Bulut depolama önerisi

Selam arkadaşlar
Sadece fotoğraf ve videoları saklamak için bir bulut uygulamasına abone olacağım, bazı forumlarda yükledikten sonra çözünürlüğün düştüğünden bahsediliyor. Hangi uygulamayı seçmeliyim teknoloji ile aram iyi değil, kullanımı kolay ve çok pahalı olmayan bir uygulama öneriniz varmı. Google drive çok zamlanmış sanırım. Yandeks disk uygulamasına baktım aylık veya yıllık 200 gb abonelikte sınırsız foto video imkanı yazıyor, yıllık 1 te aboneliktede aynı şeyler yazıyor. Benim ihtiyacım olan foto ve video yüklemek bunun için 200 gb olanıda alsam foto video sınırsızmı yükleyebilirim anlamadım. Yıllık abonelik sonrası yıl sonunda tekrar abonelikmi güncelleme yapmam gerekiyor yapmazsam hesabımmı kapatılıyor. Kusura bakmayın bilgi sahibi değilim bu konuda.

Apple İcloud Drive kullan
Neden iCloud kardeşim, nette çözünürlük düşmüyor yazmıştı bir kaç kişi iCloud’da ama ben baktım 1 tb seçeneği yok 2 tb var ve fiyatı hemen hemen diğerlerinin iki katı. Yandesk disk 1500 tl denk geliyor 1 tb, iCloud 2 tb 5.000 küsür tl. Anlamadığım nokta mesela yandesk diskte telefonunuzdaki resim ve videolar için sınırsız kota veriyor sanırım, şimdi benim kullanım amacım foto ve video olduğu için 200 gb olanı bile satın alsam işim görülüyormu, çünkü sadece foto ve video yükleyeceğim. Foto ve videolar için sınırsız alan verdiği için 1 tb almama gerek varmı.

Neden iCloud kardeşim, nette çözünürlük düşmüyor yazmıştı bir kaç kişi iCloud’da ama ben baktım 1 tb seçeneği yok 2 tb var ve fiyatı hemen hemen diğerlerinin iki katı. Yandesk disk 1500 tl denk geliyor 1 tb, iCloud 2 tb 5.000 küsür tl. Anlamadığım nokta mesela yandesk diskte telefonunuzdaki resim ve videolar için sınırsız kota veriyor sanırım, şimdi benim kullanım amacım foto ve video olduğu için 200 gb olanı bile satın alsam işim görülüyormu, çünkü sadece foto ve video yükleyeceğim. Foto ve videolar için sınırsız alan verdiği için 1 tb almama gerek varmı.
ćg
Konuyu Ücret yada Alan olarak degerlendirmedim, Güvenlik olarak degerlendirdim. İcloud dan daha güvenlisi yok şu anda.

Konuyu Ücret yada Alan olarak degerlendirmedim, Güvenlik olarak degerlendirdim. İcloud dan daha güvenlisi yok şu anda.
Apple hacklanme olayından sonra o güven sarsıldı :) bana güvenden çok söylediklerim işime yarayacak, bakalım bilgisi olan arkadaşlar yazar inşallah

Apple en azından hackleniyor, Yandex'e emanet ettiğinde öyle bir şeye gerek de kalmaz. =)

Planlarını incelemedim ama Yandex 200GB alana sınırsız foto video gibi bir laf ediyorsa, Google'ın zamanında yaptığı gibi sıkıştırarak düşük çözünürlükle kaydediyordur. Bu senin içi önemli midir değil midir tabii senin bileceğin iş.

Ben hem telefondaki fotoğraf video birikmelerinden hem de video çekimlerini saklamak için evde NAS kullanmaya başladım. 12TB WD PR2100 aldım, cep telefonu galerisini otomatik olarak oraya yedekliyor kendi app'i. Ayrıca ben bütün videoları falan orada kullanıyorum + laptopların yedeklerini de oraya alıyorum. Tabi ilk yatırım maliyeti ortaya çıkıyor ama çok daha fazla alanı hızlı bir şekilde kullanabiliyorum.
Hatta WiFi6 destekleyen bir modem ve laptop varsa, video editing işini bile bazen videoları laptop'a almadan NAS'ın üstündeyken yapıyorum. Rahat oluyor =)

+ bu aletin üstüne plex de kurulabiliyor, dışarıdan erişim de kolay.

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
Google fotoğraflar ın güvenilirliği nasıl ki acaba

Motosikleti
TVS Raider 125
Selam arkadaşlar
Sadece fotoğraf ve videoları saklamak için bir bulut uygulamasına abone olacağım, bazı forumlarda yükledikten sonra çözünürlüğün düştüğünden bahsediliyor. Hangi uygulamayı seçmeliyim teknoloji ile aram iyi değil, kullanımı kolay ve çok pahalı olmayan bir uygulama öneriniz varmı. Google drive çok zamlanmış sanırım. Yandeks disk uygulamasına baktım aylık veya yıllık 200 gb abonelikte sınırsız foto video imkanı yazıyor, yıllık 1 te aboneliktede aynı şeyler yazıyor. Benim ihtiyacım olan foto ve video yüklemek bunun için 200 gb olanıda alsam foto video sınırsızmı yükleyebilirim anlamadım. Yıllık abonelik sonrası yıl sonunda tekrar abonelikmi güncelleme yapmam gerekiyor yapmazsam hesabımmı kapatılıyor. Kusura bakmayın bilgi sahibi değilim bu konuda.
Bulut depolama tercih etmenizin bir sebebi var mıdır ? Taşınabilir bir disk de işinizi görür.

Bulut depolama tercih etmenizin bir sebebi var mıdır ? Taşınabilir bir disk de işinizi görür.
Teşekkürler, taşınabilir diski sürekli yanımda taşımamak için bulut depolama istedim ;) hem daha güvenli hem bozuldu kayboldu derdi yok

Motosikleti
RKS TNT 202
Asla bulut tarzi uygulamalar tavsiye etmiyorum. Kisisel fotograf video belge vs olan bir flash belleği birilerine emanet eder misiniz ?

Bence alin bir harici harddisk orada saklayin. Belki zahmetli ama daha guvenli bir secenek

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar