bu yazar sizcede haklı değil mi

yazarımız sizce haklı mı

• Kullanılan toplam oy
    44
abiler-kardesler-arkadaslar, yemek tasiyan scooter suruculerinde yogunlasiyoruz, bazilarimiz isleri icabi oldugunu aceleleri oldugunu savunuyor, kimisi ehliyet bile alamayacak sekilde garibanlarin yollarda, sokak aralarinda is pesinde kostuklarini soyluyor; daha onceki yazimda bu vatandaslara biraz fazlaca yuklendim galiba... biraz da yigidin hakkini verelim mi?

sadece yemek tasiyan scooter degil, evrak-paket tasiyan moto-kuryeler de cok masum sayilmaz, ancak belki de zamanla yaris konusunda daha rahat olduklarindan dikkat cekecek hatalar yapmiyorlar

zamanla yarismak, 30dk yetistirmek hakkinda, maalesef biz tuketicilere ulasmak icin firmalarin kullandigi bir pazarlama teknigi, buna uymak zorunda kalan 2teker kullanan arkadaslar sadece servisin bir parcasi

yalniz uyarmak isterim, Amerika'da 30dk da pizza yetistirmeye calisirken olumlu kazaya sebep olan bir dagitimci yuzunden hem firmasi yuksek tazminat durumuyla karsilasti, hem de Amerika'da evlere servis icin sure belirtmek yasaklandi

kurye isi belki buyuk sehirlerde daha fazla gecerli olabilir, ancak kirsal kesime ciktiginizda, ne scooter, ne motosiklet kaliyor kurallara uyan

tatil beldelerinde durum farkli mi, degil, ozellikle de derdi arac kiralayip para kazanmak olan esnaf daha yuzunde tuy bitmemis delikanlilara veriyorlar turlu turlu 2tekeri

ve motosikletin pratik bir ulasim araci oldugu konusu, onceki yorumum yanlis gorunebilir, duzeltmek istiyorum, tabii ki aralardan gecebilecegiz, atikligimizi kullanarak siyrilip akacagiz, fakat bunu da bir disiplin icinde yapmamiz gerekiyor

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Walla urfada Polisler beni yakalaya yakalaya arkadaş olduk ehliyetsizlik serbest bana :) istanbul trafiği büyüyor istanbulda uygulanırsa umarım üzücü kazalarla karşılaşmayızz....:cat:

kendisine son derece katildigim yazarin sozlerini arkadasimiz cok farkli yorumlamis kanaatindeyim, hatta direkt uzerine alinmis oldugunu dusunduruyor. benzer baslik altinda ben de ozelestiri yapabilelim diye bir girisimde bulunmustum, ancak yari yolda kaldi. simdi bu firsati degerlendirmek istiyorum.

evet, trafikte yalnizca motorcular suclu degil, ama hatalari en cok goze batanlar onlar. ve hatalarinin sonuclarini yine kendisi odeyenler de onlar. burada, bunun farkinda olan kucuk bir grup hergun yazisip duruyor. bir arkadasimiz guzel yazmisti, "ne dogru yaparsan kendine, ne yanlis yaparsan tum motorculara"

binlerce, belki de onbinlerce motorcu var turkiye'de, fakat bir-iki tane "kendini bilmez" degil, ancak bir-iki tane "akli basinda" motorcu var aramizda. moderatorler daha iyi bilir, kac tane gercekten aktif uyemiz oldugunu, ve disarida bizimle alakasi olmayan kac bin daha motorcu var kimbilir.

eger bir-iki kendini bilmez motorcu var ise, her itfaiyeci veya ambulans surucusu de kana susamis degil, onlarin da derdi ayri; itfaiyeci-ambulans da can kurtarmaya gidiyor... ona bakarsan trafik polisinin kendisi kural tanimiyor, ve hatta kendisi kask takmazken bize ceza yazmaya, bulustugumuz yerlerden kovmaya yeltenebiliyor

sanki bunlarla bitiyor mu, belediyecisi, vekili, valisi, korumasi cok mu farkli, ama bu degerli sahislarda dokunulmazlik oldugu icin yorum yapmiyorum...

taksici-dolmuscu-otobuscu, hepsi ayni, bazilari kusura bakmasin, ehliyetli fakat egitimsiz herkesin yapabildigi bir isi yapiyorlar, bunlarin kurallara riayet etmesini mi bekliyoruz

belki bizlerin arasinda mecburen, eve ekmek goturmek icin, gunesin altinda, karin icinde cebellesen arkadaslarimiz var, fakar "onlar ekmek parasi pesinde" diyerek kuralsizca 2teker kullanan arkadaslarimizi kollamamiz, yeri geldiginde acisinin bizlerden cikmasina sebep olacaktir.

bir kere igneyi kendimize batiralim, etrafimiza (ve kendi icimize) bakalim. daha dun eve donerken bir kebapci yamagi, kuryesi, herneyse, trafik isiklarina yaklasirken arkamdan gelip henuz yanmis olan yesilde onume dogru oyle bir hamle yapti ki nerdeyse altima alacaktim, ya da arkamdaki bana girecekti. o an motor degil, araba surucusuydum, bu motora carpsaydim, burada hakkimda neler yazilacakti, merak ediyorum. bunun gibi, tekrar ediyorum, "bir-iki" degil, onlarca ornegini goruyorum, hergun. ters yone girmeler, kaldirimlara cikmalar, aralardan kacmalar ve bu esnada ayna-kaporta cizmeler... tamam, bir cok arkadasimiz motosikletin ulasim sorununa pratik bir cozum oldugunu soyler, fakat bu kural tanimadan trafikte yolculuk etmekse, ben yokum arkadas. sonra o arabasi cizilen surucu, bebegi korkusundan aglayan kaldirimdaki anne, yola ciktiginda hepimize karsi nefret duyuyor, belki fazla kuruyorum, "o motosikletle bana saygi duymuyor ki, ben ona duyayim, uzerine uzerine sureyim" diyebiliyor...

hatali olan itfaiyecisi, taksicisi, belediyecisi, hatta polisi tepki alabilir, kendilerine karsi bir onyargi olusabilir, ancak hicbiri motosikletci gibi karsi saldiriya acik degildir. iste ben kurallara uymayarak 4tekerlilere, kaldirimdaki yayaya, evdeki hastaya (egsoz ve modifiye icabinda) yanlis yapan o "bir-iki" motosikletcinin farkinda olmadan bizler icin tehlikeli bir onyargi olusturduguna inaniyorum

meshur anekdotu kullanacagim; hepimiz birimiz icin (alkis aliyor - birileri gercekten ugrasiyor, cabaliyor, sesimizi duyurmaya calisiyor), birimiz hepimiz icin (kufur yiyor - bazilari da sadece kendi isine bakiyor, fakat topluluga verdigi zarar umurunda degil)

valla kardeşim hiiç üstüme alınmadım..
benim kurylerle pizzacı motorlarla ilgim yok..
sadece yazarın gözden kaçırdığı şeylere dikkat cekmek için bir kaç örnek verdim..
bir elin parmakları bir değil ise insanlar ürünler motor kullanıcıları araba kullanıcıları kamyon kullanıcıları vs. bir değil içinde iyiside kötüsüde var sadece bir kurye günde kc .km yapar bir pizza kuryesi günde kc km yapar(ki saate karşıda ayrıca çaba harcar) bu yazar veya kapalı mekanda çalışanlar diyererk genelleyelim.. günde kaç km yapar..
bizler yani masa başı işi olanlar sabah işe gelirken akşam evine giderken kullanırlar ve yanında arkasından gelen kuryeler motorcular ona yanlış gelen davranış oldumu hemen tenkit eder ..
trafikte en cok dikkati cekende motorculardır..
iş verenleri sorunlu tutmak bir nebze çözüm olsada ucuz elelman küçük yaştaki elemanlardır küçük yaştaki elemandanda (cogu kanuni reşit yaşın altında) sağlıklı sürüş beklemek ne derece doğru olur bilemem..
oysa dört tekerlekli olanlar için istisnaları saymazsak aklı başında insanlar olarak nitelendirir birde ehliyet vererek kanuni sorumluluk veririz..
biz dört teker kullandığımızda yol cizgilerinin ayırdıgı yolu ortalarsak aralardan motorlar rahat geçer biz işeret ve işaretcilere uyarsak motorcuların sagdan soldan geçmelri sorun olmaz ..
bu konulara dikkat çekmek istemiştim..

ayrıca bu siteye iki senedir üyeyim işim gereği hergün yazmam mümkün değil..
gezilerin cogundada bizzat bulunmuşumdur..
hergün yazan sizin değiminizle aktif üyeler her şeyi bilirmi ..bana ilginç geldi..

yinede sürekli km. yapan kurye veya motorcu arkadaşlarımızın hergün kar kış yagmur çamurda kullandıkları motorla bi bütün olduklarından aracın neresinden nasıl geçeceklerini günde birçokkez yaşadıklarından özetle dört tekerler kurallara uyalım gerisinde sorun çıkmaz konusuna dikket çekmek istemiştim saygılar..:)

Super Moderator
arkadaşlar benimde dikkat çekmek istediğim birşey war bazı arkadaşlar özellikle kebabçı motorları maşallah kendilerini dokunulmaz zannediyolar
kafalarında kask yada herhangibir koruma yok ancak öle bi motor kullanıyolarki sanki yarışa katılmış gibi ve bunların 30 dk da yetiştirmek zorunda oldukları bi yemek olduğunu sanmıyorum çünkü sokak aralarında karşılaştığım bu arkadaşlar beni görene kadar normal gidiyorlar benim yanımdan geçerken ise birden gaza gelip show yapmaya başlıyorlar nedense:farao:
bazen yaptıkları hareketlere aklım çıkıyor en ufak bi hata da alıcakları darbeler ömür boyu taşıyacakları izlere dönüşebilir allah korusun:farao:
bence herşeyi özelleştirirlerken bari sürücü kurslarınıda özelleştirsinler ve yabancı şirketler alsın bu kursları ama bu seferde bizim ülkemizde kimse ehliyet alamaz :mrgreen:

kısmen haklı deyim ama başlık hiiiiiiiççççççççççç olmamış ne o öyle sanki yollarda sadece motosikletler gidiyoda konturol edilmiyomuş gibi.bir hava yaratmış bence daha dikkatli yazabilirdi:farao:

Süper Moderatör (BBRR)
Bu yazarda diğer bu konuya bakanlar gibi at gözlüğü ile bakmış sonuna kadar haksız ...

motorlar denetlensin ama trafiği asıl alt üst eden yollara bizden çok daha fazla hasar veren diğer 4 ve üstü tekerler denetlenmesin .. Bu arkadaş hiç dolmuş veya taksi görmemişmi.. müşteri almak için zart diye sola kıran u dönüşü yapılmaz yerden dönen.. motor ters yönden gidiyomuş.. neden karşıdan bir gelen olsa hacmi ufak kaçacak yeri var .. ya ters yöne koca arabası ile giren 4 tekere ne demeli...

Öle tek taraflı kontrol olmaz madem kontrol edeceksin her aracı ayırmadan kontrol edeceksin ..

işin garibi makaleyi yazanda motorun trafiğin her türlü sorununa çözüm olduğunun farkında ama rahatsız..

önce bi 4 tekerleri islah edin siz biz islah oluruz merak etmeyin

Bütün motosikletleri toplasanız arabaların yediği herzeler kadar hata yapmıyorlardır. Biz motosikletimizle kurallara uymaya çalışırken, arkadan sıkıştıran, yolumdan çekil dercesine korna çalan bizi adam yerine koymayan otomobil sürücülerini ne yapalım. Şeridimizde gitmeye çalışırken, makasa girip bizi biçmeye niyet edenleri, kırmızı da durmayarak ezip geçenleri, motosikletliye çarpıp kaçanları ne yapalım.
Levent Tüzemen iyi diyor ama ne derse desin trafikte 4 tekerlilerin daha tehlikeli işlere giriştiğini düzeltemez. Madem motosikletlerin plakası var o halde otomobillerde onlara taşıt muamelesi yapmayı öğrensin önce. Direkt suçlamasınlar. Sıkışmış trafikte motosikleti olan adam ne yapacak tabii girecek şerit arasına. Motosikletleri kuralsızlığa itenler en başta 4 teker sürücüleridir.
Şüphesiz bilinçsizce motor kullananlar var ama tüm suçu motosikletçilere atmak ayıptır.

Son düzenleme:
arkadaşlar benimde dikkat çekmek istediğim birşey war bazı arkadaşlar özellikle kebabçı motorları maşallah kendilerini dokunulmaz zannediyolar
kafalarında kask yada herhangibir koruma yok ancak öle bi motor kullanıyolarki sanki yarışa katılmış gibi ve bunların 30 dk da yetiştirmek zorunda oldukları bi yemek olduğunu sanmıyorum çünkü sokak aralarında karşılaştığım bu arkadaşlar beni görene kadar normal gidiyorlar benim yanımdan geçerken ise birden gaza gelip show yapmaya başlıyorlar nedense:farao:
bazen yaptıkları hareketlere aklım çıkıyor en ufak bi hata da alıcakları darbeler ömür boyu taşıyacakları izlere dönüşebilir allah korusun:farao:
bence herşeyi özelleştirirlerken bari sürücü kurslarınıda özelleştirsinler ve yabancı şirketler alsın bu kursları ama bu seferde bizim ülkemizde kimse ehliyet alamaz :mrgreen:

son cümle olmamış be dostum...zaten yabancılara satıyolar bu ülkeyi parsel parsel :farao: (deymesin mabbedimin gögsüne namahrem eli):cat:

onu bunu hedef alıyo demeyin arkadaşlar yazı kontrollerle ilgili! hayır haksız diyenlerede duyurulur ehliyet kontrolu yapılmasın diyorsanız allak turkiye yollarını sizin gibilerden korusun...

Super Moderator
son cümle olmamış be dostum...zaten yabancılara satıyolar bu ülkeyi parsel parsel :farao: (deymesin mabbedimin gögsüne namahrem eli):cat:

abicim siyaset yapmak istemiyorum burda malum yasak onun için özelden cevap yazıyorum sana

Süper Moderatör (BBRR)
croner

Ehliyet kontrolü yapılsın veya yapılmasın (hiç bir uygar ülkede siz bir ihlal yapmadan sizi durdurup ehliyet kontrolü yapmazlar) madem yapılacak bu uygulama her araca yapılsın yani sadece motorlara değil..işallah derdimizi anlatabilmişizdir.

bence adam haklı.bunlar yüzünden bizim adımız karalanıyor arkadaşlar.tabi trafikte sadece motorlar suçlu değil.türkiyede birçok moron otombil vs... sürücüsü var.her motorcu olmasada bu şekilde birsürü kişi var(kişi diyorum çünkü motorcu sıfatı taşımıyolar)motoru sadece zevk almak için cambaz gibi kullanıyolar.altlarındaki motorlar geneli kendisinin olmadığı için hor kullanıyolar.çünkü ben kendi motorumla ufak bi tümseğe girsem içim acıyor.bugün bakıyorum çoğu restorant ve lokantanın motorcuları kask bile kullanmıyor ve 18 yaşın altında.ben bunun gibi bir salak yüzünden dün kaza geçirdim.bunun gibi bir öküze kızıp kovalayan biri ben ışıklarda beklerken bana arkadan vurdu.başka sözede gerek yok sanırım:farao:
bunlar yüzünden bizim adımız karalanıyor arkadaşlar

Son düzenleme:
Super Moderator
bence adam haklı.bunlar yüzünden bizim adımız karalanıyor arkadaşlar.tabi trafikte sadece motorlar suçlu değil.türkiyede birçok moron otombil vs... sürücüsü var.her motorcu olmasada bu şekilde birsürü kişi var(kişi diyorum çünkü motorcu sıfatı taşımıyolar)motoru sadece zevk almak için cambaz gibi kullanıyolar.altlarındaki motorlar geneli kendisinin olmadığı için hor kullanıyolar.çünkü ben kendi motorumla ufak bi tümseğe girsem içim acıyor.bugün bakıyorum çoğu restorant ve lokantanın motorcuları kask bile kullanmıyor ve 18 yaşın altında.ben bunun gibi bir salak yüzünden dün kaza geçirdim.bunun gibi bir öküze kızıp kovalayan biri ben ışıklarda beklerken bana arkadan vurdu.başka sözede gerek yok sanırım:farao:
bunlar yüzünden bizim adımız karalanıyor arkadaşlar

kesinlikle katılıyorum dostum
bu tür kişiler yüzünden hepimizi aynı sınıfa sokuyorlar ve genelleme yapıyorlar
"motorcu değilmisiniz zaten hepiniz aynısınız " bu lafı çok kişi söylüyor:farao:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar