Celikat busanın hayrını gör kardeşim. 100 bin tl bütçe ile motor alacak olsam busa almazdım. Bu bir zevk meselesi. Malum renkler işte, deponun üstüne yatmak, 150 km/h ile giden bir arabaya sol çekerken tekere kalkıp el sallamak, bunlar bana göre değil. Bana bozuk zeminlerde de gidebilecek, asfaltta basınca enazından benim tdci focusu yiyecek motorlar hitap eder mesela. Endurolar tam benlik mesela. V-Storm 1000 hayranıyım. Çin malı motor daha öncede söylemiştim, imkan meselesidir. Binen kişi (çoğu kişi) bütçesi elverince direk capon yapıştırır. Mesela ben vulture ile acemiliği attım, motor kullanmak nasıl bi nane imiş onu gördüm, yaza inazuma falan tarzı birşey planlıyorum.
Araba konusuna gelince, araba farklıdır arkadaş. Değil busa hangi motor olursa olsun, 5 kişilik aile eşrafını bindirip Ankaradan Trabzona gidemem ama tdci focusla gidebiliyorum. Eşşek kadar bagajda eşyalar için hazır ve nazır bekliyor. Yağmurmu yağıyor; Banane? Soğuksa kalörüfer sıcaksa klima vs vs. Ama evden çarşıya giderken, işe giderken, şehir merkezine giderken, haftasonu arazi gezisine çıkarsam binerim motoruma, istediğim gibi gezerim. Özgürlük benim olur.
Farklı çizgiler yani araba ile motor. Bazı durumlarda değil clio, şahin-doğan bile bulunmaz nimetken senin busa hikaye olabilir. Ama soğuk sıcak dinlemeden focusu kapının önünde bırakıp bütün haftasonu gezilerimi motorla yapıyorum, onda da bmw olsa hikayedir.