Buyuk motorla baslamak dedigin gibi iyi bir ornek degil bende gordum baslayip guzel suren bide baslayip onune ani araba vs cikinca motoru atan ... bunlara gerek yok motosiklete binerken zaten tehlikedeyiz bicok yonden bide baslarken buyuk alip bu riski yukseltip ustune tüy dikmeye gerek yok

bence genel anlamda ama 250de baslangic olmazz oww filan bencede abartili sanada nazar degmesin bari ne diyelim .d
öyle zaten şimdi adam diyo e sen 650lik le başlamışsın. yahu aslında 650likle başlamadım. tarfikte 650cc kullanmaya başladım. ben zaten arazide kullanıyordum. ve küçüklüğümden beri araba kullanıyorum. yani trafik algım ve motosiklete hakimiyetim zaten var

ee sen başlamışsın ben de başlarım olmuyor. dediğiniz gibi 250cc gayet de idealdir bence.
Konu açıklaması motora binmeye/başlamaya korkuyorum diyelim
bi iş yaparken canının yanmasından korkuyorsan yolda bile yürüme. çünkü yolda yürürken şimşek bile çakabilir. tamam biraz absürt bi örnek oldu ama şunu söylemek istiyorum. korkarak binemezsin. korkarsan kaza yaparsın. gaz aç hızlan veya hızlanma. belli bir sürate ulaşacaksın. ve korkarak hep panik halinde olacaksın. daha önce de söylemiştim. önemli unsurlardan ilki mantıklı hızlı düşünüp anlık kararlar verebilme ikincisi özgüven.
kararsız kalan sürücüler arabada da motosiklette de kaza yaparlar. çünkü herşey anlık gelişir. mesela;
arkada araç var sinyal verip şerit değiştirebilir misin? altındaki motosiklete güveniyor musun? gaz açsan kaçabilir misin? fren yapsan durabilir misin? bunları anlık düşünüp o anki senaryoya uydurman gerekiyor. ha kısa sürede bu kadar hızlı düşünüp doğru kararı veremezsen sıkıntıya girersin. bi gitme bi durma eyleminde olursun. ve 4 teker sürücüleri zaten algısı bize kapalı olduğu için senin kararsız kaldığını anlamayıp yavaşlamaz bile. hızlı çalışan bir karar mekanizması ve özgüven. özgüvenden kasıt da "yaparım" ya da "tehlikeye girmeye gerek yok/yapamam" dır. sen günlerce motosiklet almak için bunu düşünebilirsin ama aldığında trafikte bunu düşünme payın saniye bile değil daha az. saliselerde karar vermen gerekiyor..
bu şekilde hareket edebilecceğine inanıyorsan
1-eğitim al
2-üstüne biraz daha koy ybr al
(bunlar en çok dönen geyikler birazdan arkadaşlar da söyler bunları):queen:
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:59 ----------
ayrıca bu videodaki kazaların hepsi motosikletin hatalarından kaynaklanıyor. istisnasız hepsi. bu 50cclik mobiletle bile başına gelebilir. 1800cc 6 silindirli goldwingle de