Bütçeye Göre Motor Tavsiyesi Hk.

Dostlar merhaba,

Cebimde 65-70k param var. Yüzde 80 şehir içinde kullanmak üzere beni üzmeyecek, az yakacak bir motor arıyorum.

Sarı siteden kendi bilgilerimle araştırdığımda dikkatimi çeken belli başlı modeller var; 200maxi, kuba 50cc scooter, 50cc cg'ler, ars200 gibiler.

Hoşuma giden ve kafama yatan modeller arasında çok farklılık olduğunun farkındayım. Ancak cross tarzı motorlara hevesim var, eğer olursa çok iyi olur.

Ama tavsiye ve diyaloglara göre şekillenecek bu durum. Bu arada ehliyetim henüz yok, pek dert etmiyorum o konuyu.

Şehir içinde git-gel, bazen ilçe değişimlerini (30 - 40 km mesafeler) karşılayacak bir motor arıyorum.

Hem işimi görsün hem eğlendirsin istiyorum. Yoğun bir işte çalıştığım için sanayiye gitme vaktim kısıtlı olacaktır ki arızası minimum olabilecek bir araçtan bahsediyorum.

Yardımlarınızı beklemeden önce, motor tecrübem 5 - 10 sene olmasa da 1 yıl aralıksız scooter kullandım. Ve ayrıca arkadaşlarımın motorlarını kullandım. (mt07 - 09 - vitesli rks modelleri vs.)

Desteklerinizi bekliyorum. <3

Şehir içi kullanacaksan , kışın yağmur çamurda da bineceksen sukuterden devam , o bütçe ile 2-3 yaşında 10-15.000 km civarı SYM bulabilirsin , 125 cc olanlar şehir içi fazlasıyla yeter , 200 lük olanlar şehir dışı seyahatlarinde daha mutlu eder , daha ucuz modellerde var ama o paraya en dayanıklısı SYM dir..

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
50cc az yakmaz, yüksek devirde çalışıyor hiç verimli aletler değiller. Ehliyetten yana sıkıntı yoksa 200-250cc modellere bakın.

Eğlence kısmı pek olmaz ama yeni aldığım rks lt50 pro plus(qjmotor ltr125) tavsiye edebilirim, peşinde 75lin liraya veriyolar. Eski kasa pcx bloğunun imitasyonu var, su soğutmalı ve ciddi miktarda az yakıyor. Hız olarak da ihtiyaç halinde 120lere çıkabiliyor. Ekonomik olması açısından şuan piyasadaki en iyilerden biri.

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
tuna önce ehliyetini alsan da sonra motor bulmaya kalsa iş olmaz mı

Haklisin ustat. ama suan ona masraf yaparsam, motor isini 2026 ocaga ertelemis olurum. bana yaramiyor gibi o secenek.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bulunduğun şehirde sana en yakın 2. el bu motordan satanı ara pazarlık yap al
fiyatları çok uygun kesinlikle 50 80 cc çin malına bulaşma tvs yolda bırakmaz kazasız temiz bakımlı olandan al geç
Degerlendirecegim,
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada tk03 e ne dersiniz?

Son düzenleme:
Selamlar;

Dün itibariyle Mondial 200 maxi extreme aldım.

2023 model - 4k km'de - düşmesi kalkması yok. Edindiğim bilgilere göre ve gördüğüm kadaryıla paslanma sorunu var motorun. (Egzoz monifoldu ilk göze çarpan kısım.)

Sizden ricam, nasıl daha uzun ömürlü kullanabilirim aracımı. Yağ bakımları, zincir bakımları vs her şeyi öğrenmem gerekiyor.

Teşekkür ederim şimdiden.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
uzun ömürlü kullanma işi biraz yaş o kadar çok gördüm ki durduk yere yanan xtreme ben olsam yarrınlar yokmuş gibi kullanırdım

uzun ömürlü kullanma işi biraz yaş o kadar çok gördüm ki durduk yere yanan xtreme ben olsam yarrınlar yokmuş gibi kullanırdım
gecis motoru icin kullanacagim icin biraz hak veriyorum. ama kendimi toplayana kadar idare etmem gerekiyor. yani yaklasik 6 ay civarinda.

normal rutinde kullanirsam, 3 ayda bir yag degistirmeyi dusunuyorum.

ama zincir bakimi ve diger gerekli bakimlar nasil ve ne siklikla yapilir bilmiyorum.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
gecis motoru icin kullanacagim icin biraz hak veriyorum. ama kendimi toplayana kadar idare etmem gerekiyor. yani yaklasik 6 ay civarinda.

normal rutinde kullanirsam, 3 ayda bir yag degistirmeyi dusunuyorum.

ama zincir bakimi ve diger gerekli bakimlar nasil ve ne siklikla yapilir bilmiyorum.
300 en geç 500kmde bir zincir bakımı toprak veya araziye girdiysen sürüşten sonra zincir bakımı yapılmalı vakitle değil 2bin kmde bir bakımı yapılmalı ne kadar erken yapabilirsen o kadar iyi ama 2bini geçmemeli

bunu okursan zaten merak ettiğin her şey yazıyor

Motosikleti
Bajaj Dominar 250D
Bu arada ehliyetim henüz yok, pek dert etmiyorum o konuyu.
Nerede yaşadığını, denetim ve kontrol sıklıklarını bilmiyorum fakat; şöyle küçük bir ayrıntı var.
"Yapılan son güncellemeler ile birlikte ehliyetsiz motor cezası 2025 yılı için 18.677 TL olarak belirlenmiştir."

65-70k arası bir motor alıp, şu cezayı ödemek sıkıntı olmazsa, vardır bir bildiğiniz, hayırlı olsun şimdiden. Kazasız belasız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar