Bu şekilde sürmek scootera zarar verir mi

Motosikleti
Triumph Trident 660
Ev-iş arası 20-30 dakka arası ve bu yolun 15 dakkası genelde 7-9 bin arası gidiyorum tapa gaza yakın bir şekilde.
Ev-iş haricinde gezerkende yolda hep bu şekilde kullanıyorum çünki hıza anca ayak uydurabiliyorum.
Motosikletim sym jet x 125 bakımlarını vaktinde yaparım 10 bin km oldu.
Yükseltme imkanım olsa direkt yükseltirim

Daha ağır baga kullanarak torktan ödün verirsiniz ama son hızınız artar daha düşük devirde gidersiniz. Böyle bir yükseltme sizin için daha iyi olabilir.

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Bakımlarını düzgün ve zamanında, kaliteli malzemelerle yaptıktan sonra bir şey olmaz kolay kolay.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Ben de ana yola çıkınca tapagaza yakın gidiyorum. Hoşuma gitmiyor ama arabaların arasından sıyrılmam gerekiyor. Çok uzun süre böyle çalıştırmak motor için iyi değil ama ömrünü çok fazla yediğimi düşünmüyorum.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Ne yaparsanız yapın.Sabit hızda 7bin deviri aşınca ekonomik yakıt tüketimi olmaz. 125cc bir motor 125 cc gibi tüketmez. Bu hacimde bir skuteri kullanmanın mantıklı sebebi kalmaz..

7000 devirde 80 yapıyordur 125 lik bir sukuter , km nedir ? bagalar aşınınca devir yükseliyor aynı hızda..

sürekli otoyolda 100 km hızlarda gideceksen 125 cc sana uymaz ,

Bagaları biraz ağırlaştırırsan devir düşer ama özellikle iki kişi rampa çıkarken performansda düşer bunu dikkate almalısın..

Motosikleti
Cf Cl-x 250 / Tvs Jupiter125
Motorun maksimum beygirini 8000devirde veriyor sürekli tapa gaz yapıp motoru sıkıştırarak kullanmadığın sürece sağlıklı bir motorda sorunla karşılaşmazsın. Baga değiştirmek vs bence etkili bir çözüm değil o hızlarda 500 belki 600 devir fark edecek ama o devirde hızını korumak için yine gaza asılacaksın ve ve kalkışlarda rampalarda torkun düşecek.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Ne yaparsanız yapın.Sabit hızda 7bin deviri aşınca ekonomik yakıt tüketimi olmaz. 125cc bir motor 125 cc gibi tüketmez. Bu hacimde bir skuteri kullanmanın mantıklı sebebi kalmaz..
Yakıt tüketimi ile bir sorunum yok hocam zararlı mı değil mi merak ettim sadece
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

7000 devirde 80 yapıyordur 125 lik bir sukuter , km nedir ? bagalar aşınınca devir yükseliyor aynı hızda..

sürekli otoyolda 100 km hızlarda gideceksen 125 cc sana uymaz ,

Bagaları biraz ağırlaştırırsan devir düşer ama özellikle iki kişi rampa çıkarken performansda düşer bunu dikkate almalısın..
Ne tarzıma uyuyor ne de yola abi tamamen bütçe,taksit imkan meselesiydi ☺️

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
40 yaşında 60 gösteren ve 60 yaşında 40 gösteren insanlara bak. Zarar konusunu ondan sonra düşün.:)

Ev-iş arası 20-30 dakka arası ve bu yolun 15 dakkası genelde 7-9 bin arası gidiyorum tapa gaza yakın bir şekilde.
Ev-iş haricinde gezerkende yolda hep bu şekilde kullanıyorum çünki hıza anca ayak uydurabiliyorum.
Motosikletim sym jet x 125 bakımlarını vaktinde yaparım 10 bin km oldu.
Yükseltme imkanım olsa direkt yükseltirim
Orijinal ve kaliteli malzemelerle bakımları yapılıyorsa sıkıntı olmaz sadece kitapçıkta belirlenen bakımları %3-5 daha erken yapmanız gerekebilir anca. 125CC şehiriçi kullanıma uygun değil bence hem trafiğe yetişmek için hem üstüne binen kişinin ağırlığı da eklenince yüksek devir kullanılıyor şehiriçi 200-250CC tek silindirdir benim gözümde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar