıyla;

AC 220'yi yaklaşık DC300v volta çeviren doğrultucu köprü,
(A sınıfı makinelerde)ardından DC300~'ü regüleli 400V'a çeviren power faktörü 1'e yakın tutmaya çalışan boost converter tip PFC katı,
ardından 400V DC'yi 3 phase'e çeviren 6 tane IGBT(integrated gate bipolar transistör) ve koruma devrelerini içeren IPM(unuttum:p) modül ve bu modülün kapı girişlerine verilcek doğru PWM(pulse width modulation) sinyallerini oluşturan, içersinde hatrı sayılırı bir yazılım bulunan MCU(microcontroller unit) vardır.

Ainstainde aptal diye okuldan atilmişti okumak önemli olmak değil kafayi kullanmaktir önemli olan

Süper Moderatör (BBRR)
woxter ve aye
elektronik hiç anlamadığım bir dal bu yüzden hep sükut altındır der dinlerim ..

1. sorum şu aküden çıkan 12 voltu konvertör veya konvektör ismini bilemiyorum 220 yapmak mümkün değilmi..

2. sorum hani evlerde bazı ışıklara takarlarya voltajı kademeli veirir bu yüzden ışığın aydınlatma dalgametresini açar kaparsın dimmenminir nedir öle bişi var ..

yani bunlardan anlamadığımdan soruyorum ama 12 voltun 220 volta çıkarılabildiğini biliyorum .. dimmerin de voltajı ayarlayabildiğini biliyorum .. yannış nerde oınu siz bulun :cherry:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
woxter ve aye
elektronik hiç anlamadığım bir dal bu yüzden hep sükut altındır der dinlerim ..

1. sorum şu aküden çıkan 12 voltu konvertör veya konvektör ismini bilemiyorum 220 yapmak mümkün değilmi..

2. sorum hani evlerde bazı ışıklara takarlarya voltajı kademeli veirir bu yüzden ışığın aydınlatma dalgametresini açar kaparsın dimmenminir nedir öle bişi var ..

yani bunlardan anlamadığımdan soruyorum ama 12 voltun 220 volta çıkarılabildiğini biliyorum .. dimmerin de voltajı ayarlayabildiğini biliyorum .. yannış nerde oınu siz bulun :cherry:

Tabiki mümkün, ama fizikte kimyada değişmeyen bir kanun vardır;

Çıkanlar=Girenler+Kayıplar

Böyle bir çevrim çok kısa sürede akünün dibini buldurur.

Oysa DC motor kullanıldığında çevrim yapmaya hiç gerek yoktur.

Ayrıca sürmek için karmaşık devrelerde gerektirmez.

Dönüşüm kayıpları uygulama sorunları v.b etkenleri göz önüne alınca bunlara maliyeti de ekleyip gereksizliğinide düşününce mantıken AC bir çamaşır makinesi motoru değilde DC motor kullanırsın.

Bizde de üniversitelerin katıldığı güneş enerjili arabalar yapılıp yarıştırılıyor(verim-minumum enerji maksimum yol kıstaslarıyla), hepsinde kullanılan DC motordur.

Bu da haberi benim gözümde çakma haber yapmaya yetiyor.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
herşey çok güzel ama daha sağlam ve büyük bi bisiklet kullansalar daha iyi olurmuş 5 yaş için olmuş bu o ne öyle imkansızlık belli kesin arçının bisikletidir o

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar