Bulutların üzerinde ve orman içlerinde motor gezisi | Karadeniz içerir

Motosikleti
Honda Crf250L
Merhaba,

Millet pazartesi sendromu yaşarken biz Trabzon'un yaylalarında gezi yaptık. Bunun için kusura bakmayın :)

Bu gezide Trabzon’un en yüksek noktalarından biri olan Karadağ Yaylası’na doğru iki motorla yola çıktık. Bende CRF250L, arkadaşım Fatih'te KTM 250adv... Karadağ Yaylası'nın rakımı 1985 metre. Karadağ Yaylası'na Vakfıkebir ilçesi üzerinden ulaşılabiliyor. Yol boyunca mükemmel manzaralarla karşılaştık. Yeri geldi bulutların üzerine çıktık yeri geldi orman içlerinde yolu şaşırıp kaybolduk.

Karadağ'a varmadan az daha aşağılarda orman içlerinde saklı, neredeyse bakir kalabilmiş bir göl var. Aslında yapay bir göl ama çok dokunulmadığı için güzel bir ekosistem oluşmuş etrafında. Taşlıyatak Yaylası'nda bulunan o göle zar zor ulaştık.

Toplamda 150 kilometre civarı köy, yayla ve dağ yolculuğu yaptık. Son güzel havaları değerlendirmek lazım. Son biletler bunlar..

Gezimizin videosu aşağıda. Abone olursanız sevinirim. Yapıcı eleştirilerinize de açığım. Şimdiden teşekkürler, iyi seyirler.
Alper.

Keşke foruma paylaşırken bahsettiğin yerlerin bir fotosunu eklesen aralara , mesela Karadağ Yaylası demişsin , Vakfıkebir ilçesi demişsin işte bir kaç satır altına falan bir foto koysan biz forumseverler için tadına doyum olmazdı..

Videoyuda izleriz elbette lakin bunca yıldır forumda takılmaya devam edenler için fotolu gezi yazıları çok lezzetli 🤩

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Ben de çıktım oraya. Güzel manzaralı bir yer. Sizin tersinizden gelmişim sanırım. Sisdağı diye biliyorum orayı. Baz istasyonu aşağısında kalıyor, tepe benim indim yolun solundaydı. Elinize ayağınıza sağlık, iyi ki gitmişsiniz, manzara efsane.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Keşke foruma paylaşırken bahsettiğin yerlerin bir fotosunu eklesen aralara , mesela Karadağ Yaylası demişsin , Vakfıkebir ilçesi demişsin işte bir kaç satır altına falan bir foto koysan biz forumseverler için tadına doyum olmazdı..

Videoyuda izleriz elbette lakin bunca yıldır forumda takılmaya devam edenler için fotolu gezi yazıları çok lezzetli 🤩
Buyur sana bol fotolu bir gezi yazısı o zaman. :)

https://www.motosiklet.net/forum/ko...e-dogu-anadolu-ve-dogu-karadeniz-turu.222917/

Motosikleti
Honda Crf250L

Haklısınız. Fotoğraflı gezi yazılarının tadı bir başka oluyor.. Benim için de daha sürükleyici oluyor okumak. Eskiden çok gezi raporu yazmışlığım var bu forumda ey gidi.. Nedense ben de popüler kültüre ayak uydurarak video çeker oldum ve neredeyse bu gezide hiç fotoğraf çekmedim. Tavsiyenizi bir sonraki paylaşımımda dikkate alacağım. Teşekkürler.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben de çıktım oraya. Güzel manzaralı bir yer. Sizin tersinizden gelmişim sanırım. Sisdağı diye biliyorum orayı. Baz istasyonu aşağısında kalıyor, tepe benim indim yolun solundaydı. Elinize ayağınıza sağlık, iyi ki gitmişsiniz, manzara efsane.

Sisdağı farklı Karadağ farklı yerler hocam. Sisdağı Şalpazarı'nın yukarısı. Karadağ ise Vakfıkebir'in yukarısı. Aralarında var baya mesafe ama çok güzel bir rota iki yaylanın arası..Karadağ > Erikbeli > Sazalanı > Sisdağı... Tavsiye ederim.

Güzel gezmişsiniz.
Hiç köpek saldırmadımı?
Hayır saldırmadı. Ayı geldi aklımıza ve arada kornaya bastık orman içlerinde uzun uzun. Karadeniz'de ayı popülasyonu bir hayli arttı son zamanlarda. Neyseki kazasız belasız tamamladık gezimizi.

Abi, korkutma. Ben fena tırsarım köpekten. Demek ki böyle yerlerde tek gezmemek lazım diye anladım. Kesin kovalar beni.
Böyle yerlerde değil hiçbir yerde tek gezmemek lazım bence. Ne olur ne olmaz :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar