Selamlar,
Bende kendi yorumlarımı yazmak istiyorum.
Burgman 2. Motorum oldu, ve kullandığım ilk Scooter tarzı motor. Burgmandan önce Honda MSX vardı.
-Artçılı kullanım izlenimleri (sele rahatlığı, ayak dayama nasıl?)
Artçıyı hissetmiyorsunuz bile ağırlığı dışında. Size temas eden hiç bir yeri olmuyor. Hele arkada sırtını dayayabileceği sissy bar veya topcase varsa işler daha da harika oluyor artçı için. Ayaklıkları da çok geniş olduğu için negatif bir yorum almadım artçılardan, hepsi gayet memnun kaldı.
-artçılı ve tek benzin sarfiyatı (Bir depo ile gidilen km.),
Artçılı yakıt testi yapmadım. Motor şu anda 710 Km'de ve rodajda. Full depoyla gibi 320 Km lik gezide ortalama 80-90 KM ile gittim (bayağı rölantide bekleme durumları da oldu) Yol bilgisayarı 2,6 LT/100Km gösteriyordu. Yakıt göstergesinde hala 2 çizgi var. Şehir içinde rodajdan dolayı değişken devirlerde kullanıyorum ondan dolayı tam test edemedim. Rodaj bittikten sonra detaylı inceleme yapacağım buraya da eklerim.
-uzun yolda kullanımda ki durumu (rahatlık, yorulma(özellikle bel sorunu oluyormu)),dinlenmeden en uzun ne kadar rahat gidilebilir?
Geçen pazar günü Xmax klübünün İznik etkinliği vardı. Toplamda 320 Km yaptık. Grup fazla olduğu için sürekli mola verdik ancak ben hiç rahatsızlık hissetmedim. Bu kişiden kişiye kesinlikle değişir, ancak heralde ben bu motor ile dinlenmeden 300 km yi çok rahat deviririm gibi.Bel sorunu olmadı bende. Boyum 1.75, ayaklarımı ileri uzattım kendimi de geri itebildiğim kadar ittim, artçı ile sürücü koltuğunun arasındaki çıkıntıya dayanıyorum bana gayet konforlu geliyor. (Özellikle MSX ten sonra)
Yağmurlu ve rüzgarlı havada kullanım bilgileri (rüzgardan etkilenme ne kadar?, lastik tepkileri ve kullanılan lastik bilgisi),
Motoru Bursadan almıştık arkadaşla ben Istanbulda ikamet ediyorum. Gelirken sağlam bir yağmura yakalandık, yolda giderken biraz da camın arkasına saklandım yağmuru bayağı kesti ancak durduğum zaman haliyle sırılsıklam oldum

Rüzgar durumu karşıdan gelince cam ve ön tarafın komple vucudunuzu kaplaması işe yarıyor bayağı ama yandan ya da çapraz aldığınız zaman rüzgari yelken görevi görüyor bu sefer cam ve sarsma durumu oluyor açıkcası. Benim lastikler Dunlop ScootSmart olarak geldi, gerçekten çok güzel lastikler olduklarını düşünüyorum. Fiyatlarından da belli oluyor zaten. Rodajlarını bitirdikten sonra çok güzel tepki veriyorlar.
-Rampalarda cok bariz bir ivme düşüşü oluyormu? (artçılı ve artçısız)
Rodajda olduğu için motor sıkıştırmıyorum, haliyle yokuşlarda ivmenin düşmesine müsade ediyorum ondan dolayı rodajdan sonra yazabilirim bununla ilgili yorum
-Bakım aralıkları ve servis izlenimleri nedir? (Kaç Km., yağ değişimi ve buyuk bakım km.leri, servis durumu)
Kitapçıkta yazan ve servisin söylediği. İlk bakım 1000 KM sonrasında 4000 KM de bir. Henüz servise gitmediğim için daha fazla yorum yapamayacağım maalesef.
-ivmelenme nasıl? (özellikle sollamalarda)
Fazla sıkıştırmama rağmen çeyrek gazda bile ivmelenmesi çok iyi.
-arka canta ile kullanım (kac lt. ve sürüşe etkisi)
Sele altı bagajı ihtiyacımı karşıladığı için topcase düşünmedim.
Bana göre genel artıları ; Selenin diğer hemen hemen aynı klasmandaki scooterlara göre yumuşak ve alçak olması, ayaklarınızın çok rahat yere basması, genel genişliğinin sadece 74CM olması. Ön torpido gözünde çakmaklık olması.Kaliteli lastiklerle gelmesi (2015 Model için)
Eksi olarak gördüklerim; Göstergede dış ısı ve motor ısısı olabilirmiş. Motorun biraz titreşimli olması (rodajdan sonra ne kadar değişir bilemiyorum) ve 4000 Devirde kavrama yapması.