Çamaşır makinesi elde yıkama programı

Katılım
16 Ara 2020
Mesajlar
129
Motosikleti
Bajaj D400
Yazlık beyaz montum var ve beyaz olduğu için çok sık kirleniyor. Talimatlarında elde 30 derecede yıkanır yazıyor ve her seferinde elde yıkamak gerçekten zor oluyor. Bunun yerine makinenin elde yıkama modunda yıkasam zarar görür mü ? Deterjan olarak da özel bir deterjan falan varsa onu kullanırım.
 
Katılım
2 Eki 2023
Mesajlar
2,220
Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Makinenizin spor/outdoor modu varsa onu kullanın. Yoksa elde yıkama da yapabilirsiniz. Sıkmayı ya iptal edin, yada en düşük devire getirin.

Deterjan olarak Domol ve Perwoll gibi markaların spor/outdoor ürünleri var. Onları kullanabilirsiniz. Biz kayak kıyafetlerinde Perwoll denemiştik. Sonuç tatmin edici idi.


Yine de bu tür teknik giysileri mümkün olduğunca temiz kullanıp, az yıkamakta yarar var.
 
Katılım
7 Kas 2016
Mesajlar
9,920
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben çamaşır makinasının spor/outdoor modunda ve en hassas ayarında sıkma olmadan yıkadım montu ve revit montun üzerindeki reflektörler yapıştırmaymış onlar döküldü, bir daha makinaya atmam.
Mentu elbise askısına asıp duşta yıkıyorum, artık çıktığı kadar, üzerinde toz/çamur kalmasın yeter, eninde sonunda yoldan egzos vb. yüzünden grileşiyor onu sorun etmiyorum, biraz pasaklı olmaya alıştım. Üzerine çarpmış sinek ölüleri ve çamur varsa onlar çıksın yeter diyorum.
 

F54

Katılım
25 Haz 2010
Mesajlar
14,970
ben yazlık montu allah ne verdiyse atıyorum makine ye su geçirmezlik özelliği olmadı için sıkıntı olmaz
korumaları çıkartmayı unutmayın
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst