Buğudan önümü göremiyorum !!!!!!!

Napcaz böyle? Aldık kask ls2 FF 351 atmos siyah.Takar takmaz nerde olursam olayım vizör görülmeyecek derecede buğu oluyor.Hava çok soguk vizörü acamiyorumda.Vizorun en üst kisminda yarım santim buğu olmayan yer var tek görüş alanim orasi kafayı iyice eğerekten.Havalandirmalarida açık.kaskta sorun var midir yoksa bunların olayı mi bu ? İmdat !

http://www.feyizoglu.com/FF-384-Kasklar-icin-Bugu-onleyici-Pinlock-_46499.html#0

Bence LS2 nin en büyük kusuru,

351 lerin çoğunda PinLock tırnaklarıda olmuyor tekrar vizör almak gerekiyor + Pinlock derken buğu kesilebiliyor ( LS2 de tamamen kesilemeyebiliyor vizör+pinlock alıp sorun yaşayan çok duydum :/ )

Bu acaba kesilecekmi denemesi zaten bi LS2 parası daha ödemeye kadar gidiyor, malesef bunların olayı bu :pale:

Bilseydim bu masrafı üstüne koyar böyle sorunu olmayan daha kaliteli bir kask alırdım

balaklava ile kullanırsan buğu yapmaz.

Kaskı taktığın zaman burnun o pasltik kısımdan aşağıda kalsın.

Nefesini ağzından değil burnundan hızlı-sert bir şekilde ver. Bunu alışkanlık haline getirirsen buğu olmuyor.

bende de 351 var. Buğudan yana şikayetim yok. Yada kıyacaksın paraya en az 150-200 euroluk anti fog ve çok daha kaliteli kasklardan alacaksın.

Var kullanıyorum fayda etmiyo.Nefes alış verişi de dedgin gibi.sıkıntı nerde anlayamadım.

nitronun pinlock vizorlu kaskıda ls2 de var bende.nitro çok kısa zamanda buğu yapmama özelliğini yitirdi yani pinlockta alsan zamanla kaybediyor özelliğini.kaskını açmasan da o havayı sağ olsun alıyor bugu giderken önleniyor ancak sizin memleket bizimkinden soğuk olduğu için daha sıkıntıdır anlayabiliyorum.benim önerim yuzu sıcak tutması için herzaman bu kaskla balaklava giymek .

alternatif olarak şunu deneyebilirsin(ben kaskta hiç denemedim)
yuzerken buğu yapmasın diye biz maskeyi bulaşık detarjanıyla 2-3 dk yıkarız ve uzun bir süre bugu asla yapmaz.vizoru bu şekil çıkartıp yıkayabilirsin

DKN

ls2 yapar. buğu önleyici spreyler var 5-10 liraya alıp onlardan denemek lazım

Arkadaşın @motorsu48 bahsettiği pril yöntemini kullanabilirsin, ben denemiştim

Yapman gereken;
Vizörü sökmene gerek yok, bir damla prili damlatıp pamagınla her yerine sıvayacaksın,
dikkat su yok,
sonra kuru peçete ile kurula , bir süre idare edecektir

Aynı buğulanma sorunu bende de var, ls2 ff370 kullanıyorum dün pinlock siparişini verdim gelsin bakalım işe yarayıp yaramadığını burdan yazarım.

geçici çözüm binmeden önce vizöre tükür parmağınla iyice ovala bi süre idare eder (dalış maskelerinde her dalıştan önce yapıyoruz)
çözüm2: vizörü çıkar gece biraz diş macunu sürüp parmağınla iyice yedir sabaha kadar beklesin sabah güzelce temizle (şansın varsa vizörün üstündeki kimyasal ı temizlemişse birdaha buhu yapmaz)
çözüm3: sprey masraflı olur ha tükürmüşsün ha sprey kullanmışsın aynı şey
çözüm4 pril arkadaş yazmış

şimdilik aklıma gelenler bunlar
kaskta biraz paraya kıyıp iyi bir kask almak en mantıklısı,

Buğu olayı gerçekten can sıkıcı... Başlangıç için ls2 almayı düşünüyorum...

200 TL ye bildiğiniz daha kaliteli bi seçenek varsa değerlendirebilirim..

Belli bir hıza gelincye kadar vizör ü az açık bırak, yol almaya başlayınca tam kapat. Bende ls2 nin hem çeneden açılırı hem tam kapalı ( corton ) serisi var. Hiç bir proplem yaşamıyorum

Arkadaşlar 200 tl yerine 400 500 tle alırsanız hem sıkıntı yaşamaz hemde kafanızı guvenceye alırsınız, gerekirse 1 ay bekleyin, kredi kartına taksitle alın, borçla alın, motosikletten biraz kısın alın uğraşmayın 150 200 tl lik kask ile..

Otomobil camları için buğu önleyici spreyler var etkili olabilir yüksek ihtimalle ! Gerçi alternatifleri sölemiş herkes he bide elma deneyenilirsin bir dilimini vizöre geri kalanı senin.. :D

Belli bir hıza gelincye kadar vizör ü az açık bırak, yol almaya başlayınca tam kapat. Bende ls2 nin hem çeneden açılırı hem tam kapalı ( corton ) serisi var. Hiç bir proplem yaşamıyorum
ben istanbulda bunu uyguluyorum 20-30 km kadar vizör açık gidiyorum sorun olmuyor... zaten 35-40 ve üstü hızlarda buğu sorunu olmuyor sirkülasyon nedeniyle buğu yapmıyor

Valla hocam hava soğuk olursa büyük bir pipet alıyorum ağzıma,ucunu dışarı veriyorum keyfime bakıyorum
kokteyl-pipet.jpg

Hocam bende de aynı kasktan var ilk zamanlar oluyordu sonra farkettimki bindikten kısa bir süre sonra vizörü kapatınca yapmıyor buğu.

Herkese çok teşekkür ederim cevaplar için.Aldığım firmaya mesaj attım bakalım onlar ne diyecek.Olmadı sırayla yazdıklarımızı denicem artik :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar