Bursa Çakarlı Sis Farı Montajı Yaptıracaklara Müjde Mağazamız Açıldı !

Yanlış düşünüyorsunuz, çakar kişinin tercihinde dilerse düz şekildede kullanabilir. Farkındalığı artırmak için taktırıyor çoğu insan daha fazla gözükebilmek adına.

Fazla gözükebilmek başkalarını rahatsız etme, arkasından bir iki saniye de gözünün içine flaş çakma hakkımı veriyor ?

Ben rahatsız oluyorum bu kadar basit, çakar kullanan için hava hoş o nasıl olsa rahatsız olmuyor.

Rahatsız olduğum için rahatsız ettiysem özür dilerim.

Son düzenleme:
Motosikleti
RKS TNT 202
Motorda çakar muhabbetinin cezasi yok mu yeri gelmisken sorayim

cevap yazmaya çalışırken hata veriyor mu forum sizde de.
düzeldi galiba

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Takın takın... Devletin paraya ihtiyacı var...
Hazır diploma işine de çomak soktukları için ;;;;;)
Cezası Kaç liraydı ? 9 küsür bin mi?

Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
Motorda çakar muhabbetinin cezasi yok mu yeri gelmisken sorayim
"motorun üzerinde fabrika çıkışında bulunanların dışında bulunan her türlü aydınlatma kanunen yasaktır."

Renk tercihine göre, kırmızı-mavi gibi polis renklerini tercih ederseniz cezası şöyle;

"2025 yılı itibarıyla, çakar lamba veya siren sistemlerini izinsiz kullanan sürücülere ilk seferde 138 bin 172 TL tutarında para cezası uygulanır. Bir yıl içinde iki ve daha fazla ihlal durumunda ise 276 bin 345 TL ceza kesilmekte. "

"yok sadece beyaz ışıkla insanları kör edeyim, bana sövsünler ve durmadan selektör atsınlar" modelleri (durmadan yanıp sönen, epilepsi hastaları için ayrıca tetikleyici olan) için de idari para cezası kesiliyor "KTK 64/1-b-1" maddesinden.

Detaylarını şuradan okuyabilirsiniz: https://sarikayakarayhukuk.com/ktk-64-1-b-1-ihlali-cezasi-nedir/

daha önce yiyenlerden şöyle bir örnek bırakayım;

Takın takın... Devletin paraya ihtiyacı var...
Hazır diploma işine de çomak soktukları için ;;;;;)
Cezası Kaç liraydı ? 9 küsür bin mi?
Ödeyeceğiniz maksimum ceza 993 TL. Bilmeden konuşmak bizim insanlarımıza özel bir hastalık sanırım. Günde hiç takmıyorsak 3 ile 5 motora sis farı uygulaması gerçekleştiriyoruz. 1.5 seneden fazla bir süredir +500 Motor'a Bursa'da sis farı çalışmamız olmuştur. Hiç bir müşterimiz bu zamana kadar ceza yediği ile alakalı geri dönüş almadık. Aynı şekilde kendim de motosikletim de 4 adet sis farı takılı, bu zamana kadar bir çok çevirmeye girdim, hiç bir şekilde ceza yemedim onu geçtim bu nedir diye soran bir memur olmadı.

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Bu lambaların cezaya tabii olduğu bilinen bir gerçek. Uygulamayı yaptıracak olan insan, ceza yeme riskini alıp öyle taktırır. Şahsen ben taktıracak olsam ve ceza yesem elbette lambaları satın aldığım yere ceza yedim diye geri dönüş yapmam. Size de bu şekilde geri dönüş olmaması normaldir diye düşünüyorum.

Motosikleti
D400
Ödeyeceğiniz maksimum ceza 993 TL. Bilmeden konuşmak bizim insanlarımıza özel bir hastalık sanırım. Günde hiç takmıyorsak 3 ile 5 motora sis farı uygulaması gerçekleştiriyoruz. 1.5 seneden fazla bir süredir +500 Motor'a Bursa'da sis farı çalışmamız olmuştur. Hiç bir müşterimiz bu zamana kadar ceza yediği ile alakalı geri dönüş almadık. Aynı şekilde kendim de motosikletim de 4 adet sis farı takılı, bu zamana kadar bir çok çevirmeye girdim, hiç bir şekilde ceza yemedim onu geçtim bu nedir diye soran bir memur olmadı.

Ödeyeceğiniz max bir ceza var ise zaten yasaktır buna yasak değil diyemezsiniz.
Motosikelte aydınlatma amaclı sonradan takılan her türlü donanım yasaktır ve cezası vardır.
Yukardaki arkadaş fiyatları söylerken çakar fiyatlarını söylemiş orası ayrı bir durum.

Ancak polislerimiz genel olarak gereksiz kullanım harici sis farına laf yapmazlar.

Ancak size de şunu demek isterim "ceza yedim diye dönüş olmadı" demeniz mantıksız; adam gelmiş size taktırmış ceza yese sizi niye bilgilendirsin ki?

Bu lambaların cezaya tabii olduğu bilinen bir gerçek. Uygulamayı yaptıracak olan insan, ceza yeme riskini alıp öyle taktırır. Şahsen ben taktıracak olsam ve ceza yesem elbette lambaları satın aldığım yere ceza yedim diye geri dönüş yapmam. Size de bu şekilde geri dönüş olmaması normaldir diye düşünüyorum.
Gelen müşterilerimiz bir kere gelmiyor gelen hep geldipi için sohbet edebilme fırsatımız oluyor. Şöyle düşünün 85 milyon nüfusa sahibiyiz aktif 8 milyon motosiklet kullanıcısı mevcut. Sosyal medya'ya düşen 3, 5 olumsuz video, polisin her gördüğü sis farına ceza kesiyor anlamınaz gelmez.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Esnaf jargonuna bayılıyorum,,,

"ağğbiii bugüne kadar hiç şikayet almadık"...
"ağğbiii biz bunu hep yapıyoruz"...
"ağğbiii ben bunu kendim de kullanıyorum"...
"ağğbiii hep sattığımız ürün"...

vs.

Seveni, kullananı, umursamayanı, şekilci olanı var tabii ama sonuçta yasal bir aparat değil. 1.5 yıl sonra konu yenilendiğine göre işler de pek iyi değil...:)

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Gelen müşterilerimiz bir kere gelmiyor gelen hep geldipi için sohbet edebilme fırsatımız oluyor. Şöyle düşünün 85 milyon nüfusa sahibiyiz aktif 8 milyon motosiklet kullanıcısı mevcut. Sosyal medya'ya düşen 3, 5 olumsuz video, polisin her gördüğü sis farına ceza kesiyor anlamınaz gelmez.
Elbette her gördüğü sis farina ceza yazmaz. Polisin inisiyatifinde olduğu birçok durum var, bunu siz de biliyorsunuz. Örneğin benim arabamdaki cam filmi için de ceza yazabilir, ama 17 yıldır bu konuda hiç ceza yemedim. Eğer birgün ceza yersem de gidip cam filmi uygulattığım yere bu konuda bilgi de geçmem. Bu benim sorumluluğumda. Demek istediğim buydu...

Motosikleti
RKS TNT 202
Ben şahsen 1000 tllik hem de umursanmayan bir cezayi goze alir taktiririm. Kimseye de hesap sormam. Ama bilgilenme acisindan iyi oldu haklarini ve sorumluluklarini da bilmek vatandaslik gorevi ne de olsa, tesekkurler

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
sis farları direkt karşıdakinin gözüne gözüne gelecek şekilde değil de yere doğru aydınlatıyorsa ve çakar değil sabit yanıyorsa polisler genellikle ceza yazmıyorlar. Benim motorda da sis farı var, çakar modda kullanmıyorum, karşıdan gelenin gözüne gözüne gelecek şekilde değil de yeri aydınlatacak şekilde yanınca şimdiye kadar çevirmeye girdim ama sis farların yanıyor ceza demedi polisler, ehliyet kontrolu yapıp gönderdiler.

Geçen ay tuvturk muayenesinde de sabit yanan sis farlarına hafif kusur yazıp geçirdiler.

Gündüz görünmeye ek katkısı oluyor, gece de özellikle benim xmax'de kendi kısa farları çok yetersiz, yolu görmeme faydası oluyor, karşıdan gelenlerden de selektör falan görmedim demek ki o kadar göz almıyor. eski sis farlarım sarı ışıklıydı ama direkt öndeki arabanın aynasından gözünü aldırıyordu, karanlıkta sıkışık trafikte yakmıyordum bu yüzden, onlar bozulunca yeni sis farlarını biraz daha yere bakacak şekilde taktırmıştım bir daha öyle sorun da yaşamadım.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
sis farları direkt karşıdakinin gözüne gözüne gelecek şekilde değil de yere doğru aydınlatıyorsa ve çakar değil sabit yanıyorsa polisler genellikle ceza yazmıyorlar. Benim motorda da sis farı var, çakar modda kullanmıyorum, karşıdan gelenin gözüne gözüne gelecek şekilde değil de yeri aydınlatacak şekilde yanınca şimdiye kadar çevirmeye girdim ama sis farların yanıyor ceza demedi polisler, ehliyet kontrolu yapıp gönderdiler.

Geçen ay tuvturk muayenesinde de sabit yanan sis farlarına hafif kusur yazıp geçirdiler.

Gündüz görünmeye ek katkısı oluyor, gece de özellikle benim xmax'de kendi kısa farları çok yetersiz, yolu görmeme faydası oluyor, karşıdan gelenlerden de selektör falan görmedim demek ki o kadar göz almıyor. eski sis farlarım sarı ışıklıydı ama direkt öndeki arabanın aynasından gözünü aldırıyordu, karanlıkta sıkışık trafikte yakmıyordum bu yüzden, onlar bozulunca yeni sis farlarını biraz daha yere bakacak şekilde taktırmıştım bir daha öyle sorun da yaşamadım.
Abi senin sis farları bir manyak, her gezide gözlerimin ırzına geçtiğin için mecburen en önde yardırıyorum ki geride kal, sislerini görmeyeyim diye :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Abi senin sis farları bir manyak, her gezide gözlerimin ırzına geçtiğin için mecburen en önde yardırıyorum ki geride kal, sislerini görmeyeyim diye :)
xmax'dakiler dandikti ama vstromdakiler ışığı yere doğru, gözüne gözüne gelmemesi lazım, geliyorsa biraz daha yere doğru ayarlayayım yönünü.

Motosikleti
RKS TNT 202
En son 22 mayıs 2024 te yazılan yorumdan sonra bunu yazdığınıza göre işler pek randımanlı değil galiba?
daha once dukkanlarina gittim zor buldum farkedilmiyor mekan, gorunurlugu artirmalari lazim. Tabi sahsi fikrim kendileri mekan sahibi olarak daha iyi bilir

daha once dukkanlarina gittim zor buldum farkedilmiyor mekan, gorunurlugu artirmalari lazim. Tabi sahsi fikrim kendileri mekan sahibi olarak daha iyi bilir

Küçük esnafın durumu hiç iyi değil, sarayın bitmeyen masraflarını karşılamaktan duman oldular.

Eskiden fiş vermez, fatura kesmezler, bir şekilde vergiden muaftılar. Şimdi millette para kalmadı, herkes kredi kartına yüklenince otomatikman küçük esnafta kümese girmiş oldu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar