Bursa dan Merhaba

Katılım
17 Eki 2019
Mesajlar
801
Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
45 yaşından sonra motor zehri beni de yakaladı. İnşallah kazasız belasız kullanmak nasip olur. İlk motorumu pazartesi alıyorum. Nmax 155 2018 model, 9 bin km.
Finans Uzmanı olarak çalışıyorum. Amatör balıkçıyım. Doğayı, çadır tatilini, trekking yapmayı ailecek severiz. Deniz bot ve motorları konusunda danışılabilecek düzeyde iyiyim.

Motor konusunda bir aydır tüm forum ve videoları seyretmiş olmaktan başka tecrübem yok. Daha önce mobilet tarzı motorları genç yaşta çok kullandım. Bşr defa da vitesli motor ile işten eve gelmiştim. İyi bir bisiklet sürücüsüyüm. Kasımda A2 ehliyet alıyorum kısmetse. Ehliyet alana kadar iyi havalarda evimin çok yakınında boş asfalt mekanlarda tecrübe kazanmaya çalışacağım. Balık forumlarda tüm acemilere yardım eden ben, burada sizlerin yardımlarına ihtiyacım olacak.
Herkese saygı ve sevgilerimle
 
Son düzenleme:
Katılım
6 Kas 2018
Mesajlar
341
Hayirli olsun keske a sinifi alsaydiniz ileride motoru buyutmek isterseniz birde ehliyetle ugrasmazdiniz. Kazasiz belasiz
 
Katılım
17 Eki 2019
Mesajlar
801
Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Teşekkür ederim kardeşim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:43 ----------

Araştırmalarıma göre A2 600cc ye kadar kullanıyor. Benim için en olabilecek şey xmax 250 veya 300 dür. Bu yaştan sonra 600cc lik motor benim fizik kurallarımın dışında bir durum. 🙂
 
Katılım
26 Kas 2017
Mesajlar
7,547
Yanlış bilgi. A2'nin cc sınırlaması yok. Gücü 35 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçmeyen, iki tekerlekli motosiklet şeklinde ifade edilir. Yani bir harley davidson iron883 kullanabilirsin :)

35*1,34= 46,9hp'lik makine sürmen gerekiyor. Max güç olarak.
 
Katılım
5 Mar 2013
Mesajlar
1,296
Motora yeni başlayınca ilk zamanlar sık motor değiştiriliyor, o yüzden ikinci elde kolay satılabilir motorlar almalısın, o yüzden örneğin nmax yerine Honda pcx alabilirsin
 
Katılım
17 Eki 2019
Mesajlar
801
Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Yamaha da çok çabuk satılan bir motor. Pcx de arka fren kampana ve abs yok. Bu nedenle nmax tercih ettim. Uzunca bir süre bana yeterli olacaktır. Allah kaza bela vermesin inşallah
 
Katılım
21 Mar 2015
Mesajlar
2,520
Hoş geldiniz. Motor tercihiniz bence de çok doğru. Nmax başlangıç için şehir içi kullanımda gayet yeterli ve keyifli bir skuter. Zamanla tecrübe kazandıkça ve uzun turlarda motorun yetmemeye başladığını hissedince 250cc skuterlere bakmaya başlarsınız.

Ayrıca nacizane ufak bir hatırlatma da olsun; mutlaka koruma ekipmanlarını edinin. Şehir içi sürüşlerde dahi en az kask-mont-eldiven üçlüsünü kullanmanızı öneririm.

Özellikle kask kullanımı hayati önem taşır. Kazasız, iyi günlerde sürmeniz dileğiyle...
 
Katılım
17 Eki 2019
Mesajlar
801
Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Uyarınız için teşekkür ederim. Motordan önce ilk işim güvenlik ekipmanlarını edinmek oldu. Kafasız insan kask takmaz sözünü çok severim.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst