Çalışmıyor motorum

Selam arkadaşlar motorum scotter....motorum sıfırdan yapılmış yağ yakma falan gibi hicbir sorunu yok.son zamanlarda sabahleyin calışmamaya başladı artık sabahleyi başka akü ile takviye etsem de calışmıyor. çalışsa bile cok gec calışıyor.. lütfen yardımcı olun.15 dk gibi bişe calışınca istop edince sonra hemen calışıyor ama sabahleyi bide istop ettikten 3-4 saat sonra calışmıyor...

Anladığım kadarıyla ısınmıyor hocam, hava şartları malum, scooterdan hiç anlamam fakat bazı scooterlarda ayak marşı mevcut,
Cross kullanıyorum elden marş ile yalvarsan çalışmayan motor ayak marşı ile iki vurmaya kütür kütür ediyor.
Ayak marşı mevcut değilse eğer, motosiklet ısınana kadar stop etme olayı nasıl önlenir bilmiyorum.
Ama dediginiz gibi motor ısındıktan sonra eğer sebebi soguk olmasıysa tabi ısındıktan sonra stop etmez kolay kolay.
Ha bide eğer grenaj altında değilse jigle kaldırın %90 faydası olacaktır, ısındıktan sonra geri indirin tekrar.
Aklıma başka birşey gelmiyor malesef

Ayak marşı calışmıyor :D :D :D :D

Bir ayak marşının daha kalbi kırılmış :D
Hocam valla aklıma bide gördüğüm bi olay geliyor çözüm mü bilemedim, bi sabah motoru çalışmadığı için gazete ile ateş yakıp motor bloğunun altına tutan adam görmüştüm :D
Tavsiye değil bak bu, yarın motoru ısıtmaya çalışırken patlattım diye konu açarsan sorumlusu değilim :D

Manuel jigle varsa onu açın bujiyi kontrol edin ikisinde sorun yoksa çalışması lazım.

Motor yağı olarak ne kullanıyorsun bir de çalıştırmaya çalıştığında hava ortalama kaç derece ? Benim eski motorda öyle bir sıkıntı var 10-40 çalıştırmaya çalıştığımda hava -3 falan oluyor çeviremiyor motor. Sıcak tutmak ve ya 5/40 gibi düşük ısıda çalışmada sıkıntı çıkarmayacak yağ önemli.

Motor yağı olarak ne kullanıyorsun bir de çalıştırmaya çalıştığında hava ortalama kaç derece ? Benim eski motorda öyle bir sıkıntı var 10-40 çalıştırmaya çalıştığımda hava -3 falan oluyor çeviremiyor motor. Sıcak tutmak ve ya 5/40 gibi düşük ısıda çalışmada sıkıntı çıkarmayacak yağ önemli.

Aynen bendede 10-40 yag var eger acik alanda sogukta kalirsa calismasi zor oluyor.
Ama kapali garajda gunlerce bekleyip calistirinca hemen calisiyor

kullandığım yağ yıllardır kullanıyorum hic bir sıkıntı yaşamadm

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:09 ----------

jigle yok bende bujide sıkıntısız ateşleme falan on numara

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar