Günümüzde hayatta bir yere ait olma hissinden mahrum kalmış insanlar için cemaat ve diğer gruplar gibi bir seçenek. kendi hayatında kendini bir gruba vs ait hissedememiş insanlar için kendilerini ait hissettikleri ve bu hislerin sömürüldüğünü düşündüğüm gruplar kulüpler. beğenmek ve beğenmeme kişiye kalmış bir şey ama saygı duymaya çalışmaya çalışıyorum. eskiden bu işlerin köklerine indiğimizde bir kültüre, ideolojiye hizmet eden daha ciddi ve sadece sistemli olmakla kalmayıp çeşitli; sıkı ilişkiler içerisinde olan, birbirine güvenen, sert, yolsuzluğa açık, varoş insanlarca yapılabilecek operasyonlarda bulundukları ve böyle olaylar ile popülerliklerini duyurdukları ve yayıldıkları gerçeğine karşın Türkiye'de çokça zayıf, kasıntı, şekilci ve takıntılı olduklarını düşünüyorum. hani o adamlar motosiklet özgürlüktürü vs geçmiş kendilerince bir sistem kurup içine barınmış ve hayatını oradan geçindiriyorda. ben kendi motorumla gidip, aylarca mesai harcayıp, ezilip, E5 yan yolunda boş boş bekleyip bide bunların üzerine aidat gibi para ödeyip bu eziyete finansal katkıda bulunarak motosiklete ve kendime hakaret etmiş gibi hissederim. tabiki bu genel mc,mk,rc grupları hakkında görüşüm. aralarında illaki çok keyifli aktivitelerde bulunan keyifli insan topluluklarıda vardır ve var çok güzel projelerde organizasyonlarda bulunuyorlar. ve evet SoA izledim. ama bu genel kalıp algıcılar boş ego tatmini