bu sorun neden olabilir ?

merhaba

çelik motorun martianX 150 cc motorunu yeni aldım 150cc lik. 1200 bakımından yeni aldım. gaz verdigimde agır kalkıyor halbuki kedi gibi olması lazım nede olsa 150 lik motor. akranlarını denedim onlarda kalmkmada beimkine nazaran baya fark var. neden olabilir sizce ??

yaptıklarım :

-kavrama biyalarını degiştirdim daha genişlerini taktım
-egsozu kontrol ettim hava alma sorunu yok
-beyine baktırdım sorun yok
-kayışı kontrol ettim saglam

baya kafam karıştı herşey normal gibi görünüyor ama kavrama baya yavaş ustalar bi el atsak şu işe

teşekkürler

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
peki ilk kavramadan sonra gidişi nasıl? Eğer ilk kavramadan sonrada motor ağır kalıyosa karbüratöre baktırmanı öneririm. Ama sorun sadece kalkıştaysa debriyaj yayları gevşemiş olabilir otomatik kavrama sistemi oldugu merkezkaç kuvveti ile gevşek yaylar cabuk acılır ve kalkış yavaşlar..

öncelikle cevabın için teşekkür ederim replicad

ilk kavramadan sonra çok iyi hatta 100-110 km saate kadar çıkıyor. yanlış anlama ben çok iyi anlamam daha dogrusu ögrenmeye çalışıyorum bu motorda debriyaj yokki otomatik vites benim neresine bakmamı önerirsin motor evde açık şekilde duruyor burdaki arkadaşların yazdıklarıyla evde kendim yapmaya çalışıyorum

otomatik vites dediğin otomatik debriyaj oluyo işte merkezkaç kuvveti ile balatalar devreye giriyo.. Asıl sen kusura bakma suan nasıl anlatacagımı bılemıyorum yanımda olsan bır sekılde gostererek anlatırdım.. Motorun içinde arka lastikle grankı baglayan kayış vardır. Kayısın arka lastik tarafında debriyaj sistemi bulunur bunu kurcalaman gerekiyo tabi pek anlamıyosan fazla karıstırmamanı öneririm muhtemelen sorun oradan kaynaklanıyo. Anlayan bir arkadaşa veya servise göster bence

servisine gittim bişi yok açılır dediler daha sıkı motor dediler geçiştirdiler lakin benim gayret etmemin sebebi bu işi ögrenmek. ben artık 30 yaşı geçtim işden artan zamanlarda eve küçük aplı bir atolye kurma çabası içindeyim bu yüzden sizin gibi bu işte daha tecrübeli arkadaşlardan bilgi alıp çözmeye çalışarak kendim yapmaya çalışıyorum. motorsikler sürmeye iyice alışınca bu scooterı benim oglana hediye edip daha saglam bi motor örnegin yamaha fazer gibi almayı düşüyorum. ama önce hem teknik hemde sürüş olarak bu işi çözmem gerekir diye düşünüyorum.

o zaman motorun yan kapagını ac mars kolunun biraz daha sağ tarafında debriyaj sistemini görceksın orasını karıstır derım :)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
yavaş kalkış

yaptıklarım :

Eğer bu ifadende kastettiğin merkezkaçla kayışın kasnak üzerinde içe dışa hareketini sağlayan 6 adet silindirik parçalar ise yavaş kalkışın sebebi bunlardır.
Daha büyük silindir takınca kayış kasnağın en küçük dairesine inemez.Kuvvet aktarımı küçükten büyük kasnağa yapıldığından küçük taraf ne kadar küçük olursa daha çok kuvvet elde edilir.Senin durumunda yilk kasnak yeterli küçüklüğe inemediği için hızlı kalkamaz,yavaş hızlanır.Motor yeni olduğu için orjinal silindirler aşınmış olamaz.Onları tak.Olaki aşınmışlar ise aynı boyda olanlardan alıp silikon gres (beyaz krem gibi) ile biraz yağlıyarak tak.Kayışıda kasnakları taktıktan sonra önce arkadakine (kavrama tarafı) sonra öndekine
(krank tarafı) biraz yardımla çevirerek tak.
Kolay gelsin ve başarılar.:cat:

yaptıklarım :

Eğer bu ifadende kastettiğin merkezkaçla kayışın kasnak üzerinde içe dışa hareketini sağlayan 6 adet silindirik parçalar ise yavaş kalkışın sebebi bunlardır.
Daha büyük silindir takınca kayış kasnağın en küçük dairesine inemez.Kuvvet aktarımı küçükten büyük kasnağa yapıldığından küçük taraf ne kadar küçük olursa daha çok kuvvet elde edilir.Senin durumunda yilk kasnak yeterli küçüklüğe inemediği için hızlı kalkamaz,yavaş hızlanır.Motor yeni olduğu için orjinal silindirler aşınmış olamaz.Onları tak.Olaki aşınmışlar ise aynı boyda olanlardan alıp silikon gres (beyaz krem gibi) ile biraz yağlıyarak tak.Kayışıda kasnakları taktıktan sonra önce arkadakine (kavrama tarafı) sonra öndekine
(krank tarafı) biraz yardımla çevirerek tak.
Kolay gelsin ve başarılar.:cat:

evet aynen dedigin gibi abi geniş taktım 6 adet silindir şeklinde içi delik parça bide eskiler çok yıpranmış durumda degiller slikon gres de sürmedim bunuda yazayım abi akşam eve gidince yatana kadar 3 saatim var boş onlada ugraşırım.

replicad dedigin yeri hatırladım orda ne yapmamı önerirsin neye dikkat edeyim orayı kurdalarken.

ya inanın çok teşekkür ederim sizide meşgul ettim galiba bu yüzden kusuruma bakmayın.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Ne oldu,yapabildinmi?
Selamlar.

flood yapmıyayım diye yazmamıştım abi ilgine teşekkür ederim evet dedigini yaptım baya düzeldi hatta baya degil tamamen düzeldi. böyle böyle ögreniyorum abi. sizlere gerçekten teşekkür ederim şu anda çok iyi motorum

dip not : replicad sanada ilgin için çok teşekkür ederim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar