Çaldırmama çabaları

Merhabalar,

Açık alanda tutmak zorunda olduğum bir scooter’ım var. Arka tekerden zincir geçemeyecek kadar kalın ve ön tekere takmak pek istemiyorum. Arka tekerdeki amortisörden dolayarak bağlıyorum fakat aşağıda resimlerde paylaştım acaba daha saçma bir iş mi yaptım, amortisörü söküp zinciri sökme ihtimali falan. Mahalle pek nezih olmadığı için biraz paronayaklık aldı :) önerilerinizi beklerim

https://hizliresim.com/14r5tx5

https://hizliresim.com/7l6ez90

Tavsiyem 2 tane zincir tak.b3n birini janta digerini amortisorw bagliyorum.branda ortersende caydirir

Hırsızlara caydırıcılık önemli.
Gerçi şerefsizler her şeye hakim.
Onlara zaman kaybı ve ses çıkartacak şey lazım.
Tedbiri önceden 1 kez alırken artık 5 alsak anca.

Tavsiyem 2 tane zincir tak.b3n birini janta digerini amortisorw bagliyorum.branda ortersende caydirir

2 Tane zincir takması mantıklı ama janta sığmadını belirtmiş farklı yerler illaki bulunur. Branda cidden güzel bir caydırıcı hem çoluk çocuk için hem sokaktann geçen kıskanç insanlar için hem hırsızlar için. Bende pek nezih bir yerde oturmuyorum örn: başka bir apartmanın önüne park ettiğim için ön çamurluğumu yarısına kadar neredeyse yakmışlardı . ama sürekli apartman veya yan apartmandan birileri dışarda oluyor veya en ufak bir seste kalktıkları için (motosikleti bile kapatıp giriyorum mahalleye ittire ittire) benim için pek sıkıntı olmuyor 1 kere anahtarları üzerinde , disk kilitli bir şekilde unutmuşluğum bile var :D. Kesinlikle air tag veya takip cihazı tak , brandanı tak , disk kilidi ve zincir tak . Bunlarla uğraşmayayım diyorsan 9BİN TL gibi birşeydi sanırım ondan alıp garaj gibi açıp kapatabileceğin bir şey al . Niye sen almadın diyorsan apartmanın önüne koysam bu tapulu malın mı diye fırlatıp atarlar

Motosikleti
D400
hep diyorum çalmak isteyen adam motora 10 kilit taksan da çalar.

sen önlemini al gerisi şans.

Amortisöre zincir bağlama, tek vida tutuyor orayı. İki dakikasını almaz o vidayı sökmek. Arka salıncağa bağla zinciri en azından ve kesinlikle 2 tane alarmlı disk kilidi al(Bir tanesi kaliteli olsun bütçe az ise).

Paranoyaklık varsa parasına bakma kasko yaptır için rahat olsun.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Alarmlı disk kilidi tak en azından ses çıkarır.
Zincir arka teker arasından niye geçmiyor ki? Kısa mı geliyor?

Ama en kafa rahatlatıcı şey kasko.

Zincir çok kalın geçmiyor aradan maalesef.
Disk kilidi var takıyorum

Motosikleti
Hero Dash 125
Benim kullandığım

Benzeri muadil ürün

Bu tarz kablo kesme biçme olmadan, pil ile çalışan alarmlardan da alıp takabilirsin. Ben topcase altına plastik kelepçe cırt ile takmıştım. Motosikleti bir yere kısa süreli bile park etseniz üzerine kalkıp birisi oturmuyor. Alarm ötmeye başlıyordu. Alacağınız önlemler arasına bu tarz uygun fiyatlı bir önlem de ekleyebilirsiniz.

Benim kullandığım

Benzeri muadil ürün

Bu tarz kablo kesme biçme olmadan, pil ile çalışan alarmlardan da alıp takabilirsin. Ben topcase altına plastik kelepçe cırt ile takmıştım. Motosikleti bir yere kısa süreli bile park etseniz üzerine kalkıp birisi oturmuyor. Alarm ötmeye başlıyordu. Alacağınız önlemler arasına bu tarz uygun fiyatlı bir önlem de ekleyebilirsiniz.

Evet bu ekstra olarak işe yarar gözüküyor teşekkürler

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Almakta olduğunuz aktif önlemlerin yanında pasif önlemler de almayı ihmal etmemelisiniz. Garajınız olmasa bile motorunuzu yoldan görünmeyecek bir aralıkta, bir yerde park etmeniz faydalı olur, motorunuzun ne olduğunu belli etmeyecek bir brandayla korumanız faydalı olur. Şanssız bir kaç örnek harici motorunuz dışarıdan görünmezse, ne olduğu belli olmazsa çalınma şansı daha düşük. Bir diğer önleminiz de sanal pazar yerlerinden motorunuzun marka ve modelini belirterek arama yaptığınız parçanın kargo adresini motorunuzun düzenli olarak bağlı olduğu ev adresinizin olmaması olsun.

Kendi motosikletimde 1 granid zincir, 1 demir zincir, kovix disk kilidi, alarm, airtag mevcut ayrıca motoru park ettiğim yere kamera koydum evdeyken gözümün önünden ayırmıyorum yağmurlu havalar dışında kesinlikle branda sarmam mahalledeki it kopuk ateşe vermesin diye ( bu forumda daha önce branda örtülü motoru ateşe veren bir çocuğun konusunu okudum insanın aklına takılıyor.).

Motosikleti
Yamaha XSR700
Airtag türevi almayı düşünenlere tavsiyem apple harici almayın. Güya motoru takip ediyor. En son veri gönderdiği güne bir bakın. 42 gündür yenilememiş. Motorumda garanti olsun diye 2 markanın tag'ı da var. Apple çok daha düzgün çalışıyor.

Marka model: samsung smarttag

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar