Buji Sorunu CBR

Merhaba arkadaşlar benim CBR125 2015 model bir motorsikletim var üstündeki bujinin ömrü bitmiş motor baya bi tekledi sonra çalışmayınca bujiyi söktüm baktım buji bitmiş altı kopmuş bu kopan parça nereye düşmüştür düşen parça küçücük bi parça motora zarar verir mi

Eski bujiyi söküp atıp yeni buji takım 50 km civarı sürdüm bi ses , sıkıntı görünmüyor

Düşen parça subabın arasına sıkışırsa ciddi sıkıntı yaşarsın , aksi halde pistonla beraber iner çıkar belki egzozdan çıkar , bujiyi söküp marşa basarsan şansa deliktende çıkabilir..

Ne gibi bir sıkıntı olur o parça için motorun içini açtırmak çok meşakatli ve maaliyetli geliyor bana :/

Ne gibi bir sıkıntı olur o parça için motorun içini açtırmak çok meşakatli ve maaliyetli geliyor bana :/

parça 2-3 milimetre kalınlığındaysa subap açık kalır kompresyon sıfıra düşer motor çalışmaz , bu motora zarar vermez sonuçta motor çalışmaya devam edemeyeceği için söküp sorun giderilecektir , fakat o parça bir milimetreden ufaksa ve subabın arasına (özellikle egzoz) girerse motor çalışmaya devam eder ama önce egzoz subabı kısa süre sonrada silindir kapağı deforme olabilir..

Motosikleti
Ns200 15"
parça 2-3 milimetre kalınlığındaysa subap açık kalır kompresyon sıfıra düşer motor çalışmaz , bu motora zarar vermez sonuçta motor çalışmaya devam edemeyeceği için söküp sorun giderilecektir , fakat o parça bir milimetreden ufaksa ve subabın arasına (özellikle egzoz) girerse motor çalışmaya devam eder ama önce egzoz subabı kısa süre sonrada silindir kapağı deforme olabilir..

Hocam belirtildiği üzere yaklaşık 50 kilometre civarı sürülmüş kafadan hesabımla motor yüzbinlerce tur atmış, eğer bir problem olsaydı ilk on kilometre içinde sıkıntı vermeye başlamazmıydı?

Hocam belirtildiği üzere yaklaşık 50 kilometre civarı sürülmüş kafadan hesabımla motor yüzbinlerce tur atmış, eğer bir problem olsaydı ilk on kilometre içinde sıkıntı vermeye başlamazmıydı?

Demekki egzozdan çıktı gitti , daha doğrusu silindirden çıktı egzoz susturucusunda duruyordur , orda bir zararı yok , bütün seçenekleri yazdım :) ama bu gibi durumlarda motoru çalıştırmakda bir risk vardır..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar