- Konu Yazar
Arkadaşlar merhaba..Aramızda bu saatte uyumayan ve hukuki bilgisi sağlam olan biri varsa ve bu konuyuda görürse çok sevaba giricek..
"Cihan Medya Dağıtım" şirketinde yaklaşık 1 ay kadar çalıştım (29 gün)
Asgari ücret+prim+ssk olarak işe girdim.
asgari ücret ayın 3ünde primler 18 inde yatıyor.(primleri dağıttığımız eklerden dergilerden alıyoruz.)
Şirketin abonelerden topladığı tahsilat ödemelerinden 828 tl kullandım.
Asgari ücretim dahil maaşım 1200 civarına tekabûl ediyor.
İşten çıktıktan sonra maaşım 462 lira olarak kesilmiş.Yani primlerim yatmamış.
Ve 3 gün işe gidemememiştim haber verdiğim halde.3 günde dağıtmadığım üründen dolayı benim şirkete dair borcumu 1500 LİRAYA ÇIKARMIŞLAR.
Şimdi ben burda hakkımı nası savunabilirim ? primimin yatmadığını,1500liraya çıkmadan önce yada işe girmeden önce bana "dağıtım yapmassan ceza kesilir" denmediğini nası kanıtlayabilirim ?
Bu saatte yardımcı olucak bi arkadaş varsa çok sevinirim..
r:
r:
r:
Karalama yapmak istemiyorum ama anlamışınızdır dediğimi.:farao:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:41 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:26 AM ----------
Hadi ama kimsenin mi bilgisi olmaz =/
"Cihan Medya Dağıtım" şirketinde yaklaşık 1 ay kadar çalıştım (29 gün)
Asgari ücret+prim+ssk olarak işe girdim.
asgari ücret ayın 3ünde primler 18 inde yatıyor.(primleri dağıttığımız eklerden dergilerden alıyoruz.)
Şirketin abonelerden topladığı tahsilat ödemelerinden 828 tl kullandım.
Asgari ücretim dahil maaşım 1200 civarına tekabûl ediyor.
İşten çıktıktan sonra maaşım 462 lira olarak kesilmiş.Yani primlerim yatmamış.
Ve 3 gün işe gidemememiştim haber verdiğim halde.3 günde dağıtmadığım üründen dolayı benim şirkete dair borcumu 1500 LİRAYA ÇIKARMIŞLAR.
Şimdi ben burda hakkımı nası savunabilirim ? primimin yatmadığını,1500liraya çıkmadan önce yada işe girmeden önce bana "dağıtım yapmassan ceza kesilir" denmediğini nası kanıtlayabilirim ?
Bu saatte yardımcı olucak bi arkadaş varsa çok sevinirim..
Karalama yapmak istemiyorum ama anlamışınızdır dediğimi.:farao:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:41 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:26 AM ----------
Hadi ama kimsenin mi bilgisi olmaz =/