- Konu Yazar
Arkadaşlar uzun zamandır motor kullanmaya başlamak istiyordum. Geçen ay, en sonunda ehliyete yazılıp ilk adımı attım ve direksiyon dersi bugün ilk kez oldu. Hayatımda hiç motor kullanmadım ancak bisikleti küçük yaşlarda çok sürdüm ve araba kullanıyorum. Araştırmalarımda araba ve bisiklet kullanmayı bilenler daha kolay öğreniyor denildiği için daha bir cesaretim arttı. Ve ilk derse hocanın korkularını ikna edip (çünkü, sürücü kurslarında motor kullanmayı bilmeyenlerle pek uğraşmak istemiyorlar, o ayrı konu o konuya hiç girmeyelim şimdi) dersi bugün sabaha ayarladık.
Evden büyük heyecanla dersin olacağı yere gittim ve kendimden emin olduğumu göstermek için heyecanlı gözükmemeye çalıştım
evet hoca geldi motorla ve selamlaştıktan sonra motordan inmeden her şeyi anlattı. Motor mondial 100 MG Princedi sanırsam. Sonra dizlikleri, dirseklikleri, kaskı verdi ve taktım.Giyinirkende inşallah lazım olmaz bunlar dedim içimden, deri ceket ve botumla gelmiştim zaten ama eldiven yoktu maalesef, neyse bindim motora, başlangıç videoları çok izledim netten onları aklıma getirdim bide hocanın komutlarına dikkat ettim ve ilk kalkışımı yaptım biraz acemiceydi ama istop ettirmedim, gidiyordum resmen bir güven oluştu içimde ve ilk U dönüşünü baya bir geniş döndüm hocanın yanına gittim durdum. Hoca dediki, sen sür istediğin kadar alıştırma yap dedi ben şurada çay içiyorum 3. vitesi geçme yeter dedi sonra gelirsin yanıma dedi. Başladım sürmeye;
Sizden isteğim kafama takılan bazı şeyleri sizlere sormak, hoca yanımda olmadığı için ona soramadım tabi
Öncelikle şunu söylemek istiyorum, çoğu ince detayları sizlerin sayesinde, izlediğim videolar sayesinde teknik olarak biliyorum.
1- Kalkış sırasında iki ayakta yerde mi olmalı yada sadece sol ayak yerde olsa yeter mi?
2- Dönüş yapacağım zaman hızımı yavaşlatırken depriyaj-gaz-fren nasıl kullanılmalı.(hoca ön freni kullanma dedi ama ben bir kaç dönüşten sonra AEA'ın önerdiği ön freni kullanarak yavaşladım ve daha kolay oldu)
3- Kalkış hep 1. viteslemi olmalı?
Aklıma şuan başka bir soru gelmiyor. Motorun debriyaj kolu çok sertti bileğim 10 dk sonra ağrımaya başladı. Bazende viteste 1.den 2.ye geçişte bazen boşa geçiyor bunun nedeni sizlerin sıklıkla dediğiniz Çin motoru olduğundan mı? yoksa benim beceriksizliğim mi?
Şimdiden geri dönüşleriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
Evden büyük heyecanla dersin olacağı yere gittim ve kendimden emin olduğumu göstermek için heyecanlı gözükmemeye çalıştım
Sizden isteğim kafama takılan bazı şeyleri sizlere sormak, hoca yanımda olmadığı için ona soramadım tabi
Öncelikle şunu söylemek istiyorum, çoğu ince detayları sizlerin sayesinde, izlediğim videolar sayesinde teknik olarak biliyorum.
1- Kalkış sırasında iki ayakta yerde mi olmalı yada sadece sol ayak yerde olsa yeter mi?
2- Dönüş yapacağım zaman hızımı yavaşlatırken depriyaj-gaz-fren nasıl kullanılmalı.(hoca ön freni kullanma dedi ama ben bir kaç dönüşten sonra AEA'ın önerdiği ön freni kullanarak yavaşladım ve daha kolay oldu)
3- Kalkış hep 1. viteslemi olmalı?
Aklıma şuan başka bir soru gelmiyor. Motorun debriyaj kolu çok sertti bileğim 10 dk sonra ağrımaya başladı. Bazende viteste 1.den 2.ye geçişte bazen boşa geçiyor bunun nedeni sizlerin sıklıkla dediğiniz Çin motoru olduğundan mı? yoksa benim beceriksizliğim mi?
Şimdiden geri dönüşleriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.