mondial 150 mr o paraya alıp binebileceği en şık ve sorunsuz motor bence. Hatta kalan parasıyla da krallar gibi ekipmanını dizer. İsterse 3lü çanta seti vs, mis gibi.
Hocam ben kullanıyorum mryi, ötesi var mı? Sayayım, 35 tl benzinle 200 km zoraki gidiyor, lastik ebatı + dişli/şanzıman oranları sonucu 110 son sürat, orjinali çok tatlı tekere geliyor, hele artçılıyken daha iyi tekere geliyor. Subapları ayar tutmuyor, 5000 kmde 3 kez yaptırdıktan sonra sıkıldım bıraktım, zaten çok yakması da bundan kaynaklanıyor. Selesi rahatız, boy 1,70 den fazla ise motor ufacık kalıyor, artçının pozisyonu çok rahatsız. Üstelik 4000 tlye maloluyor sıfırı. Ben memnunum, aldığım paraya göre bir motor, ancak 5000 tlsi olup bunu ekipman hariç ayırabilecek kişi için mantıklı değil. Daha kaliteli motor alınır o paraya.
Clearidas: İlla o tarz alacaksan, sentor alacağına mr al, yakıtları çok yakın, 2 aksesuar (mondial o aksesuarların parasını alıyor zaten satarken) takarsın, aynı görüntüyü yakalarsın, hiç olmazsa 10,5 kw, güçlü ve torklu motor, artçı ile sıkıntı yaşamazsın performans anlamında. Aksesuarları sayayım;
Sissy bar şart artçı olacaksa,
Elcikler hissiyatı daha kaliteli olanlarla değiştirilebilir,
Elcik püskülleri,
Soft heybe,
Ayaklıklara geniş peg,
Kaliteli bir çift led sis farı,
Oturağın yumuşaması için döşemeci müdahalesi,
Nikelaj/kromaj ayna,
Tabi bunlardan önce cst lastiklerden kurtulmak gerekiyor.
Bunları yaptığında lastik maliyeti hariç ki onu ne alırsan al harcayacaksın, mr sana sentordan ucuza gelecek ki, performansı çok daha iyi, görsel olarak ta aksesuarlarını tamamlamış olacaksın. Sıfırdan ziyade, gerçekten temiz, düşük kilometreli birtane ikinci el alabililirsin, kalan para da ekipmanlarını tamamlar. Şu anda 2500-3000 tl arasında temiz ve düşük kmli olanlarını bulabilirsin.