Çalışılan İşyeri Maaşı Vermiyor!!

Merhabalar arkadaşlar
Arkadaşımın çalıştığı iş yeri arkadaşımın parasını vermiyor üzerine yatmaya çalışıyor

Öncelikle işten bahsedeyim. Büyük marketlerde tattırım standları olur, ürünler tadılır genelde peynir, sucuk v.s gibi ürünler olur. Büyük firmalar buralarda çalışması için adam tutmak yerine organizasyon sirketleri tutar. Bu şirketler öğrencileri 40-50 gibi ücretlere çalıştırırlar günlük. Kendileri karı alır. Fakat bu bahsi geçen firma hem maaşları geç veriyor ( tahminimce bankada faizde değerlendiriyor ) hem de ödememek için kırk takla atıyor. Üstelik günlük sigorta yapmaları gerekirken yaptıklarını da sanmyıorum. PTT'den alacağımız şifre ile bakacağız yarına.

Şimdi sormak istediğim bu üçkağıtçı firmadan çalıştığımızın parasını nasıl alırız ? Sürüm sürüm süründürmek istiyorum. Nasıl uğraşırım bu firma ile..

Konu hakkında bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.

orda çalıstığını kanıtlayıp şikayetçi olursunuz sgk ya sigortayı yatırmaışlarsa eğer... ama maaş konusunda fikrim yok bişey yapabileceğinizide zannetmiyorum o konuda

Sosyal güvenlik kurumları müdürlüklerinde (ssk degil)müffettişler var.Onlar için önemli olan evrak.Yani bir kanıt olmalı.Kanıtsız gitme yanlarına boşa gidersin.Bu gibi şerefsizleri süründürün.En başta iş anlaşması yapın.Günlük bile olsa sigorta isteyin.Hak yiyen kafirdir arkadaşlar bir kere iyice belleyin ve yapacağınız her hamle kutsaldır.

Sosyal güvenlik kurumları müdürlüklerinde (ssk degil)müffettişler var.Onlar için önemli olan evrak.Yani bir kanıt olmalı.Kanıtsız gitme yanlarına boşa gidersin.Bu gibi şerefsizleri süründürün.En başta iş anlaşması yapın.Günlük bile olsa sigorta isteyin.Hak yiyen kafirdir arkadaşlar bir kere iyice belleyin ve yapacağınız her hamle kutsaldır.

eğer kişi o firmanın çalışanı ise...şikayetlerinde haklıdır,işveren aksini belgeleriyle ispat etmek zorundadır.işten çıkardığımız ve 3000 tl tazminat farkı yüzünden anlaşmazlığa düştüğümüz bir personelimiz çalıştığımız kurumu mahkemeye verdi.ve 2 yıl süren dava sonucu 36000 tl gibi yüksek bir miktarda tazminat aldı.

işveren belgeleriyle herşeyi kayıt altına almakla yükümlü olduğunu o zaman öğrendik.

kanıt olarak calısılan magaza mudurlerı kamera kayıtları v.s var yetmez mı ?
yarın ılk ıs sıgorta yattı mı ona bakılcak
yatmaıdysa sgkya sıkayet edıcegız
ama ben kalan paranın derdındeyım onu nasıl alıcaz ? ıcerıde kalamz dıye dusunuyorum

Bakın sevgili arkadaşım, siz maaşı almadığınızı ispat etmek zorunda değilsiniz, aksine işveren verdiğini ispatlamak zorunda.
Aksine siz dürüst olmasanız 2 senedir çalışıyorum 5 aydır hem maaşımı hem fazla mesailerimi vermiyorlar haftalık ve senelik izinlerimi kullandırmıyorlar deseniz tesbit davası sonrasında tüm alacaklarınızı alırsınız.

Bakın bu avukatın yazılarını okuyun bir. http://gundem.milliyet.com.tr/Milliyet.aspx?aType=gundemYazarTumYazilarV4&AuthorID=367

F54

iş veren sana verdiği parayı kanıtlayamassa vay haline sana banka üzerinde ödeme yapmıyor kaçak işçi sayılırsın eğer orada çalıştığına dair elinde video kaydı vs varsa vay sana sigorta yapmayanın haline
iş mahkemesi uzun sürse de sen hakkını alırsın hemde yasal faizi ile

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
"sizden birinin kardeşi onun elinin altında bulunursa ona yediğinden yedirsin, giydiğinden giydirsin, ona gücünün üstünde yük yüklemesin."

"allah, zayıfların hakkını vermeyen bir milleti yüceltmez."

"maiyeti altındakilerin hak ve nafakalarını kısmak, bir kimseye günah olarak yeter."

"işçinin ücretini teri kurumadan veriniz."

Hz.Muhammed (S.A.V)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar