buji yağlı

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Beni takmıyosunuz alın size internetten bir demet.

4- Yağlı buji:Buji elektrodları üzerinde, ıslak yağlanmanın sebebi, yanma odasına motor yağının girmesidir. Motor yağı yanma odasına iki yerden girer.
a) Silindir kapağı tarafından; supap kılavuzların aşınmasından veya supap yağ keçelerinin özelliğini yitirmesinden.
b) Karter tarafindan; piston, segman, silindir aşınmasından veya arızalanmasından. Yağlanmış buji, temizleme sıvısı ile yıkanır, kurulanır ve ayarı yapılarak yerine takılır

Hangi yöntemle sorunun giderildiğini yazarsa konu sahibi iyi olur. İki arada bir derede kaldık.

arkadaşlar ilginize için çok teşekkürler sorunu halledemedim motoru bir kenera park ettim ve eve döndüm şimdi karbüratör ayarımı yaptırmam lazım yoksa segmanlar mı aşınmıştır. inşallah bugün alıp eve getireceğim

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar ilginize için çok teşekkürler sorunu halledemedim motoru bir kenera park ettim ve eve döndüm şimdi karbüratör ayarımı yaptırmam lazım yoksa segmanlar mı aşınmıştır. inşallah bugün alıp eve getireceğim

Özellikle yağ yakan motorlar için atlama aralıklı buji vardır onu bir dene istersen.Geçmiş olsun.:cherry:

bakalım onuda deneyeyim motorhocası ama şimdi izmir yağmurlu olduğundan gidemiyrum

Mersin İl Temsilcisi
selamlar,

motorun kaç km de? karbüratör ayarlı mı? hava filtresi temiz mi?

bahsettiğin yağ siyah renk mi? yoksa griye mi çalıyor rengi?

egzosttan duman çıkıyor mu? (mavimtrak)

egzosttan duman çıkıyorsa ve motorun çok hızlı yağ eksiltiyorsa motorun yağ yakıyor demektir.

Bu durumda eğer silindir sağlamsa segmanların değişmesi yeterli olacaktır.

keşke online tamir edebilseydin. hiç bir sorunu kalmazdı. bi mail atıp tamiri tamamlardın :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar