Büyüklerimizi Ziyaret Edelim & Yalnızlık

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yaşlı kadın, misafirlerine süt ikram ederken:

- Sizler de gelmeseniz, kapımı çalan olmayacak, diyordu. Beni ne kadar sevindirdiğinizi bir bilseniz...

Kadıncağız, kendisi gibi yaşlanmış ve yıkılmaya yüz tutmuş olan bir ahşap evde yaşıyor, eşinin vefatından sonra bağlanan "dul aylığı"yla geçinmeye çalışıyordu.

Hiç bir masrafı yoktu. Allah bereket versin, o para yetiyordu. Fakat ihtiyarlıktan da zor gelen "yalnızlık", belini tam anlamıyla bükmüştü.

Yan taraftaki bakkalın çırağı, her gün pencereyi tıklatıp istediği şeyleri getirmesine rağmen, dükkan sahibinden korktuğu için onunla konuşmazdı. Kadıncağız, böyle zamanlarda daha da garipleşir ve kendisi sık sık uğrayan vefalı misafirlerini beklemeye koyulurdu.

İşte o misafirler yine gelmiş ve ikram edilen sütü içmeye başlamışlardı. Yaşlı kadın, duvardaki sararmış resmi gösterirken:

- Rahmetli eşim, oldukça uzun boyluydu, dedi. Onun yanındaki ise oğlumdur. Bu resim çekilirken küçücüktü. Doktor olup yurt dışına yerleşecek ve bir daha bizi aramayacak deselerdi, kim inanırdı?

Misafirler, her gelişlerinden aynı şeyleri dinledikleri için, yaşlı kadının sözüne kulak asmıyorlardı. Kadın, devam ederek:

- Benim kucağımdaki de kızımdır, dedi. Saçları altın sarısı gibiydi. Zengin bir iş adamıyla evlendikten sonra, nedense anacığına vakit ayıramadı.

Kadının nemli gözleri duvardaki resme takılı kalmış, misafirler ise sütlerini bitirip yola koyulmuşlardı... Hep birlikte, döşemedeki kırık tahtaların arasından geçerek gözden kayboldular...

Yavru kedicikler, ertesi gün yine gelecek ve ihtiyar kadının verdiği ziyafete katılacaklardı...

:rendeer: :rendeer: :rendeer:

abi böyle yazılar iyi oluyor insan olmanın gereklerini hatırlıyoruz.kapitalizmin dayattığı doktrinlerden çıkan sonuç olan robotlaşmış insandan birazcık uzaklaşıyoruz.yok kardeşim yok biz bencil insanlar değiliz bu sistem bize göre değil.

ya anlamıyom abidik gubidik yzıyon hit oluyorda :rendeer: :rendeer:

Bu sefer ağlattın beni musti kardeş.Ellerine sağlık.Yaşım 50. Acaba benim de o hallere düşecek vakitlerim yaklaşıyor mu?Üstelik bi tane vefasız kedim de var.Belki onun torunları da bana ziyarete gelir.Elimden kaçırmıyayım bari.

İşte Eftelya...!

eskiehirmt001eo6.jpg

Büyüklerimiz İzmir de önümüz bayram ellerini öpemiyeceğiz,Çocuklar da yuvadan uçtumu,hanımla başbaşa kendi yalnızlığımızı paylaşacağız.:salut:

yalnızlık çok kötü bir durum,

bayrama inat güncel

zaman zaman dalarım
ileri zamanlara
bir yanlızlık ürpertir hayali

-Kahkahalar, yeni heyecanlar, bebekler, düğünler, eğlence ve tatlı süprizler olsun...
-Tatlılar olsun tiramisu, profiterol, elmalı kekler, şekerli kahveler.
-Buluşmak için telefonlaşmalar olsun..
-Buluşmalar olsun, kavuşmalar olsun..
-Kayıplar, depremler, afetler olmasın. Kırgınlıklar, anlaşmazlıklar, ayrılıklar, yalanlar olmasın.
-"biz" olsun; "ben" olmasın...mutluluk parayla, eğlence zoraki olmasın.. - -Kellerin saçı çıksın..
-Fazla kilolar yok olsun
-Göbek, göbek atmak için olsun.
-Bir kere söylensin ve yeter olsun.
-En önemlisi sevgi olsun...
-Aşkolsun...
-Daha n'olsun..
BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN...:rendeer: :rendeer:

-Kahkahalar, yeni heyecanlar, bebekler, düğünler, eğlence ve tatlı süprizler olsun...
-Tatlılar olsun tiramisu, profiterol, elmalı kekler, şekerli kahveler.
-Buluşmak için telefonlaşmalar olsun..
-Buluşmalar olsun, kavuşmalar olsun..
-Kayıplar, depremler, afetler olmasın. Kırgınlıklar, anlaşmazlıklar, ayrılıklar, yalanlar olmasın.
-"biz" olsun; "ben" olmasın...mutluluk parayla, eğlence zoraki olmasın.. - -Kellerin saçı çıksın..
-Fazla kilolar yok olsun
-Göbek, göbek atmak için olsun.
-Bir kere söylensin ve yeter olsun.
-En önemlisi sevgi olsun...
-Aşkolsun...
-Daha n'olsun..
BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN...:rendeer: :rendeer:

hayat felsefen olsun :rendeer:

ben bayramda hangi büyüğün elini öpsem diye düşünüyom ya,içimi yalnızlık hissi kapladı,en yakın olan akraba ile aramdaki mesafe yaklaşık 1800 km.gene yalnız bi bayram

musti sana bayram yolları bana kurşunlar,
seni versinler kızlara beni vursunlar.

Eee, Sithler yalnız olur By_Shadow. Bak, ben Sith olmadan önce bunu göze almıştım :queen:.

Forumdan Uzaklaştırıldı
ben bayramda hangi büyüğün elini öpsem diye düşünüyom ya,içimi yalnızlık hissi kapladı,en yakın olan akraba ile aramdaki mesafe yaklaşık 1800 km.gene yalnız bi bayram

musti sana bayram yolları bana kurşunlar,
seni versinler kızlara beni vursunlar.

Yan odadayım..

baba büyüksün senin yerin ayrı.alındı,anlaşıldı...

çok güzeldi bayram öncesi eline sağlık :rendeer:

ama o benden daha iyi durumda en azından kedileri var, ben duvarlara tutacağım şekerliğimi :salut:
yanlız olmak ençok böyle zamanlarda koyuyor insana ama yanlız geldik yanlız gideceğiz birgün

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar