Bunları yapan bir satıcıya bir daha gidermisiniz?

Ben Kymco CK 125 motorumu Üsküdar Petsa Motor'dan aldım. Sonradan bazı konularda yanıltıldığımı ve fahiş fiyat uygulandığını farkettim. Şöyle ki;

www.sahibinden.com'da Petsa'nın ilanında 100.000 km. garanti yazısını görünce Kymco CK 125 almaya karar vermiştim. Ekim 2007'de mağazaya gittiğimde bu işin acemisi olduğumu baştan söyleme gafletinde bulunmuştum. Motoru aldığımda garanti belgesinde 30.000km garantisi olduğunu gördüm. Petsa aynı web sitesinde 26 Şubat 2008 tarihinde bile 100.000km. garantisi var diye duyuruyor.
Aynı mağazadan Safebet marka kaskı 120 YTL.ye aldım. Her yerde 50 YTL'ye satıldığını sonradan öğrendim. Üstelik kask bana okadar büyük oluyor ki yeni bir kask almak zorunda kaldım. "kardeşim o kask sana çok büyük" demediler. Ben de acemi olduğum için ne verdilerse aldım. Bir daha da bu firmaya servis için bile gitmiyorum. Kızıltoprak'taki İstanbul motor'u tercih ediyorum.

Şimdi soruyorum. Bunları yapan bir mağazaya bir daha gidermisiniz?

Allah büyük görür merak etme.. gitmemde tavsiyede etmemde bedduada etmem Allah görür cezasını verir güzel kardeşim..

Ama sendede hata var acemiysen araştır kimse anasının karnından kask modellerini ezbere bilerek veya fiyatlarını bilerek doğmadı...

Sende biraz kendinde hatayı ara.. ama merak etme kul hakkı yiyen adam rahat durmaz..

Motosikleti
BWS 100
tamam haklısın ama sendede biraz hata var
adam kar için 120 ye satar ona bişey dfenilemez
internetteki bilgilere güvenmemek lazım.

tamam haklısın ama sendede biraz hata var
adam kar için 120 ye satar ona bişey dfenilemez
internetteki bilgilere güvenmemek lazım.

Bende de hata olduğunu kabul ediyorum. Bu zamanda bir şeyi satın almadan önce kılı kırk yarmak gerekiyor. Her söylenene inanmamak, ne alacaksan birden fazla yere fiyat sormak, kullanıcıların bir şikayeti varmı ona bakmak gerekiyor.

[NOT]
Neden Kymco Ck 125 aldım.

Motor almaya karar verince internette marka araştırması yaptım. En çok önerilen marka olmamasına rağmen fiyat uygunluğunu da düşünerek Kymco CK 125 almaya karar verdim. 22 Ekim 2007'de Üsküdar Petsa Motor'dan motorumu aldım.

İlk İzlenimlerim;

1-) GARANTİSİ 30.000KM'YMİŞ : Garanti kitabını açınca şaşırdım. İnternette 100.000 km. garantili olduğu reklamı yapılan motosikletin garantisi 30.000 km. yazıyor.

2-) BANA VERİLEN MOTORUN MODELİ VE YILI FARKLI ? : PETSA MOTOR tarafından Sahibinden.com sitesinde yapılan reklamda 2007 model Kymco Ck125 Pulsar olduğu belirtilen motosiklet, bana teslim edilen ruhsata göre 2006 model Kymco Ck 125 2F. Yani söylenen ve reklam edilenden, hem yılı hem de modeli farklı bir motor verilmiş.

3-)PETSA MOTOR SERVİSİ GÜVEN VEREMEDİ : Motoru teslim ederken servisteki usta ilk bakıma 500km.de gel dedi. Oysa Kullanım kitabına göre ilk bakım 300km.de. İlk bakım için motorumu Kızıltoprak'taki İSTANBUL MOTOR'a götürdüm.

4-)YOKUŞ ÇIKAMIYOR : Şu an 500 km.deyim. Yokuş tırmanması iyi değil. Rodajdaki bir mobiletle 2 kişi yokuş çıktığımı hatırlıyorum. Kymco ck 125 yokuşlarda mobiletten biraz daha iyi hepsi o kadar. Bir yokuşu çıkmak için zorlana zorlana devir kazandırmaya çalışırken yanımdan hızla geçen Honda activa 100cc. scooter gördüğüm oldu. Hızı dik yokuşta 2. vites 25km/h'e kadar düşüyor(tek kişi). Orta eğimli bir yokuşta 3. vites 40-45km/h(tek kişi). Düz yolda hızlanması iyi. Rodaj kuralları gereği 5000 deviri geçmiyorum. 5. vites 5000 devirde 60km/h yapıyor. Titreşim konusunda pek bilgili değilim ama beni rahatsız eden bir titreşim algılamadım. İlk çalışmada sorun çıkarmıyor. Sabahları marşa tek basmada çalışıyor.

5-)YAKIT SARFİYATI İYİ : 100km.de 2.5 lt. olarak hesapladım. Rodajdan sonra biraz daha da düşer.

6-)LASTİKLERİ KÖTÜ : Lastikleri ıslak yolda son derece güvensiz(Duro). Kışın kullanmak için hemen iyi bir lastik takmak gerekir.

7-) PARÇA BEKLEME SÜRESİ UZUN : Aldığım motosikletin benzin depo kapağı arızalı çıktı. Yeni kapak için 4 hafta bekledim.
[/NOT]
Paşam diğer açmış olduğun konulara bir göz attım..Valla bu makina sana
az çektirmemiş beyaw...:silent::pr:
Siteye üyeliğin tarihinden sonra motosiklet almak ve bu konu hakkında
bir fikir sormamışsın.. Motoru eniyi bilen yine motosiklet kullanan bizlerizdir.
Unutmamalıydın...Neyse geçmiş olsun..Herzaman dediğim gibi makina
alırken lütfen danışın..Ve böyle bir durumla karşılaşmayın..:cat: :rendeer:

Hayat = Tecrübe

Herkes hayatında mutlaka bir şeyler alırken kazık yemiştir. Bundan sonra dikkat edersin; sana bir tavsiye herhangi bir şey alırken acele etme önce piyasayı araştır, alacağın materyalin zayıf ve güçlü yönlerini belirle..sonra zaten mantığın sana al ya da alma der:)

Motosikleti
Dl650vstorm
böyle esnafları teşhir etmekle çok iyi yapıyosun sayende başkaları mağdur olmıcak ...ben kendi adıma ordan iğne bile almam...

Ben Kymco CK 125 motorumu Üsküdar Petsa Motor'dan aldım. Sonradan bazı konularda yanıltıldığımı ve fahiş fiyat uygulandığını farkettim. Şöyle ki;

www.sahibinden.com'da Petsa'nın ilanında 100.000 km. garanti yazısını görünce Kymco CK 125 almaya karar vermiştim. Ekim 2007'de mağazaya gittiğimde bu işin acemisi olduğumu baştan söyleme gafletinde bulunmuştum. Motoru aldığımda garanti belgesinde 30.000km garantisi olduğunu gördüm. Petsa aynı web sitesinde 26 Şubat 2008 tarihinde bile 100.000km. garantisi var diye duyuruyor.
Aynı mağazadan Safebet marka kaskı 120 YTL.ye aldım. Her yerde 50 YTL'ye satıldığını sonradan öğrendim. Üstelik kask bana okadar büyük oluyor ki yeni bir kask almak zorunda kaldım. "kardeşim o kask sana çok büyük" demediler. Ben de acemi olduğum için ne verdilerse aldım. Bir daha da bu firmaya servis için bile gitmiyorum. Kızıltoprak'taki İstanbul motor'u tercih ediyorum.

kusura bakma ama bunlar senin hatan bi işi araştırmadan yaparsan böyle olur adam sefabet kaskı ister 200 e ister 10 a satar ona karısılmaz bizim burda 30a satıolardı. eğer araştırsaydın bilirdin 150 ye lazer kasklar bile var kasklarda denenmeden alınmaz . km garantisi için bılgım olmadıgından yorum yapamıcam... satıcıdada suç yoq demiyorum senınle ilgilenmesi lazım 2günce önce feyizoğlundan aldım korumalarımı kask seçiminde saolsunlar 3 kişi yardımcı oldu kafama tam olanı bulabılmek ıcın 10 kere kask taktık cıkardım.

Son düzenleme:
safebett ciddi bir yer diye düşünüyordum.bir çok yerde reklamlarına rastlıyordum ama benim için bir hiç artık.paylaşım için teşekkürler :cat:

Hadi alıcı araştırmamış ve bu işte de acemi, ama ticaret ahlakı ve insanlık diye birşey var. 50 YTL lik kaskı 120 YTL ye kaskallıyorsun bari kafasına uyan bir tane ver. Bir kaza olsa bu adama bu kaskın hiçbir yararı olmaz diye de düşünmüyor. İnsana hiç değer vermeyen böylelerinden bir daha alışveriş yapmayacağın gibi her yerde de deşifre edeceksin.

altunizadede kanuni bayii galeri sayan'a gittim hem fuar biletlerimi aldım hem biraz sohbet ettik.

airoh sv 55 ile cox trip arasında karasız kaldığımı belirttim bana cox satmadığını daha önce sattıklarının yan kulaklarından çatlama yaptığını ve bu şikayetten gelen ilk müşteriye kullanıcı hatası olduğuna dair ısrar ettiklerini daha sonra aynı şikayetten 5 6 kişinin daha geldiğini bunun sonucunda kaskların hatalı olduğu kanaatine varıp mağazada satışını durdurmuş.

iş yaptırdığınıız yada alış veriş yaptığınız firmalarla sohbet çok önemli dost muhabbetleri arasında neyin ne olduğunu az çok anlayabiliyorsunuz (benim şahsi kanaatim)

Arkadaşımız bir hata yapmış geçmiş olsun diyorum

Ama bu ve benzeri hataları zamanında birçoğumuz yapmışızdır. Zaten bu tür alışveriler yenilen kazıklar sayesinde öğrenilir oldu.

Belki adam istetiği rakama satmakta haklı olabilir amma ve lakin aynı dükkana giren ben ( veya bir başkası ) o kaskın fiyatını sorduğumda farklı bir fiyat duyarsa o zaman bu satıcının dürüstlüğünü tatrışmak gerek.

Satıcılar karşılarındakinin gözünün içine bakıp adamına göre fiyat vermekte ve muamele etmekte malesef bu her sektörde geçerli Özellikle sirkülastonun fazla olduğu perşembe pazarı - doğubank gibi yerlerde.

Tüketici olarak yapmamamız gereken şeyse alışverişimizi yapmadan önce araştırmamızı iyi bir şekilde yapmamız. İhtiyacımızı belirlememiz. Fiyat araştırması. Fiyat - kalite değerlendirmesi. Satış sonrası hizmet. Ödeme şekli gibi konuları tek tek belirledikten sonra almak yada almamak kararını gözden geçirip gerekiyorsa alışverişden vazgeçmeli yahut uygun ve güvenilir alışveriş kanaati oluştuysa alışverişimizi neticelendirmeliyiz.

Saygılarımla...

keske arastrsaymıssınız. sefabeti cok pahalı almıssın corluda 35e bile var ama elinden kayıpdüşünce kırılıyo

hocam iyi kazık yemişsin geçmiş olsun,aslında bir başlık açılsa motosikletle ilgili parçaların alınmaması gereken mağazaları içerse arkadaşlarımızda mağdur olmazlar ve bizim ne kadar dayanışma içerisinde olduğumuzu görürler belki insafa gelirler olmamı modlarım,adminim

Tamam bilgisiz bir tüketici-müşteri olabilirsiniz bunu anlayabilirim.
Ancaaak malum piyasa koşulları,müşteri diye anılan tüketicinin incitilmeden memnun edilmesi gerkliliğini getirmiştir.

Pek kaba tabiri ile (ağzıma yakıştıramıyorum)

Sineği şey edecen belini incitmeyeceeen diye bir söz duymuşluğum vardır.

Çok kaba bir söz oldu ama günümüz ticari ilişkilerini izah edebilen bir deyiş.

Müşteri kıymetli...

Neden....?

Çünkü cebinde parası var...

Ve ihtiyaçları doğrultusunda harcamak istiyor....

El üstünde tutunuz efendim,el üstünde..........

Müşteri velii nimettir günümüzde,

A be aptal satıcılar.....

[NOT]Sözüm tamamen konu dışı ve alakaya mahsustur [/NOT]

Arkadasim adamların yaptigi ayip ama artık cogunluk boyle... biz bosuna mı aylardır forumlarda sitelerde vakit olduruyoruz, bilenleri rahatsız edip sorulara boguyoruz ?

Geçmiş olsun arkadaşım dediğin tür esnaflardan maalesef piyasada cok var. Ama sende çok temkinli olacaksın kendi düşüncelerin değil başkalarının görüşlerinide almaya çalış bu tür alışverişlere gitmeden once ve giderkende mutlaka bir bilenle gitmeni tavsiye ederim.

Ve ayrıcada tüketiciyi koruma birimleri var onlardan sana en yakın olanına gitmeni tavsiye ediyorum. Bu dernekler bildigim kadarıyla sana en yakın hükümet konağında özel idare kısmında oluyor. ve bu tür tüketiciyi kandırma olaylarında hatalı tarafa devlet müeyyidesi uyguluyorlar. En azından başkalarının canının yanmasını engellersin. Artı Kendi zararınıda tazmin edebilirsin.

Nasreddin Hoca'nın evine hırsız girmiş... Herkes Hoca'ya kızıyor,
niye dikkat etmedin, kapını kitlemedin v.s. Hoca'nın tepesi atıyor
sonunda, patlatıyor: Yahu hırsızın hiç mi suçu yok?

Arkadaşın suçu araştırmamak, bu tamam da o satıcı olacak zevat
ne yapmış oluyor, kazanma hırslarıyla aşağılandıkça aşağılanmaya
devam ediyorlar.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar