Bu Ne Yav... Nereye Kadar Gerçekten Merak Ediyorum..

http://haber.mynet.com/alkol-ve-akaryakita-vergi-zammi-652659-guncel/

Maliye Bakanlığı, bütçe hedeflerindeki sapma nedeniyle 3 kalemde vergi artışına gitti.
Güncelleme:22 Eylül 2012 03:19

Akaryakıt, alkollü içecekler ve tapu harçlarında vergiler artırıldı. Maliye Bakanlığı, bütçe hedeflerindeki sapma nedeniyle bir dizi tedbir aldı.

Bir süredir üzerinde çalışılan, 'harcamaların azaltılması' ve 'gelirlerin artırılmasına' yönelik tedbir paketi, Resmi Gazete'de yayımlanarak bugün itibariyle yürürlüğe girdi.
Reklam

Alınan karara göre; benzin, motorin ve LPG'nin vergi tutarı, litre başına 30 kuruş artırıldı. 95 oktan kurşunsuz benzinde 1 lira 87 kuruştan 2 lira 15 kuruşa çıkan özel tüketim vergisi; 98 oktan kurşunsuz benzinde 1 lira 99 kuruştan 2 lira 29 kuruşa yükseldi.

Vergi, motorinde 1 lira 59 kuruş, LPG'de de 1 lira 57 kuruş oldu.

Motor silindir hacmi 1600 cc'yi geçmeyen araçların özel tüketim vergis oranı yüzde 37'den yüzde 40'a çıkarıldı.

RAKIYA 11 LİRA ZAM
Alkollü içeceklerde ise 'asgari maktu' vergi' tutarları artırıldı. Artış, birada 9 kuruş, şarapta 50 ila 3 lira 37 kuruş arasında değişirken; rakıda 11 lira, likörde 30 lira cin ve votkada da 12 lira olarak belirlendi.

TAPU HARÇLARINDA BİNDE 4 ARTIŞ
Tapu harçlarında ise binde 16.5 olan bedel, binde 20'ye çıkarıldı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:31 ----------

Tükenmez kalemin tükendiğine inanmayıp ucuna 'hoh' layan umut dolu insanlardanız biz...!

ya tutarsa..........

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
100 lük absolute 41 tl....yehuuuuuuuuuuuuuuu :flower::flower::flower:

gece hayatı güzel .. kadınları rahat.... içki ucuz.... tam benim memleket orası....

Bu adamlara sövülmezde ne yapılır şimdi. İliğimizi kuruttu terbiyesiz evlatları.

ben demiştim 2 gündür indirim geldiyse bindirimde yakındadır diye

kendileri bol keseden harcarken bütün yükü bizim gibi garibanlardan çıkaranları Allah bildiği gibi yapsın yeter artık ya 30krş zam mı olur cub motora bile benzin yetiştiremiyom

Para karşılığı cinsellik hizmeti veren kadının çocukları :jocolor:

Para karşılığı cinsellik hizmeti veren kadının menajerleri :farao:

Geçen aya nazaran KDV gelirleri bu ay %50'ye kadar düştü.Fakat bu salaklar piyasayı canlandıracaklarına daha çok vergi bindiriyorlar.İnsanlar artık harcama yapamıyor.Açık Mert Korkusuzlar vergiyle devlet yönetmeye çalışıyor ki beceremiyor hala çoğu insan hükümetin ekonomi politikasını övüyor.Başka yönetimlerde gelse biz bu vergilerden kurtulamayız.Çünkü ekonomi resmen bu vergilerle ayakta duruyor.

İnşallah büyük bir ekonomik kriz bizi vurur da aklımız başımıza gelir.

gemiciklere para lazım... nedense hep sapmalar biz vatandaşlara sapıyor...

Böyle ülke mi olur arkadaş ? :( Japonyada, Danimarkadan Milletvekilleri meclise, işe bisiklet ile gider. Bir de bizim halimize bakın 10 milyar maaş alan milletvekillerine maaş yetmiyormuş. Ben mecbur muyum beni temsil edemeyen milletvekillerinin maaşlarını ya da benzin paralarını ya da cep telefonlarının faturalarını ödemeye ? Mecbur muyum elin suriyelisine bakmaya ? Allahım sen gerçek Türk insanına yardım et. Namusu ile şerefi ile çalışan adama daha ne kadar acı çektireceksiniz? Sayın vekiller ? Sayın yöneticiler? Oy vermeden önce düşünecektiniz bunları...

daha dün anasayfada benzine inidirim konusu vardı. bi lira indir 5 lira zam yap. alışmaya alıştık ...

hayat devam ediyor ne desek boş daha az binecez başka çare yok motosikletin bile benzinini düşünür olduk :(

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:59 ----------

bu arada kömürede cok büyük zam vardı bunların amacı fakirin anasını ağlatmak ama umurunda değil bunların "ananıda al git" der

Türkiyedeki devlet bütçesi=vatandaşın cebindeki para
Kesilecek trafik cezalarını bile yillik bütçe hasabına katıyorlar.
İçimden geçenleri buraya yazsam buradan meclise yol olur......

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar