castrol chain clenar
castrol chain waxx
Zincir contalıysa balata temizleyici sert gelebilir. Ben bir müddet Castrol'un temizlik spreyini kullandım ama çabuk bittiğinden pahalıya geliyordu. Suzuki'nin önerdiği keroseni de bulamıyordum... Daha doğrusu gazyağını. İkisi aynı şey olmayabilir ama epey yakın olduklarını zannediyorum.
Neden sonra süpermarketlerde "meşale sıvısı" adıyla sattıkları ve şişesinde N-Paraffin yazan maddenin kerosenin ta kendisi ya da ona yakın bir şey olduğuna kanaat getirdim, inşallah yanılmıyorumdur. Fırçayla bol bol sürüp zinciri güzelce temizliyorum artık.
en iyisi firca ve depodan akitacagin biraz benzin...ben oyle yapardim hep hem gicir gicir olur hemde etrafa sprey olmadigindan sicramaz...
yağ konusunda en kalıtelisi würth daha iyisi yok temizleme maddesi oalrakta markanın çok farkedeceğini sanmıyorum..
dostum ben geçen hafta castrolun chain cleaner ını aldım temizleyici amacıyla. kullandım ama böyle bahsedildiği gibi bi temizleme çözülme görmedim açıkçası.belki de düzgün tatbik edememişimdir.ilk defa yaptım çünkü.würth daha mı iyi diyosun bi de cepa-bauhaus ta alman malı forch (yalnış hatırlamıyorsam) marka zincir yağı spreyi ve aeresons marka temizleme spreyi gördüm ama bilmediğimden emin olup da alamadım.bunlar hakkında bilgin varmı yada senin ybr ye kullandınmı hiç?
Gaz ,Minibüs yolu shell bostancının karşısında ki sobacı da vardı.sobacı hala oradaysa gazda bulursun.![]()
siz gazyağı+dişfırçasından şaşmayın
yaw engın yanık yağ kullan bişey olmaz ben öyle yapıyyorum
@osbourne :
ben würth marka disk ve balata temizliyicisinden mondial 151 rs marka scooterimda kulandım gerçekten kiri pası balata tozlarını söküp atıyor 2 ay önce falan 5 tl ye almıştım fazla pahalı değildi fakat benim ön disk hafif yamuk gıcırtı vardı sıkınca sesi kesiyordu 1-2 güne tekrar başlıyordu.