Büyük zincir kilitlerin motora bağlanması hakkında(resim içerir)

Arkadaşlar selamlar.

Zincir kilit olarak bunu alacağım yanlız bi sorum olacak bilen arkadaşlar cevaplarlarsa sevinirim

Şimdi bu kilitleri motorun şasesine mi bağlıyoruz yoksa tekere mi ya da başka yere ?

Eğer şasiye bağlanacaksa örneiğin CBR250 in şasesine girebilimi çünkü çok ama çok kalın bi zincir olduğu kullanıcılar tarafından belirtilmiş ayrıca 8 kilo ağırlığıyla da oldukça heybetli gözüküyor.

Bu kilidi motoruma nasıl bağlayabilirim ?

Şimdiden teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:56 ----------

+++++++++++++

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Ben artçı peg'inin demirinin ortasındaki boşluktan geçirip arka tekere bağlıyorum.

Super Moderator
Bahsettiğin zincir ve kilit gerçekten başarılı bir marka, Eminönü'nde satılıyor, bayisi ve distribitörü karşı karşıyalar. Fiyatı da abüs gibi uçuk değil yanılmıyorsam 300 TL gibi bir fiyatı vardı.

Bağlama konusuna gelecek olursak, bu durum motosikletten tutun, bağlanacak noktaya kadar farklılık gösterir. Motoru Şasiden bağlayabilmek tabiki daha güvenli bir yöntem. Ama her zaman şasiden bağlayabileceğiniz bir imkan söz konusu olmaz. O yüzden genelde zincir takılırken arka tekerlek tercih edilir. Bunun da sebebi, ileri derecede paronayak düşündüğünüzde arka lastiği sökmek, ön lastiğe göre daha zor olmasıdır, (Egzoz,zincir vs. olduğundan)

Cibir250 için fikrim yok, her ne kadar defaten oturup kullanmış olsam da, şasisine onguard takılır mı gözü ile hiç bakmadım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
italya'da gördüğüm,zincir kilidi motorun selesinin üzerinden gecirip arka lastiğe takıyorlardı,yüzlerce motor bu şekildeydi,zincir kilidi yere bırakana hiç rastlamadım.

Bağlayabilirsen sele altı amortisörden geçirebilirsin. Lastik dicem ama adam lastiğide söküp götürüyor. CBR250 için şasiden bağlamak biraz sıkıntı. Grenaj çoğu kısmını kapatıyor.

resim değil o fotoğraftır.
arka tekerden geçirip görünür yere bırakıyorum zinciri, caydırıcı olsun.
hırsız ne kadar cayar bilemem.
motoru da panelvan vb araçla götürülemeyecek yere koymak lazım.
garaj olursa iyidir.
kaliteli bir disk kilidi de eklenmeli.
branda ile takviye edilebilir.
hırsızı meşhur ülkedeyiz.

Şaşede uygun nokta yoksa arka lastikten bağlamak en güzeli, jantın tek kolundan felan değil ama, jantı keserler aea da olduğu gibi, destek olarak da arka tekere alarmlı disk kilidi de takın ki adam arka lastiği sökmeye yeltenirse haberiniz olur.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sana tavsiyem 8016 Beast al. O bu gösterdiğinden daha güvenli.Et kalınlığı daha fazla. Şuan kullanıyorum.110 cm olanı 225 lira ben 180 cm olanını aldım 280 liraya. Genelde arka tekerden bağlıyorum.Ağır ama her zaman yanımda taşıyorum.Top case de yok motorda. Arkadaki ybr orjinal demirine kelebek görünümünde gayet hoş duracak şekilde bağlı duruyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar