Sen gidip motorcunun önerdiği iridyum bujiyi takarsan motor çalışmaz tabi, arkadaşım sen orjinal bujine bak eğer ngk ise biraz araştır kendi orjinal sitesinden ngk nın normal bujinin iridyum ve platinium muadilini göreceksin o kodu al ve o model bujiyi al tak eğer benim param var diyorsan o iridyum bujinin denso muadilide var denso iridyum power olması lazım onu al, benim dylan iridyum buji ile sabahları çok çok daha kolay ve rahat çalışıyor, yüksek hızda motor daha az titriyor şöyle anlatayım, normal buji ile110 km hızda yaptığı titreşimi iridyum ile 125 km de yapmaya başlıyor ben yaklaşık 1,5 senedir aynı iridyum bujiyi kullanıyorum bir defa motor çalışmadı buji kap kara olmuş balata temizleyici ile temizledim taktım yeni gibi oldu, benim yaşadıklarım ve tavsiyem budur paran varsa ben 35 lira gibi bir rakama almıştım sende üstüne alırsın ama altı sahte olur büyük ihtimal dolar nerdeyse 1 lira daha değerlendi ucuzuna bakma sahtesi bol, ha son olarak iridyum takınca hiçbirşeyi değiştirmene gerek yok sadece kontrol et buji kablosu çatlamışsa onu değiştir, bobini daha güçlüsü ile değiştirirsen daha fazla güç alırsın iridyum aynı şartlarda daha iyi ateşleme yapıyor, tekrar yazıyorum hiçbirşeyi değiştirmene gerek yok ama mutlaka orjinal bujinin muadili iridyumu al yanlış alma