Buji'yi değiştirdim.

Merhaba arkadaşlar.

100 cc KUBA motorum var. Motor Çin malı olduğu için ufak tefek şeylerini bildiğim markalardan takıyorum. Lastik olsun, zincir, buji vesaire..

Bugün 10 Tl'Ye satıcının kaliteli diye önerdiği Bosch bir buji aldım. Kendim taktım, öncelikle eski çıkardığım çok kolay çıktı hiç sıkılmamış gibi. Ben de yenisini öyle taktım. Eskiden mobiletin vardı onlarda bazen gücümüz bile yetmezdi çıkarmak için, bir garipsedim.

Neyse yenisini taktım bir kaç kere rölanti halinde çalışırken stop etti. Hızda filan değişiklik yok gibi. Sizce stop etme durumu zamanla gider mi ? Yoksa eski buji'ye geri mi döneyim...

Bujilerin değişince ateşleme de değiştiğinden dolayı rölanti düşmüş olabilir, stop sebebin bu olabilir yani.
Alakasız da olabilir tabi. Sadece bir tahmin.
Ancak honda servisinden orijinal NGK bujiyi 10 liraya alıyorum.
Parçalara biraz zam geldiğini söylediler dün. Belki 11-12 lira olmuştur. Yani NGK öyle sanıldığı gibi pahalı bir buji değil.
Sana önerim bir dahaki buji değişiminde NGK kullanman

Kesinlikle katılıyorum.

10, 15 veya 20 farketmez. Kaliteli buji kesinlikle alacağım fakat Köy gibi bir ilçede yaşıyorum.

Geçenlerde aklıma geldi bu konu, biraz pimpirikli de olduğum için "Çin malından iyidir" deyip aldım.

Şehire indiğin en kısa zamanda alacağım Teşekkürler. :)

Hiç sıkılmamış gibi takılmaz buji. Tatlı sıkarak takılır. Sıkıp bir de öyle deneyin. Çok sıkı olmamalı

Evet sıkma meselesini atladık.
Benim motorun kitapçığında "3,5 - 4 tur sıkın" gibi bir şey yazıyordu.
Senin kitapçıkta da yazıyor olabilir sıkma oranı

Çok sıkı değil, gevşek de değil.

Yani 18 Anahtarı sokup, zorlanmadan çıkarılıyor. Gayet tatlı bir şekilde sıktım.

Elle, penseyle filan da çıkacak kadar değil...

Hocam bujiler aynı olsa da aracın alışmış olduğu bir düzen oluyor.Yeni buji taktıktan sonra karbüratör üzerinden hava akış metresini son duruma göre düzenlemeniz gerekmektedir.tornavida yardımıyla 1 dk da anlayan birinin yapacağı basit bir işlem

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar