Askere gittigimde babam kendi bisikletini caldirmis, daha dogrusu birisi binip gitmis.
Burdur 70.000 nufuslu herkesin birbirini dolayli yoldan da olsa tanidigi; hirsizlik, gasp, tecavuz vs. olaylarinin neredeyse hic olmadigi bir memleket. Bizde 2 yildir bisikletleri bir kere bile kitlemeden evin onune koyuyorduk. Bisiklette salconun ust seri bir modeli, suanda fiyati 2500 TL nin uzerinde.
Bisikleti kucuk yasta biri binip goturuyor. Tahminimizce ailesinden korkutugu icin evine goturemiyor ve bir cafenin onune atip geciyor. Bisiklet 1 hafta cafenin onunde oyle yatiyor, sonra okulun ogle arasi zamaninda yine kucuk yasta bir cocuk bisiklete binip gidiyor. Bunlar kamera kayitlarinda gorduklerimiz.
Askerden dondukten sonra cadde de yururken bir de ne goreyim, bizim bisiklet yanimdan gecti. O sirada babamla konusuyorum, "baba suan tam olarak nerdesin? bizim bisiklet sana dogru geliyor, uzerinde bir adam var, durdur onu". Aradan 2 dk gecti babam aradi bisiklet falan gelmedi bu tarafa diye, tam da o sirada adam ayni yoldan donmus bana dogru geliyor. Tabi adami hemen durdurdum ve direk bisikletin seri numarasini kontrol ettim, bisikletin benim oldugu kesinlesince de polisi aradim.