Caddenin ortasına paspas bırakan esnaf zihniyet!

Eskiden daha çok vardı, şimdilerde zeminler değiştikçe bu tarz paspaslar da kalkmaya başladı.

Ama daha bu huyundan vazgeçmeyen esnaf var.
Sabah dükkan açılır, etraf temizlenirken kapının önündeki paspas da caddenin ortasına bırakılır. Neymiş efendim, araçların tekerlekleri bastıkça pisliği ve tozu çıkıyomuş. Sonra unutulur gider. Bütün gün aynı yerde sürünür durur. Ya da başka bir sebebi vardır onu bilemem ama artık toplum olarak bunları geçmemiz lazım!

Daha önce şehir içinde birkaç defa yaşadım bu olayı. Ama uzaktan görüldüğü için bir sorun olmuyodu. En En son Gemlik'de başıma gelmişti. Bugün yine karşılaştım. Önümdeki aracı takip ederken, beklemediğim bir anda pat diye bişey çıkıyo. Bazen kıyısı köşesi katlanmış oluyor. Birkaç saniye şaşkınlık ve dikkat dağınıklığı yaşatıyor. Tehlikeli birşey...

Dikkatli olun...

Gerçekten ilginç bir milletiz. Dünyada bizden başka hangi millet pisligi daha iyi çıksın diye paspası yola koyarki:mrgreen:

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aman dikkat :cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Evet buna çok rastladım,böyle şeyleri hep Türkler bulur niyeyse.

Bir de dükkanın önünü ıslatanlar var. Ama dükkanın önü kocaman 4 şeritli bir yol olsa bile ıslatmaktan zevk alıyorlar adeta.

ahh ahh su olsada yıkasam izmir / hatayda 4 gündür sular kesik dahalada kesik şimdi izsuyu aradım aksam 9 gibi gelicek dediler dogruysa,

o yüzden ne dükkan önü nede motoru yıkayabiliyorum :p

Sanki her yer pırıl pırıl bir tek paspas kaldı kirli, götür evine banyoda suyla durula ertesi gün ser yada halı yıkamaya ver ne biliyim ben sokak ortasına bırakmak ne kadar düşüncesizce.

tamamen üşengeçlikten.paspası eline alıpta çırpmaya ne gerek var koy yola senin yerine gelen geçen arabalar yapar onu senin yerine.

Ben yetişkin bi insan olana kadar o paspasların yolda ne gezdiğini merak ediyodumm,neyse gün geldi devran döndü ve esnaf oldumm ,şimdi anlıyorum paspas neden yolda gezerr:queen:

bende seneler sonra ilk defa gördüm bi tane...hafif bir gülümsemeyle bizimde çorbada tuzumuz olsun dedim ve gururla üstünden geçtim...:mrgreen:

ben paspası gördümmü arka tekerin altına kitleyip sürüklüyorum,maksat asfalt temizlensin:pşaka bi yana hafif motosikletler için tampon tampona trafikte gerçekten risk.düşünnsenize önünüzdekini geçmek için yatıp gaz açıyorsunuz altınızdan bi cisim kayıp gidiyor..

Eski köye yeni adet getirmeyin diye atasözü olan bir millet geri kalmaya mahkumdur nolacak.

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
bende seneler sonra ilk defa gördüm bi tane...hafif bir gülümsemeyle bizimde çorbada tuzumuz olsun dedim ve gururla üstünden geçtim...:mrgreen:

:cherry::cherry: Çok güldüm yaa. :cherry: Ben bayadır görmüyorum, önceden her sokakta vardı bi tane. :mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
aman haa kazaya sebebiyet veren bu paspaslardan uzak durun..::156::::156::

paspası koyan zihniyet paspasının temizleneceğini düşünürken paspasın üstünden gecen zihniyet acaba bu herife ne küfür etsem diye düşünür..::tartis::

ben bu paspaslar yüzünden büyük bi kaza atlattım paspas sürüklenerek tam dönemece kadar gelmiş ben dönüşümün yarısında bu paspas yüzünden kayıp düşüyordum ki son anda ayağımı yere koyarak ucuz yırttım yoksa arkamdaki as250 kırmızı kamyonet(dodge fargo) altında ben paspas olacaktım..::ranntign::ranntign::ranntign::ranntign

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar