Spor motorlar-spor görünen motorlar insanı ister istemez diğer tarz motosikletlere göre daha hızlı gitmeye yöneltiyor. Herhangi bir Cruiser'a bindiğimde hiçbir şekilde hız yapma isteği duymadım. Ama spor motosikletlerde böyle olmuyor. Ciddi ciddi Cruiser'a geçmeyi düşünüyorum..
Şöyle spor kasa bir cruiser tavsiye ederim. Kütür kütür, püfür püfür gidersin, yavaş gitmekle keyif alırsın. zaten 90-100 ile en keyifli şekliyle gidiyorsun, fazlası rahatsız ediyor. Çok gaza gelirsen 120-130 yapıyorsun, normal bir motorla 160-180 yapmak gibi hissettiriyor, zaten 1 dakika sürmüyor bu gaz anın

. Kız arkadaşın, o arka koltukta evdeki berjer koltuk rahatlığını bulur

Güzel bir egsoz yaparsın, senin orada olduğundan tüm araç kullanıcılarının haberi olur, üstüne kırmazlar. Race motorla sana düşman gözüyle bakan araç sahipleri, cruiser ile yolda giderken arabasının camından baş parmağını kaldırıp selam vererek geçiyor. Toplumdaki algı daha bir değişik oluyor.
650cc bir cruiser ile de aşağı yukarı R25 kadar yakıt sarfiyatın olur. Şaftlı alırsan değmesinler keyfine, zincir yağlıyayım, çok temizlersem o-ringler gider mi, temizlemezsem paslanır mı vs belalar yok. Bas kontağa, git gidebildiğin kadar. Customize olayına gireresen, her yeni parça taktığında yeni bir makineye biniyormuş hissi alıyorsun (ekonomik yani, 100-200 lira maliyete yeni motor almış gibi oluyon). Ama bu güzelin de negatif yönü var. Suya karşı hassastır, vidaların falan paslanmaması lazım. Yağmurdan iyi korumak lazım, yıkamak için ayrıca özen göstermek lazım vs.
Bu arada arkadaşlar, adam zaten yaptığının hata olduğunu, ders aldığını ve ne kadar pişman olduğunu anlatıyor. Böyle yaptım ne güzel oldu dememiş ki! Döver gibi vay "öyle yapılmaz", "böyle edilmez" diye girmenin manası yok.