Çamaşır Makinasını Patlatacağım Ama Çok Yavaş Dönüyor :(

Kocaeli İl Temsilcisi
tam konuyu okudum ne olduğunu algıladım aklıma bir video geldi :cherry: ama hemen altında düşündüğüm videoyu koymuşssun :) ulem işin gücün yokmu senin yavvv :cherry: :p
senin makina canından bezmiş dönsemmi dönmesemmi diye düşünüyo :cherry:

ben çok parçaladım , hatta üzerinden çıkan metrik 6-8 pullu vidaları çok kalitelidir pas yapmazlar vidalarını bile atmam toplarım , benzin hortumu na benzeyen 100/100 kavçuk ince hortumlarını atma , motosiklet için çok güzel yakıt hortumu oluyorlar , ısıdan ve baskıdan etkilenmiyorlar , motor kısmını en az 10 gaymeye satarsın :cherry: kazanın krom kısmı ayrı para :cherry:

irfan aga netcez dersen buradan başka bir şey söyleyemem , o motor zehir gibi döner dönerde , tuğlaya dikkat et ama :cherry: :p

nerde kalmıştım ben çok parçaladım derken tabi bildiğim basit yöntemle (balyoz) bödösleme dalarak :)

hem sora şimdi oyalama beni kiprit çöpünden yaptığım km sayacı ve kontrol paneli aydınlatma sistemi üzerinde yoğunum şu ara :cherry::p ama müsait zamanda aynı usulle senin için bi tane parçalarım :) :cherry: :p

Madem motoru hızlandıramıyorsun. O halde kayış-kasnak ebatlarıyla oyna :) Mesela motor tarafındakini 3 katı büyüt.

Kayışı söküp dene . Eğer motor hızlanıyorsa kazanın tambur rulmanı dağılmış olabilir.

program otomatiği bozulmuştu zaten çok eski idi yaptırma gereği duymadım...
kazanı dönderen motora bağlı 5 tane kablo vardı...
hepsini teker teker, birbirleri ile denedim... ama en hızlı bu şekilde dönüyor...:pale:
kazana bağlı kayışı söküp denedim gene aynı hızda dönüyor...:pale:
nasıl hızlandıracagız bunu bilen var mı acaba:silent:
sanırım çocukluğumda olduğu gibi bir kaç defa 220 ye çarpılmadan bir iş beceremeyeceğim....:queen:

benim makinanın videosu
:pr::pale:
[YT]FpAIUFiqbss[/YT]

şu şekil yapmak istiyorum...:queen::queen:
[YT]QAND8uydQIs[/YT]

önceden görseydim bunu 0 km vestel makineye 500 lira vermezdim... zaten 10 günde bir makına çalışıyor...
20 gun kullanılmış 0 bisiklet de var.... :pr::p
220 volta çarpılmayı da göze aldım...yarın uçuracam bunu :queen:

la az yede bi çamaşır makinası al,
hatta kefenin cebi yok olm :queen:
diyeceğüdüm ki almışssın heralde??

O kabloları en az 5 mt. kadar uzatmanı ve ucuna fiş takmanı öneririm. O kadar yakından çıplak kablo takmak hiç iyi görünmüyor... :cyclopsan

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
Madem motoru hızlandıramıyorsun. O halde kayış-kasnak ebatlarıyla oyna :) Mesela motor tarafındakini 3 katı büyüt.

bu makine normal çalışırken nasıl hızlı çalışıyordu... mesla sıkma pozisyonuda.... bende o hızda çalıştırmak istiyorum...

Sürücü kartı arızalanmış veya motor artık bitmiş olabilir.

2 hafta önce gayet güzel çalışıyordu...motorunda bir sıkıntı yok... otomatik şeyisi bozuldu birde tahliye olmuyordu... tahliye olmamasının sebebi de kesin otomatik şeyisidir...
motora giden 3-5 kablo vardır her kabloda ayrı ayrı hızlı döner diye düşündüm... ama en hızlısı bu malesef...

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:09 ----------

hocam bitmiş makina ben sana soyllıyım :) sen naap biliyo musun. senin şoparı sat :queen: yerine son model bi çamaşır makinası full+full al :)

yeni makine zaten aldım hacı... gerek yokki şoparı satmaya... söylemesi ayıp maaşımla 4 tane bu makinadan alabilirim...:bounce:

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:12 ----------

Kayışı söküp dene . Eğer motor hızlanıyorsa kazanın tambur rulmanı dağılmış olabilir.

onu da denedim ama malesef birşey fark etmedi...
kazanın rulmanı zaten dağınık... 2 hafta öncesinde normal çalışırken çat çut ve bilye sesleri geliyordu...
bu makinenin arızası motor yada tamburu ile alakalı değil... otomatik ile alakalı idi... bende direk motora bağlı kablolara tek tek elektrik verdim ama en hızlısı bu :pr:

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:14 ----------

la az yede bi çamaşır makinası al,
hatta kefenin cebi yok olm :queen:
diyeceğüdüm ki almışssın heralde??

aldım aldım merak etme....:)
tabiki de kefenin cebi yok hacı ... mezara mı göütrecem...
ruscuklarla gayet güzel para yiyorum... onlar parayı, ben onları... :pl::queen::flower:

O kabloları en az 5 mt. kadar uzatmanı ve ucuna fiş takmanı öneririm. O kadar yakından çıplak kablo takmak hiç iyi görünmüyor... :cyclopsan

sadece deneme amaçlı yaptım onu... sıkma pozisyonundaki hızında döndüğünü gördüğümde hemen kapatıp gereken önlemleri alıp işe koyulacaktım.... :)

Motosikleti
[url]http://imagezilla.net/thumbs/9797763-BEYAZZZ_tn.jpg[/URL]

Lan vestel ne zaman europe malı oldu..
Daha AB ye girmedik :)
Sahtekarlar...
Evime sokmam len ben o makinayı...:pr:

ben ne biliyim ne zaman oldu abi...:p
380 tlye 2. el makina satıp 6 ay garanti verirlerse , 499 a 3 yıl garantili 0 km almak daha mantıklı...:cat:

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:27 ----------

tam konuyu okudum ne olduğunu algıladım aklıma bir video geldi :cherry: ama hemen altında düşündüğüm videoyu koymuşssun :) ulem işin gücün yokmu senin yavvv :cherry: :p
senin makina canından bezmiş dönsemmi dönmesemmi diye düşünüyo :cherry:

ben çok parçaladım , hatta üzerinden çıkan metrik 6-8 pullu vidaları çok kalitelidir pas yapmazlar vidalarını bile atmam toplarım , benzin hortumu na benzeyen 100/100 kavçuk ince hortumlarını atma , motosiklet için çok güzel yakıt hortumu oluyorlar , ısıdan ve baskıdan etkilenmiyorlar , motor kısmını en az 10 gaymeye satarsın :cherry: kazanın krom kısmı ayrı para :cherry:

irfan aga netcez dersen buradan başka bir şey söyleyemem , o motor zehir gibi döner dönerde , tuğlaya dikkat et ama :cherry: :p

nerde kalmıştım ben çok parçaladım derken tabi bildiğim basit yöntemle (balyoz) bödösleme dalarak :)

hem sora şimdi oyalama beni kiprit çöpünden yaptığım km sayacı ve kontrol paneli aydınlatma sistemi üzerinde yoğunum şu ara :cherry::p ama müsait zamanda aynı usulle senin için bi tane parçalarım :) :cherry: :p

makineyi daha kapıya atarken o hortumları benzin hortumu yapmak için almıştım...
makinenin sorunu tamamen otomatiği ile alakalı...motorunda kazanında bir sıkıntı yok... sadece doğru kabloları bulamadım sanırım...
hurdacıya vermem.... bana bir oyuncak işte... havalarda ısınıyor kapıda oynar dururum...
::146::::146::

geçenlerde de bir tane su sebili buldum... motorunu söktüm... kompresör yapmak için ama bir türlü çalıştıramadım...
:pale:

çamşır makinalır kartında iki tane role olur birinci role tanburun dönmesini sağlar ikinci rolede hızlı sıkmasını sağlar roleden birisi görev yapmıyordur

Motosikleti
makinede sadece şase, kazan ve motor haricinde birşey kalmadı..kart otomatik diğer kablolar vs vs vs hiç birşey yok :cherry:
yarın öğleden sonra biraz daha uğraşayım...olmadı kamyonla götürür uçurumdan atarım... :queen::pl:

Motosikleti
tabiki de hacım ne demek... :)

Motosikleti
çalışıyor tabi ... çalışmaz olur mu...bakın hemde ne biçim çalışıyor:queen:
http://www.motosiklet.net/forum/konu-disi/113144-sonunda-camasir-makinasini-parcaladim-ustunede-mt-imza-attim-d.html

çalışıyor tabi ... çalışmaz olur mu...bakın hemde ne biçim çalışıyor:queen:
http://www.motosiklet.net/forum/konu-disi/113144-sonunda-camasir-makinasini-parcaladim-ustunede-mt-imza-attim-d.html
izledim bunu:) taşlamada koruyucu yok sanırım uygun bir koruyucu takarsanız taş patlamasında riski en aza indirisiniz:)

Motosikleti
izledim bunu:) taşlamada koruyucu yok sanırım uygun bir koruyucu takarsanız taş patlamasında riski en aza indirisiniz:)

merak etmeyin acemisi değilim... elime azıcık ateş değdi diye işi bırakacak birisi değilim...:bounce:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar