Bugün Usta Ben Değilim. ( Usta Aranıyor)

Benki bu sitede çoğu arkadaşa teknik destek veren, kendi motosikletime lpg uyumunu sağlayan, en ufak civatasına kadar dağıtıp toplayan biri aşşağıdaki sorunda takıldım kaldım. Anlayan arkadaş çıkarmı bilmem. Toplamda 4 -5 tane konu açtım bu tarz şimdiye kadar ama çokta yanıt alamadım sorduklarıma. Nokta atışı lazım. Aksi taktirde vaktim olsa uğraşacak sorun değil, çözerim.
Arkadaşın çelik 150 cc scooter de dip gazda 2-3 dk sonra yakıt kesiliyor. Akşamda gece 4,5 ta yolda bıraktı meret. Köpeklerle cebelleştik, kamyonculardan sellektör yedik. :mrgreen:Karbüratöre giren benzin hortumunu çekip marşa bastığımda hortumdan benzin gelmiyor. Ağzımızla benzini vakumlayıp, hortumu yerine takıp marş yapıyoruz 3-5 marştan sonra çalışıyor. Bu süreci dip gaz yaptığımızda sürekli yaşıyoruz. Yavaş gidersen sorun yok. Depo ile karbüratör arasındaki benzin otomatiği aklımdaki tek arızalı parça. Ya sizce...

Vakum hortumları yanlış bağlanmış yada yırtık patlak catlak vb. bi durum olabilirmi? yada benzin filtresi tıkanmış.

Son düzenleme:
Meşhurrrr Lpg'li Fastwind 200 R'ın Sahibi Sizsiniz Demek :rendeer:

Vakum hortumları yanlış bağlanmış yada yırtık patlak catlak vb. bi durum olabilirmi? yada benzin filtresi tıkanmış.

Hortumlarda sorun tok. Filtreye yolda kaldığımızda baktım temiz. Yırtık olamaz sızdırma yok, koku yok. işlem yapılmadan önce normal çalışan bi makiydı. sorun seyir esnasında oldu. yani vakum hortumu benzin girişi de doğru. İlaveten depo kapagıda vakum yapmıyor onada baktım. Bir saat kadar nette araştırdım benzer sorunları yaşayanlara, çogu yol depo ile karbüratör arasındaki otamatiğe çıkıyor. Kendi motorum olsa çekinmeden gider otomatiğin yenisini alır takarım. Sorun ondan olamazsada parçayı yenilemiş olurum. Ama motor benim değil deneme yanılmayı yapmak zorlaşıyor bu noktada.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:24 ----------

Meşhurrrr Lpg'li Fastwind 200 R'ın Sahibi Sizsiniz Demek :rendeer:
Evet doğrudur. Lpg candır, fastwınd heyecandır.:p Reklama bak.:)

acaba hortumların eğimi nasıl? veya kelepçeler tam basmadığı için hava giriyor olmasın hortumlardan?
emme subabı aralık kalıpta karburatörede egzoz gönderiyor olmasın birde? kusura bakma bu saatte bukadar bastı kafam :)

Son düzenleme:
acaba hortumların eğimi nasıl? veya kelepçeler tam basmadığı için hava giriyor olmasın hortumlardan?
emme subabı aralık kalıpta karburatörede egzoz gönderiyor olmasın birde? kusura bakma bu saatte bukadar bastı kafam :)
Hortumların egimi normal sorun yok. Emme açık kaldığında ilk gaz verdiğinde veya rolantide çalışmasında problem yaratır. Benimki durdu bile bu saatte. İşte çalışmama rağmen basmıyor. Sağolasın ilgin için

manifolttan cıkan ınce hortumu sök içine üfle em benzin gelmezse benzın vakumun arızalı

Aynısı benim eski asyaya oldu ilk başta böyle başladı sonra tamamen iptal oldu karbüratör değişince sorun çözülüyor çok pahalı değil zaten karbüratörü.

yahu karbvüratör sonra çare hemen bozulmaz , yan sanayı ucuz o da ıs yapmaz orjınal karbüratör 300 tl

anlattıkların benzin otomatigine benziyor. en ucuz deneme yanılma parcası bence

halen fırsatım olmadı bakmaya. Dip gaz yapmıyor şimdilik sıkıntıda olmuyor. Dip gaz yapınca film kopuyor.

Benim ustamın bi lafı vardır 'SAKIN ÇİN MALI ALICAK KADAR ZENGİN OLMA coni'

Benim ustamın bi lafı vardır 'SAKIN ÇİN MALI ALICAK KADAR ZENGİN OLMA coni'
Arkadaş 0 dan yeni başlayan acemi biri olduğundan pratiği öğrenmek için alındı. Yani hurdayada ayırsa sorun değil.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:31 ----------

karbüratör vakumlu mu fişeklimi

Normal çinli scooter karbüratörü. Üzeri gaz pistonlu olanlardan

üst kapağını yıldızla sök bak bakalım dıyaframda yırtık var mı , varsa değiştir . Yoksa o plasktık dıyaframın sogumasını bekle ve yerıne tak . Kırış kırış olmasın oturmaz yuvaya oturt yavsca gobektn bas ıcerı ıttır . DIyafram yırtık olabılır dip gaz yemıyorsa

Benki bu sitede çoğu arkadaşa teknik destek veren, kendi motosikletime lpg uyumunu sağlayan, en ufak civatasına kadar dağıtıp toplayan biri aşşağıdaki sorunda takıldım kaldım. Anlayan arkadaş çıkarmı bilmem. Toplamda 4 -5 tane konu açtım bu tarz şimdiye kadar ama çokta yanıt alamadım sorduklarıma. Nokta atışı lazım. Aksi taktirde vaktim olsa uğraşacak sorun değil, çözerim.
Arkadaşın çelik 150 cc scooter de dip gazda 2-3 dk sonra yakıt kesiliyor. Akşamda gece 4,5 ta yolda bıraktı meret. Köpeklerle cebelleştik, kamyonculardan sellektör yedik. :mrgreen:Karbüratöre giren benzin hortumunu çekip marşa bastığımda hortumdan benzin gelmiyor. Ağzımızla benzini vakumlayıp, hortumu yerine takıp marş yapıyoruz 3-5 marştan sonra çalışıyor. Bu süreci dip gaz yaptığımızda sürekli yaşıyoruz. Yavaş gidersen sorun yok. Depo ile karbüratör arasındaki benzin otomatiği aklımdaki tek arızalı parça. Ya sizce...
Zengin Karışım Olabilir Karbüratörde Düz Vida Var Onu Sonuna Kadar Sık Sağa Doğru Sonra 1 buçuk defa Çevir Birazda Rolantiyi Yükselt Sorun Ondan Olabilir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar