bu nasıl iş anlamadım

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Benim dörtgözle beklediğim cbr 250 tipinde cbr 125 yurtdışında 2007 den itibaren satılırken bizde daha sesi bile yok

Olsun.
Türkiye'de de 2003 den beri üretilmeyen CBR600F hala son model diye satılıyor.:p
Bizimki daha büyük.:)

Saatlerce felsefe yapılabilir ama ben sadece bir konuda kısa bir uyarı yapmak istiyorum.

Gelin şu " Çin Malı" küçümsemesini bırakalım.

İpek ya da porselen söz konusu olduğunda, Çin malı olması en iyi olması anlamına gelir.

Çinde yapılan olimpiyatları seyrettik. O kuş yuvası denilen stadyum öyle bir mühendislik harikası ki, en az 20 sene daha iyisinin yapılamayacağı şimdiden belli, tabii Çinliler yapmaz ise....

Diğer yandan ne malı olduğu değil, ne marka olduğu önemlidir. Çünkü siz eğer bir markaya güveniyorsanız, o bu güven için çok çalışmış çok para harcamıştır.

Ben şahsen Alman malı Zongshen alacağıma, Çin malı BMW yi tercih ederim.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bizim zamanımızda Kurtlar-çakallar vadisi değil Kung-Fu dizisi vardı.
Sinema da Bruce Lee filmi oynasın diye aylarca beklerdik.
Bruce Lee'nin sahtelerinin oynadığı filmler bile gişe rekorları kırardı.
Etkisinde kaldığımız en dandik dizi Shogun'dur ki bu gün en kral dizi eline su dökemez.
Sen şimdi kalkıp böyle büyümüş bünyeye Çin malı kötü dedinmi Samuray kılıcını kafana geçirir bu adem oğlu.:mrgreen:

Samuray Kılıcı ne olaki?
diyen bünyelere gösterelim.:)
aram-katana.jpg

Kaldı ki bir de yenilmez ve efsane Ninja'lar vardır ki o uzun bir yazı dizisi olur.

Maalesef Google hazretlerine Ninja yazınca Kawasaki Ninja çıkıyor artık ama orjinali şöyle bişeydir.
clothes_ninja_uniform.jpg

Yani efsane Kawasaki Ninja adını bile bu savaşçılardan almıştır.

Bizim gibi uzakdoğu kültürüyle büyüyen bünyelere oradan gelen her şey sevimli geliyor.
Geçen arkadaşlarla İtalyan motosikletlerini tartışırken, İngiltere'de yaşayan bir arkadaşım şöyle dedi.
"Bize uymaz abi. Zengin işi onlar. Biz yerli malı kullanmaya devam edelim."
Yerli malı dediği Japonlar.:)
Böyle özümsemişiz.
Bilindik malların Çinde ya da başka ülkelerde üretim yapması tamamen ekonomik gerekçelere dayanır.
Çinliler benim malımı daha ucuza mal ediyor gerekçesine değil.
Adam standardını koyar.
Dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun mal bu standartla üretilir.
Geri kalanı şehir efsanesidir.
Bir diğer konu da şu.
Türkiye'ye gelen Çin malları kalitesiz olabilir.
Ama bu Çinlilerin hep kalitesiz şeyler ürettiği anlamına gelmez.
İleri teknoloji gerektiren bazı malları,dünyada sadece Çinliler üretebiliyor.
Bayıldığımız elin avrupalısı,amerikalısı da tıpış tıpış bu malları Çin'den alıyor.
Yani sapla saman karışmasın.

Fakat bu yazdıklarımdan da Türkiye'de satılan Çin malı motosikletler kalitelidir anlamı çıkmasın lütfen.
Daha önce yazdığım gibi,
Sapla saman mevzusu...:wiinkk:

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
ve ayrıca cbf150 nin geliş maliyeti ni gerçekten bilmek isterim piyasadan kaldırdıkları bazı modellerden ucuz olduğuna eminim :silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar