Geçmiş olsun, motosiklet kullanıp kullanmamak önemli değil, önemli olan güvenli hissettiğiniz aracı kullanmak yada hiç araç kullanmamak, tabi ki insanın başına bir şey gelince acısını çekince o şeyden nefret edebiliyor ya da tamam bu kadar diyebiliyor, haklı da ancak öncelikle söz meclisten dışarı, acaba kendi hatamız var mı iyi sorgulamak şart, hızlı mıydım, kendimi gösterebildim mi, kör noktada mıydım, dönüşte görünecek yerde miydim gibi, araca hiç dikkat ettim mi gibi, mesela çok hızlı gidenler var kaza sonrası bu motor şeytan işi diyorlar ama halbuki kendi hataları, bir de aşırı kuralcı olmak var, bu da ayrı bir hata, bir şeyin geldiğini bilhassa motosiklet ya da bisiklette fark ettiyseniz kaçının, düz çizgi var veya yok, yol benim hakkım gibi şeyleri aklınızdan uzaklaştırıp acaba buradan kırar mı diye düşünün, motosiklet kullanmak aşırı paranoyaklık gerektiriyor, sonuçta araçla kazada her şey bize oluyor bu olayda olduğu gibi.
Dediğim gibi seni suçladığım falan yok belki kaçınılmaz oldu yapılacak hiçbir şey yoktu ki ben de bazen böyle durumların içinde kalıp ucuz atlattığım oldu ancak mutlaka ben kusursuz muydum ya da burada bir hatam var mıydı diye sorgulamak lazım, diyelim ki araba da kullanıyor olsanız aşırı kuralcı olunca yine size olmasa da genelde arabaya da zarar gelebiliyor, belki olmadık iş yaralanabiliyorsunuz veyahut bir yaya çarpabiliyorsunuz. Motorda her hafta birçok hatamı keşfediyorum, bunların bir kısmını eledim ama alışkanlıkları değiştirmek zor, sürekli aklınızı uyanık tutmanız gerekiyor. Tekrardan geçmiş olsun acil şifalar.