Bu ses ne?

Motor daha 1600 km de mt-125. Sübap şıkırtısı gibi şıkırtı var ısınınca. servise gittim bunun performanslı bir makina olduğunu söyledi ve bu sesi kesebıleceklerını ancak performansın düşeceğini söyledi. Daha garantisi devam etmekte burası kastamonu
https://youtu.be/F_E5zzjn43A

Egzoz dış muhafaza parçasına bak,veya cıvata,somunları kontrala(sıkıla)zırıldama var metal boşluğu.devirle beraber artıyor,gazı
salınca azalıyor.

Motor soğuk mu?sıcak mı?

Son düzenleme:
Mail attım yamahaya bakalım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:34 ----------

Birde hatırlamısken 1300 kmlerde bir anda eskiden olmayan bır titreşim başladı. Bir anda su an 1612 kmdr

Motor soğuk ıken bu ses yok denecek kadar az fakat ısındıkca barız bı şekılde fark edılıyor ve yoldayken devir arttıkca sesde artıyor

Yağ değişimi yapıldımı?

Rolantide supap sesi varmı anormal?

Yürür halde kulak tırmalayan bir ses oluyormu?

Birkan07'de r125 var aynı blok,birazdan gelir,sana daha iyi yardımcı olur.

Son düzenleme:
Yağ değişimi yapıldımı?

Rolantide supap sesi varmı anormal?

Yürür halde kulak tırmalayan bir ses oluyormu?

Birkan07'de r125 var aynı blok,birazdan gelir,sana daha iyi yardımcı olur.

1000 km bakımı servıste yapıldı yenı fıltre ve yağ koyuldu gozumun onunde yenı paketleri açıldı. Yağ yamalube 10-40 semı sentetık. Isınınca var bu ses soguk ken yok. Yurur halde devırlenırken var zırrr dıye debrıyajı cekınce yok bıçakla kesmiş gibi oluyor yurur halde debrıyaj çekilirse bu motor 2016 model

1000 km bakımı servıste yapıldı yenı fıltre ve yağ koyuldu gozumun onunde yenı paketleri açıldı. Yağ yamalube 10-40 semı sentetık. Isınınca var bu ses soguk ken yok. Yurur halde devırlenırken var zırrr dıye debrıyajı cekınce yok bıçakla kesmiş gibi oluyor yurur halde debrıyaj çekilirse bu motor 2016 model

Motoru ilk aldığında şasideki yamukluğu sormuştum,ufak bir kazası var demiştin,sen serviste motor kulaklarını,ve tüm bağlantılarını kontrol et(titreşim madem artmiş)

Sanki gevşek bir vida titreyip ses yapıyormuş gibi. Buna benzer bir ses bütün RS200'lerin egzozunun altından geliyor, serviste puntalanarak düzeltiliyor.

Sübap sesi değil de egzantrik zinciri gibi geldi bana.Zırıldama yapan vida somun da olabilir.

Sübap sesi değil de egzantrik zinciri gibi geldi bana.Zırıldama yapan vida somun da olabilir.

Egzantrik olsa rölantide'de öter,ve bariz duyulur.motorun rölantisinde sorun yok güzel çalışıyor.

Çekiş'ten düşme varmı?özellikle yokuşlarda bayılma vs.

Son düzenleme:
Yamaha hem astronomik fiyatlar istiyor hem de böyle saçma sıkıntılar çıkarıyor. Yazık vallahi bu firma nereye gidiyor böyle. Ben Yamahaya toz kondurmazdım ama eski Yamaha kalmadı.

Edit:son olarak debriyaj kavrama ayarlarına baktır veya manetin oradan ayarla,tekrar tecrube et.zor ihtimal olsada debriyaj tasından geliyor olabilir(sonuçta debriyajı sıkınca ses kesiliyor demissin,bu şekilde motorla/kavramayı ayırıyorsun sesin kesilmesi normal)

Bu işlerde elin takım taklavat tutması lazım,en ufak durumda servise gitsek evin yolunu bulamayız.

Son düzenleme:
Edit:son olarak debriyaj kavrama ayarlarına baktır veya manetin oradan ayarla,tekrar tecrube et.zor ihtimal olsada debriyaj tasından geliyor olabilir(sonuçta debriyajı sıkınca ses kesiliyor demissin,bu şekilde motorla/kavramayı ayırıyorsun sesin kesilmesi normal)

Debrıyajı çektım bu ses yok fakat çekıkı halde (motor yuruyorken) gaz verınce yıne var o yuzden debrıyajdan şuphelenmedım

Az bıraz tutuyor elektirik aksamı olsa net bişi der çözerim ama mekanıkte pel tecrübem yok

Bu ses normal değil.Hadi gaz açtın gevşek vida zırıldadı,rolanti ritmi ile aynı senkronda yine çıkıyor.Motorun yağ seviyesine ve sağlıklı yağlama yapıp yapmadığına bak anlıyorsan.Sesi iyi dinle blok içindne neredeb geliyor diye.

Bu ses normal değil.Hadi gaz açtın gevşek vida zırıldadı,rolanti ritmi ile aynı senkronda yine çıkıyor.Motorun yağ seviyesine ve sağlıklı yağlama yapıp yapmadığına bak anlıyorsan.Sesi iyi dinle blok içindne neredeb geliyor diye.

Bak bu aklıma gelmedi,yağ pompası olabilirmi?

Kısa mesafe sürüşlerde bloğa bak aşırı ısınma vs varmı?

Son düzenleme:
Bak bu aklıma gelmedi,yağ pompası olabilirmi?

Kısa mesafe sürüşlerde bloğa bak aşırı ısınma vs varmı?

Normalde 2 dk ısıtır çıkarım ılk dk lar zorlamam yarın ısıtmadan 2 km sursem yetermı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:00 ----------

Şu ana kadar hiç yağ eksiltmedi yağda çok az koyulaşma var

Normalde 2 dk ısıtır çıkarım ılk dk lar zorlamam yarın ısıtmadan 2 km sursem yetermı?

Yanlış anladın,motoru ısıtmadan sakın hareket etme,hele bu mevsimde

Demek istediğim,motoru ısıtıp kısa bir turla,daha sonra bloğa bak sıcaklık durumu nasıl?arkadaşın dediği yağlama sorunu ve yağ pompası arızası var ise yağ görevi icabı yağlama yaparken bir taraftanda kısmen soğutma işlemi yapar.sorun var ise bir nebze anlaşılabilir.

Ayrıca hararet göstergesi ne durumda,radyatör sıvısını vs.kontrol et.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar