İyi bir iş

Bu çok kapalı bir ifade. İyilik ölçüm derecen nedir ?
İş konusu aslında en kolayıdır, çünkü tamamen sana bağlıdır. Çok çalışırsan ve bu çalışmada süreklilik gösterirsen ve kaliteni yüksek tutarsan işvereninden imtiyazlar kazanırsın, bu imtiyazlar ilerleyen zamanlarda sana işinde yükselme olanağı verir yükseldikçede kazancın artmaya başlar. Bu bütün iş kolları için geçerlidir. Falancı işde çok para var felancı işde az para var diyerek sadece kendimizi kandırmış oluruz.
Burada okumakdan yada eğitim seviyesinden bahsetmiyorum. Her ne iş yapacaksan bunu diğerlerinden iyi bir şekilde yapman gerekli. Diğerlerinden iyi bir şekilde yaparken hemen anında ödül beklememelisin. Bu uzun sürer, sabır gerektirir.
Herkes mesai saatinin hafta sonunun ay sonun bir an önce gelmesini beklerken iş ile oyalanır vakit geçirir. Sen bunu yapmak yerine kendinle diğerlerini kıyasla ve onların hep bir adım önünde olmak için daha fazla emek ver.
Vaktin varsa ikinci bir iş yap. İkinci bir iş hiçbir zaman yorucu değildir, seni oyalar ve dinlendirir.
Hiçbir düzene ayak uydurma kendi hayatın ve kendi düzenini kurmalısın.
Çalıştığın işyerinin kapanması iflas etmesinin zararı sana en fazla ödemediği birkaç aylık maaşı kadardır. Ceketini alır çıkarsın edindiğin tecrübe senin yanında nakit olarak dolaşır ve hep artar. Bir sonraki işde sana döneceğinden şüphen olmasın.
Özel ve kamu sektöründe çalışan hepimiz biliyoruz ki öncelik daima torpillilerindir. Malesef bu hep karşımıza çıkar ve her defasında elimiz kolumuz bağlıdır. Ama torpilliler ve torpil yapanlarda bilirki dönüp dolaşıp gelecekleri yer işlerin sarpa sardığı yerdir. Bu durumda kozlar tamamen işin içine iyice gömülmüş kişinin eline geçer. İşde o an beklediğin andrır. En iyi şekilde değerlendirmeli ve istediğini ( hakkını ) alabilmelisin.
İşde bu iş karmaşasının içine dalan biz iyi bir gelir elde edip bütün sorunlarımızın çözülmesini beklerken sağlığımızın biraz bozulduğunu umursamayız. Zaten ailevi sorunlarda ufakufak başgöstermeye başlamıştır ve siz bununla ilgilenmez kulak asmaz ciddiye almaz olmuşsunuzdur.
Gelir yükselmiş ve düzenli olmuştur ev alınır evlenilir ödenmeyi bekleyen taksitler de biraz strese neden olmuşdur çocukda yolda

) aile genişleyecek hazırlık yapmak lazım......
Neyse hikayeyi fazla uzatmayayım. Bundan gerisini kurgulamak zor değil.
Uzun lafın kısası benim gözümde kazanacaklarınla kaybedeceklerin arasında çok fark yok. Sağlığını koru ve hayatı nasıl istiyorsan öyle yaşa.
Küçük şeylerle mutlu ol büyük şeyleri dert etme. Büyük başın büyük derdi olur.