Çalıntı Motosikletlere Çipli Takip

motorhirsizi.jpg
Maliye Bakanlığı, motorlu taşıtlarda "taşıt tanıma sistemini" devreye sokmaya hazırlanıyor. Yeni sistem, mali takibin yanı sıra çalıntı araçların bulunmasında da kullanılacak. Yeni sistem için akaryakıt istasyonlarında taşıt kimlik birimleri kurulacak. Oluşturulacak sistemde, motorlu kara taşıtlarına monte edilen ve hafızasında taşıta ait çeşitli bilgileri muhafaza eden elekronik cihazlar, akaryakıt alımı sırasında bu bilgileri otomatik olarak pompalara bağlı yazar kasalara iletecek.

Sistem, akaryakıt alımı sırasında, pompa tabancasının taşıtın yakıt deposunun girişine yaklaştırılmasıyla çalışmaya başlayacak ve taşıt kimlik birimindeki programlı bilgiler, taşıt ve pompadaki cihaz vasıtasıyla yazar kasaya aktarılacak.

Taşıt kimlik biriminde, öncelikle taşıtın plaka bilgisi ile motor ve şasi numarası bulunacak. Her taşıt kimlik birimi, yurt genelinde bütün ödeme kaydedici cihazlarla iletişimi sağlayacak özelliklere sahip bulunacak.

Bu taşıtlara takılacak kimlik birimleri ile bunlarla iletişimi sağlayacak cihazların üretim, ithalat, montaj, programlama ve servislik hizmetleri, Maliye Bakanlığından onay alacak üretici veya ithalatçı kuruluşlar tarafından yerine getirilecek.

Taşıtların satılması ya da plaka değişikliği durumunda, taşıt kimlik biriminde yapılacak güncelleme de, üretici veya ithalatçı kuruluşlarca gerçekleştirilecek. Taşıt kimlik sistemi, ilk aşamada trafiğe yeni çıkacak araçlar için devreye girecek. Halen trafikte olan araçlara da, yeni sisteme uyum sağlamaları için 1 yıllık bir süre verilecek.

Yeni sistemin akaryakıt istasyonlarına ortalama maliyeti 1.500 dolar olacak. Çip maliyeti ise 2 doları aşmayacak.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu sistem gerçekten süper olur..
bu adi aşşağılık hırsızların işi zorlaşmaya başladı:wiinkk: inşallah caydırıcı olur

Biran önce başlar inşallah, sonrada hırsızlar cipi çıkarma yöntemini bulurlar, biz gene zincirler dururuz.

peki hırsızlar motorlara benzini 5 litrelik pet şişelerle taşıyıp koyarlarsa ne olacak?:)

Biran önce başlar inşallah, sonrada hırsızlar cipi çıkarma yöntemini bulurlar, biz gene zincirler dururuz.

katılıyorum ya herşeye çare buluyorlar da buna mı bulamicaklar demi arkadaşlar :cat::cat:

peki hırsızlar motorlara benzini 5 litrelik pet şişelerle taşıyıp koyarlarsa ne olacak?:)

zuhahahaha aynen katılıyorum hahaha artık pet şişelerine de takarlar çipleri muhahaha:p

Son düzenleme:
Gaziantep İl Temsilcisi
benzin koyması şart degil calinan motorlar zaten parcalanıyor ama yınede caydırıcı özelligi var paylaşimin icin teşekürler dishy

arkadaşlar bene çip dneilenşey sim kartı gibi olacak motor calındı diye ihbar verirsek motorun yeri o çip sayesinde bulunulacak.. yanlısmıyım:silent:

arkadaşlar bene çip dneilenşey sim kartı gibi olacak motor calındı diye ihbar verirsek motorun yeri o çip sayesinde bulunulacak.. yanlısmıyım:silent:

yok o çip motorun üstüne sabitleniyor sadece motorlar için değil arabalar içinde geçerli bu.

buna benzer bir sistem önerisinde bulunmuştum sanırım hükümetten birileri okumuş :)

http://www.motosiklet.net/forum/diger-haberler/24291-motosikleti-nasil-caldilar-video-3.html
http://www.motosiklet.net/forum/484849-post54.html
motorun bulunması ihtimali düşük
1. motor ve şasi numaraları değiştirilip sahte ruhsat ile trafikde dolaşır
2. motor hemen bileşenlerine (parçalarına) ayrılıp çıkma parça satanların vitrininde yaşamaya devam eder
3. kesin olmamakla beraber bu şekilde hırsızlık yapanlar genellikle bir yerlerden bağlantılı olduğu için bulunması ihtimali yokdur.
Bürokrasinin bu kadar arttığı bir sistem içinde bir şeylerin yapılması biraz zor görünmekte
Düşündüğüm bir sistem var onu sizinle paylaşayım istedim
geçen gün benzin alırken benzincinin plakayı yazdığını ve bunun merkezi bir sisteme entegre edilebileceğini düşünüyorum. çalıntı ihbarı yapılan motorlu araçların takip edildiği bir sistem. internet fiyatları makul bir seviyede ( her ne kadar hız açısından tatmin etmesede) plaka yazıldığı anda merkezi veri bankasından bu araç için bir çalıntı veya benzeri bir sorun olup olmadığı sorgulanır en azndan bu aracın nerede olduğu takip edilebilir. eğer biraz da şans varsa o araç güvenlik gücü tarafından takibi kolaylaşır. bir çeşit cep telefonlarının IMEI sistemi kontrolü gibi
Bu düşünce hakkında sizin fikirleriniz nedir.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
hade leeen:):mrgreen::mrgreen:

Arkadaşlar hırsıza kilit dayanmaz, ben bu işin biraz konuya para sıkıştığını düşünenlerdenim, şimdi herkeze 50 YTL kitlerler olur biter :)

Tamamen gereksiz birşey . Birileri yine ceplerini dolduracak amaç sadece bu.
Görürsünüz o sistemi getiren ithalatçı ve dağıtıcı Maliye Bakanı Kemal Unakıtanın oğlu çıkarsa şaşırmayın :farao:

Hırsız o çipi sökemeyecek mi ? Allahım ya .
Çip dedikleri de bant gibi bişey yapıştırıyorsun biryerine .
Eliyle kazısa bile çıkar.
Çipsiz araçlara yakıt satışı yasaklanırsa belki bir nebze işe yarayabilir .

Ozaman da çalınan motorlar parçalanıp Yedek Parça olur .

Çalınan motorların çoğu parçalanıyor,parça olarak satılıyor.Çözüm değil..

hırsızlar bununda çözümünü bulurlar olan bizim çip paralarına olacak yine:pr::pr::pr::pr::pr:

acaba diyorum bu çipleri yakalanan hırsızlara taksalar daha etkili olmaz mı ?:cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar