Bu Sorunu Garanti Karşılamalı mı?

Merhaba arkadaşlar, hepimizin Cumhuriyet Bayramı’nın 102. yıl dönümü kutlu olsun. Motosikletimden ( PCX 125 ) bir süredir 70 / 80km hızlara çıktığımda ya da yokuş çıkarken ıslık sesine benzer bir ses geliyordu motosikletimi alalı bir seneyi yeni geçti sayılır garantim devam ediyor ve bu sorundan dolayı yetkili servise götürdüm. Yetkili servis baktı motosikletin egzozundan gerçekten bir ses geldiği ama garanti açısından değiştirmek için sesin yeterli olmadığını söylediler. Ses daha fazla yükselirse değiştirebileceklerini söylediler. İnceledikleri andan bir video gösterdiler orta sehpadayken gaz verip bırakıyorlar sadece. Düşük hızda zaten ses gelmiyor gelen ses 70'li hızlarda ortaya çıkıyor. Test sürüşü yapmışlar o sesi duymuşlar ama sadece söyledikleri sesin daha çok gelmesi gerektiği. Gelen anormal ses duyulduysa garanti tarafından değiştirilmesi gerekmez mi yoksa egzozun tam anlamıyla patlaması mı gerek anlamadım. Sonuçta 70'i geçtiğim zaman ıslık çala çala gidiyor motosiklet.

Buna benzer bir şey ile karşılaştınız mı sizin fikirlerinizi merak ediyorum.

Motor yük altında değilse gaz kelebeği %25 açıkken bile devir kesiciye kadar gider ama yük altındaki gibi ses çıkmaz motordan , yolda sürmeye ikna et , şikayetini yazılı olarak ilet ve çıktısını al ceza yersem sorumlusu siz olursunuz diye söylen biraz ama önce çıktıyı al sonra söylenirsin ;) hatta siz benim kim olduğumu biliyormusunuz , motosiklet.net i yıkarım buraya falan de 😬

Pcxlerde hava emiş sesi belirgin şekilde duyuluyor, yeni kasaları bilmiyorum ama 2021-2024lerde var. Hava filtreniz kirlenmiş tıkanmış olabilir, bu yüzden o ıslık sesi artabilir. Çok pahalı bi parça değil, filtreyi değiştirip denemenizi öneririm.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Millet o ıslık sesi için eksoza binlerce lira para veriyor , bir de eksozdan ceza yiyor...
Seninki kendiliğinden ötüyor..
Daha ne istiyorsun ;)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar