Dostum feritsolak;
Öncelikle geçmiş olsun. Motor çalışırken bujinin yerinden fırlaması oldukça düşük nir ihtimal. Zira daha önceden sen bujiyi söküp takarken yalama yaptıysan bu motorunda büyük güç düşmesi ve yanık benzin kokusu şeklinde belli ederdi. Eğer buji normal sıkılı konumdayken yerinden fırladıysa, maalesef alüminyum döküm olan gövdede hiç diş bırakmamıştır. Arkadaşların dediğine ek olarak, buji yuvasına büyük boy bujilerin ölçüzünde klavuz saldır (tornacılar bilir) 2 dakikalık bir iş. Daha sonra büyük bir buji takarak sorunu halledersin. Ancak bu iş riskli. Diş açılırken oluşan talaşlar silindir içerisine kaçacaktır. Bu metal tozları kartere segmanlardan dolayı geçemez ve kısa sürede büyük hasara yol açar. Bu işlem sonunda güçlü bir elektrik süpürgesi ile silindirin içerisindeki muhtemel metal tozlarını temizlemeye çalış. Bu yer olmadığından pek mümkün değil gibi, ancak imkansız değil.
Bunları yapmadan önce servise sor. Motoru ne kadar zorlarsan zorla bujiyi yerinden çıkartamazsın. Buji döküm sorunlarından veya daha önce gevşek bırakılmasından bu hale gelebilir. Senin arızan kesinlikle üretim hatası.
Buji çevresinde ısı yaklaşık 600-800 dereceye ulaşır. Buda orada yapıştırıcı bulunursa yanmasına veya kuruyarak sızdırmazlığını yitirmesine neden olur. Bana sorarsan yapıştırıcı veya keçe kullanma. Bunlar silindir içerisine kaçarlarsa büyük hatalara yol açabilir.