başlık çok abartılı .
Bugüne kadar hiçbir motorlu, bir ailenin tepesine uçmadı. bir arabayı altına alıp parçalamadı. aileyi yok etmedi.Otobüs durağına girip insanları biçmediler.
ne yapıyorlarsa kendilerine yapıyorlar.
Tepkileri abartılı buluyorum.
gürültü çıkarmalarını apaçiliklerini tasvip etmiyorum ama minibüs şöförleri özel halk otobüsleri ve taksi şöförleri yanında bence onlar melek kalır.
Benim arkadaşım 10-12 yıl önce sarhoş kafayla motosiklet kullanırken bir otomobile arkadan çarptı,kendisi orada öldü,otomobildeki iki kişi de ağır yaralandı,sonra bunlardan biri daha öldü.Otomobildekilerden ölen bir hakimdi. diğer ağır yaralı da onun eşi.
Arkadaşımın kaza anındaki sürati tahminen 180 km,çünkü grup halinde sürüş yapıyorlarmış..
25 yıl önce eski komşum Ramazan günü sarhoş halde iken motoruyla bir imama çarptı,imam oracıkta öldü.
iki dakikada aklıma gelenler bunlar.
Motorcu,minibüsçü,yaya farketmiyor,Herkes insana yakışır saygınlıkta,başkalarına saygılı davranmak zorunda.
Ben belli bir motor tecrübesi olup da hala motor üzerinde tehlikeli hareketler yapanlara,etrafı rahatsız edenlere yolda selam dahi vermiyorum.içimden gelmiyor,bunu yaparsam onları onore ederim,kendim de onların seviyesine inerim
15 yaşında bir çocuk bu hataları yapsa uyarırım,15 yaşındaki hakikaten çocuktur,doğru öğrenmeye ihtiyacı vardır.30 yaşındaki adam hele hele racing kullanıyorsa ikarus sendromunun dibini bulmuştur zaten,ona ne öğreteceğim,hangi öğüdümü tutacak?
Motor kullanmak,bedeni ve ruhi bir olgunluğu gerektirir.Bunu ısrarla reddederek itliğini motor üzerinde sürdürmeye devam edenler yoldan denize uçarsa hiç umurumda olmaz,kainata ibret de gerekir.
Trafikte hava atmak icin acık eksozlarla ortalığı ayağa kaldıran zavallılara hayvan kadar da değer vermiyorum açıkçası
Hayvan besleyenler bilir,hayvan bile sıkıntısı yoksa gürültü etmez.
Allahın selamı kuldan esirgenir mi?
ben kendimi dev aynasında mı görüyorum?
haşa!
Selam insana verilir.
Rabbülalemin selamı insan kulları arasında bağ oluşturmak icin öngörmüştür ve insanlık dışı davrananların insani hareketle ,selamla karşılanması onları yüceltmekten başka bir şey değildir.