@Doobly:
bisan yada ledow al. keeway dahil hepsi çin'de lifan tarafından üretiliyor, bu konuda detaylı bilgiyi bisan roadstar topiğinden edinebilirsin.
yalnız önemli bir ayrıntı var: bildiğin gibi ben bisan aldım 5 hafta oldu. motor duruşuyla/görünüşüyle herkesi kendine çekiyor. o kadar çok kişiyle tanıştım ki, o kadar çok gruba davet edildim ki kendim bile şaşıyorum. amaaa; görsel anlamda müthiş duran bu motorun dışı seni içi beni yakıyor. 3000 TL'ye aldığım motorun adam gibi çalışması için yaptığım masraflar daha ilk aydan 1000 TL'yi geçti, 3 ustaya bıraktım, 1-2 ustayla da ayaküstü görüştüm, sonuç itibarıyle Bursa'da ya usta kalmamış, ya da hepsi yoldan çıkmış.
motoru gören çoğu kişi benimle konuştuğunda bu senin mi birader, ben şunda gördüm, diğeri ben bunda gördüm diyor, benim sinirler hopluyor! ben motor tamir ediliyor derken adamlar gezip hava atmış var mı böle iş ya????
ama daha sorsan kimi 1500-2000 daha masrafı var şurası değişcek şu eklencek derken bir başkası herşey yolunda vida sıkmana bile gerek yok diyebiliyor!
neyse uzun lafın kısası bu motoru alacaksan kardeşim adam gibi araştır, paraya veya süsüne bakma, adam gibi çalışan temiz bir motor bul! hangi ustayıiyi biliyorsan ona götür göster yoksa burnunden gelir benim gibi, neredeyse benzin döküp yakacağım geldi geçen hafta o derece!!!!
sonra ustalardan fazla anlayan bir arkadaşla uğraşıp toparladık, ayarları yaptık, temziledik, muhteşem göz kamaştırıcı hale geldi. cuamrtesi bol bol yol yaptık, pazar sabahı görecik yaylasına gittik grup halinde. orada yeterince nazar değdirip dönüşte de baraja 6 km kala virajı alamadım ve süper bir kaza daha yaptım, motor şimdi tam tamirlik oldu bu da son haberim olsun! beni sorarsanız sağ el ve sol ayak fena şişti biraz da belfıtığım azdı, ama korumalar sayesinde ucuz atlattım.
kazanın sebebine gelince: 2 günde yaptığım şehir içi sürüşlerden sonra muhtemel "ikarus sendromu" yaşadım, motoru ayaklıklar/egzos yere değecek kadar yatırarak kullanmaya başladıktan sonra virajlara da hızlı girerek bu olaya zemin hazırladım, neyse bu da bir tecrübe. en azından yıllanmış bazı motor sürücülerinin benim motoru kullanırken nasıl zorlandıklarını görünce bayaa bir özgüven kabarması yaşadım, ama eğitim bitmiyor onu anladım. kazadan sonra daha heyecanlı ve hızlı bir şekilde yaklaşık 50 km yolu kullanarak döndüm ve üstüne de "milli" olmanın kutlamasını yaptık. şimdi e saçma bir olay yaşadığımı düşünerek gülüyorum, en kısa zamanda aynı viraja daha hızlı gireceğimi, olur da yine beceremezsem limitleri yükseltip tekrarlayacağımı söylüyorum kendime (aferin!)
daha önce özgür söylemişti, bir mühendis arkadaşım aynı şeyi söyledi, cuma günü son götürdüğüm yılmaz usta (başaran imaj motor) da tekrarlardı. motorun arkası haddinden fazla alçaltılmış, bu uğurda amortiserler feda edilmiş sadece süs gibi duruyor. gidon fazlaca yüksek ve T tipinde olunca hem manevra kabiliyeti düşüyor hem de ağırlık merkezi iyice arkaya kayıyor, yani ön maşa yeterince ağırlık yapmadığı için ve motor yaylanmadığı için en ufak bir sarsıntı veya ani sağ-sol harekette ve de frenlemede müthiş bir kontrolsüzlük yaşıyorum. bu duruma alıştım diyerek fazlaca hızlı girdiğim onca virajdan sonra nihayet birinde "dersimi aldım".